Last news in Fakti

15 Септември, 2020 11:26 8 606 30

Топ моделите на Skoda ще се правят в Германия

  • skoda-
  • шкода-
  • завод-
  • германия
Топ моделите на Skoda ще се правят в Германия - 1

Председателят на профсъюза Ярослав Повсик заяви пред репортери, че Skoda планира да прехвърли част от производството на високорентабилни модели извън Чехия - в Германия и евентуално в Словакия.

По-специално, говорим за сглобяването на флагманите при леките и кросоувърите Skoda Superb и Skoda Kodiaq. Поради този ход производството на SEAT Ateca ще бъде преместено в Испания. Интересното е, че представители на марката по никакъв начин не коментираха това съобщение.

Също така остава напълно неясно защо Skoda планира да премести производството на някои автомобили в съседни държави. Възможно е по този начин синдикатът да се опитва да тласне компанията към ранно излизане от кризата, причинена от избухването на коронавируса.

Миналата година в Чешката република бяха събрани над 29 000 Superb, 102 000 Kodiaq и 98 000 SEAT Ateca. В същото време за цялата 2019 г. марката е продала 1 240 000 автомобила по целия свят.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    28 30 Отговор
    те немските коли не са хубави ама изобщо най-големите боклуци. Друго си е да се качиш в Корейски, Японски или Френски автомобил. Или да те погали лукса на Румънските високотехнологички НЛО-та.

    Коментиран от #8, #11

  • 2 Динко Пребори

    18 20 Отговор
    Маркетингов трик , с идеята да се увеличат продажбите на Шкода, като кажат тази е сглабяна в Германия..Частите и материала е един и същ..Какво ще засенчат Мерцедес, БМВ или Ваг...Шкода имат добри модели във високия клас, от към цена качество, но и дума да не става , да се сравняват с големите немски брандове....Тези пък Сеат кои бяха хаха

    Коментиран от #3, #4, #26, #27, #28

  • 3 Бачо Киро

    26 5 Отговор

    До коментар #2 от "Динко Пребори":

    И пак ще се сглабят от турци и араби...
  • 4 Меркантилност

    11 21 Отговор

    До коментар #2 от "Динко Пребори":

    как ще имат модели във високия клас, като те самите не са висок клас марка

    Коментиран от #12

  • 5 Сандо

    29 2 Отговор
    Ако не се лъжа,Шкода беше първото голямо предприятие от Източна Европа,което беше приватизирано.Явно германците не бяха забравили заслугите на Шкода във ВСВ и затова си го прибраха.
  • 6 РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ ПОБЕДА

    6 26 Отговор
    -Ква кола караш?
    -Луксозна
    -Марка
    -Шкода

    Как ви звучи хахахаха.

    Коментиран от #9, #17

  • 7 Преводач

    34 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Миналата година в Чешката република бяха събрани над 29 000 Superb"... "Събрани" е на руски, на български се казва "сглобени"! Превеждайте коректно!
  • 8 Поднови си рецептата...

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Чрез постоянство и спазване на препоръките, все още има надежда да те излекуват от объркването причинено от пиенето на чешка бира и шнапс....

    Коментиран от #18

  • 9 КАРОК

    21 4 Отговор

    До коментар #6 от "РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ ПОБЕДА":

    Много добре звучи, дано се качиш от немския "премиум" трета употреба на рИални 128 000 км. на НОВА Шкода. Успех на пъпчивите пубери.
  • 10 Госあ

    11 4 Отговор
    Аха швабите си издърпаха скъпото производство от Чехия 😂

    Коментиран от #21

  • 11 Алоууу

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    ела да ти подаря една тротинетка автентична без батерии и двигател да се туриш най-после У ППС. Ще и лепнем каквато марка пожелаеш...
  • 12 чочо

    19 5 Отговор

    До коментар #4 от "Меркантилност":

    СуперБ е от класата на А6 имам такава 2019г чисто нова от еуратек...Уникална кола...С 245 коня под капака...След отстъпките ми излезе 72хил лв на лизинг за 5 години...

    Коментиран от #16, #20, #30

  • 13 Само да кажа

    36 3 Отговор
    Че Шкода на Запад всъщност се слави, като една от най-добрите марки в последните години! За това и са едни от които продажбите се увеличават! Имат най-продаваните модели и доста хора се гордеят че са си купили Суперб или Кодиак, например. Но за България, знаем че кола ако не е БМВ или Мерцедес, не е кола! 😂😂
  • 14 Шкода потребител

    31 4 Отговор
    Аз ползвам Супърб от чисто нов и съм много доволен, имаме и 6 фабии служебни, нямат никакви проблеми. С всички коли обикновено е така, когато си първи собственик. На практика всички употребявани внесени от Европа са над 400000 и с превътяни километражи на 100000 и е нормално да изкарваме след това всички марки “боклуци” , защото искаме да минем “тънко”. Икономията е майка на мизерията

    Коментиран от #15, #24

  • 15 Не само

    21 1 Отговор

    До коментар #14 от "Шкода потребител":

    Не е толкова икономия, колкото е стандарт на живот. Повечето хора не могат да си позволят нова кола дори и на изплащане. Когато вземаш 2200 евро можеш да дадеш 220 от тях за кола, но когато вземаш 1400 трябва да дадеш 440 за същата кола. Демек вземаш два пъти по малко, но даваш два пъти повече. Затова повечето хора карат коли втора ръка, плюс липсата на задължителен ремонт в сервиз на дилъра, който в някой случай е в пъти по скъп от квартален, но доверен сервиз.
  • 16 ВикиЛексъс

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "чочо":

    Чочо - хубаво почна - ама като изтърси НЕсъществуващите 245 коня в Супърб 2019 г. и ми стана ясно колко имаш шкода! Супърб 208-2019 и новият 2020 г. 2.0 тфси е 272 коня - дизела пък е 150 и 190 коня в новия модел 2020 г....и 2.0 тди 184 коня във фейслифта на стария модел 2018 - 2019 г. и стария 2.0 тфси 211 коня от 2016 г.....та няма такъв мотор 245 коня шкода супърб
  • 17 Ти какъв

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ ПОБЕДА":

    Ел кокалес гранде караш.Кажи и ние да се посмеем малко.Ха ха ха..

    Коментиран от #19

  • 18 сектант

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Поднови си рецептата...":

    я никога нема да спрем да ги мешаме каквото и да ми говори доктор Радева
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 сектант

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "чочо":

    Значи ти остават още 60 месеца когнитивен дисонанс.
  • 21 Уточнение

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    Шваби е локално прозвище за жителите на Щутгарт и региона, там, доколкото ми е известно, се произвеждат Порше и Мерцедес...Та, какво казваш са "изтеглили" швабите?!?
  • 22 В е л и к и я

    2 12 Отговор
    Е тъкмо високотехнологичния чешки боклук да струва още повече...!
  • 23 В е л и к и я

    2 11 Отговор
    Гордо написали на Кодияка отзад с разделени букви Ш К О Д А ...малоумници , аре 30% продажбите надолу...!
  • 24 Йойо

    8 2 Отговор

    До коментар #14 от "Шкода потребител":

    Приятел не е икономия, а такъв ни е стандарта на живот. Зимбабве и Слонова кист не са ни равни, думи нямам. 13 год във ЕС.И ставаме от бедни още по бедни.
  • 25 ГоЩо

    0 0 Отговор
    В предишна,подобна статия се казваше,че новият Пасат ще се прави в Чехия! Сега пък обратното тцтцтцтцт...!
  • 26 123

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Динко Пребори":

    Нещо си в грешка. Много по-добре да са правени в Чехия. Обучени, интелигентни, добре платени работници - повечето чехи. Вместо това - Мюмюн и Али, които не могат да си напишат правилно името на немски. И да прав си - не могат да се сравняват големите немски брандове със Шкода. Качеството и количеството почти еднакво, а цената е двойна на прехвалените брандове.
  • 27 Том

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Динко Пребори":

    Ако си забравил ВАГ групата включва и Сеат и Шкода. И да Шкода, Сеат, Фолксваген, Ауди, Порше, Бентли, Бугати, Ламборгини, Дукати, Сканиа, Ман и от 2019 г. Ягуар и Ленд Роувър са част от VAG групата. Та на въпроса кои са Сеат и другите мисля, че сам можеш да си отговориш.
  • 28 Том

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Динко Пребори":

    Ако си забравил ВАГ групата включва и Сеат и Шкода. И да Шкода, Сеат, Фолксваген, Ауди, Порше, Бентли, Бугати, Ламборгини, Дукати, Сканиа, Ман и от 2019 г. Ягуар и Ленд Роувър са част от VAG групата. Та на въпроса кои са Сеат и другите мисля, че сам можеш да си отговориш.
  • 29 SDS

    3 0 Отговор
    Имам в момента Октавия 4х4-2003г.Среден разход пълно-пълно е 5,6 нафта.Това пали от осминка.Ама не става за риба.Уж повдигната ,предната броня по ниска и я ожулих.Откакто я взех се оказа че полвината град кара шкодички.Аз ли закъснях или повлякох крак ама се изринаха като гъби по пътя.Има и за критика ,ама се търпи,става за каране.А пък и небесно синя си е трепач.
  • 30 Любознайко

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "чочо":

    И аз ползвам Супърб 2,0 ТДИ, 190 к.с, много добър автомобил но Ауди А6 е друга бира. Такъв кара шефа на фирмата. Супърб може да се сравнява с А4 и Пасат.