Last news in Fakti

19 Септември, 2020 10:30 7 005 21

Ето я първата хиперкола на Peugeot

  • peugeot-
  • пежо-
  • хиперкар-
  • lmh

Peugeot LMH ще бъде предназначено и за цивилната пътна мрежа

Ето я първата хиперкола на Peugeot - 1

Френската марка Peugeot, съвместно с Total се е заела със задачата да създаде първата си хиперкола. Това бе съобщено в навечерието на старта на прочутото 24-часово състезание в Льо Ман.

Ето я първата хиперкола на Peugeot

Бяха показани и първите изображения на иновацията. Именно към Льо Ман е насочен първият хиперкар на Peugeot - проектът се нарича LMH (Le Mans Hypercar) и най-вероятно колата ще се появи след година.

Но по-интересното е, че в 24-часовото състезание от 2021 г. ще бъдат въведени нови правила, изискващи пускането на пътен модел, така че Peugeot LMH ще получи ограничена производствена версия.

Ето я първата хиперкола на Peugeot

От снимките се вижда, че купето изглежда много динамично, а диодната му предна и задна оптика са особено поразителни. Огромното задно крило също е осветено, а аеродинамиката е доста по-добра от тази на Bugatti например.

Известно е, че новият Peugeot LMH ще получи задвижване на четирите колела и хибриден агрегат с мощност от около 500 kW (680 к.с.). Несъмнено това ще бъде най-бързото Peugeot в историята.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2loop

    30 73 Отговор
    Първо да се научат да правят коли, чак после хипер коли

    Коментиран от #2, #6, #17, #21

  • 2 мм3к3к

    36 4 Отговор

    До коментар #1 от "2loop":

    Но на фасон са я докарали много. Поне на мен много ми допада визията.
    Друг е въпроса, дали е разумно да се хвърлят пари в такъв проект, при положение, че от всякъде натискат да приемем лаптопите на колела.
    Интересно е и какво ще каже Грета "Тумбарлак" по повд на двигателя на това чудо. Може би ще кажа "Ако не ми подарите една таква кола, ще ви обвиня, че сте ми откраднали детството" и ще погледне намръщено със злоба.
  • 3 Т16 ще бъде най-бързото

    12 0 Отговор
    И истинско,винаги.
  • 4 Хаха

    6 3 Отговор
    Има ли саждиии
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Чичо

    20 3 Отговор

    До коментар #1 от "2loop":

    Тя и жената ти не се научи да прави разни работи ама се опитва поне.
  • 7 Хахаха

    8 21 Отговор
    Пеугеот и хиперкола са две напълно несъвместими понятия. Баничарка, млекарка и т н

    Коментиран от #8

  • 8 Бачо Киро

    35 3 Отговор

    До коментар #7 от "Хахаха":

    Викаш въобще не държат рекорда с Льоб на Пайкс Пийк с Пежото, преди да ги бие ID.R на ФВ? Дори подозирам, понеже рекордът е от 2013, а ФВ го биха миналата година, че ако турят от днешните гуми на същата кола и Льоб кара отново, може тея 15 секунди разлика да изчезнат в небитието. Разликата в гумите от 2013 до днес е огромна, та като нищо Пежото на Льоб с модерни гуми да прати ФВ-то при зрителите. Не бъркай възможностите на спортната им програма с решенията, които са приели за клиентите си. Като гледам ПСА се справят доста добре на световния пазар, докато други ги глътнаха, демек и там знаят какво правят. Да, едно време Пежо правеха и коли за ентусиасти и е жалко, че вече ги няма, но това въобще не означава, че нямат възможности.

    Коментиран от #11

  • 9 Радослав Калинов

    20 4 Отговор
    Той и адашът слабичък, ама прежде коментиралите съвсем... Пежо 908 си е хибриден суперкар отреди 13 години: 2009 печели Льо Ман, преди това 905 печли две поредни първи места през 1992, 1993... Баничарки и млекарки, викате...
  • 10 Радо Калинов

    6 1 Отговор
    Бачо Киро, извинявай, не те слагам в горната група, просто си постнал, докато пиша.
  • 11 Разбираш ги

    3 7 Отговор

    До коментар #8 от "Бачо Киро":

    Този Льоб е със Ситроен във wrc

    Коментиран от #14

  • 12 светльо

    16 1 Отговор
    Първата хипер кола на Пежо беше Пежо Оксиа с 680 кс преди 30 години и беше една от най красивите коли които съм виждал
  • 13 светльо

    7 2 Отговор
    Това е Първата им хиперкола

  • 14 Язе

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "Разбираш ги":

    Льоб отдавна не е със Ситроен в WRC.Рекорда му е с Пежо 208.Т8ва Пежо е известно още като 1 към 1.тоест,колкото тежи в кг.толкова конски сили има.Беше нещо от сорта на 850кг.

    Коментиран от #16

  • 15 Бачо Киро

    7 0 Отговор
    Айде у леву първо, после ми обяснявай как рекордът на Льоб на Пайкс Пийк е със Ситроен, а не с 208 Т16... Аман от мозъци... Хем ти нула знанията, хем се пънеш да го покажеш... Иначе в момента е в Турция и е 2ри с Хюндай. Я отскочи до там и му кажи, че си е забравил Ситроена...
  • 16 Бачо Киро

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Язе":

    За теб е предното, то би трябвало да е ясно, ма при теб нищо не е ясно.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Валентин

    9 3 Отговор
    За скептиците и БМВ феновете още през 2006 Пежо пусна в продажба модела 908 рц 5,5 литров дизел със 700 конски сили и 1300 нм.мотор .Лошото е че е доста скъпо и се продава основно в Америка и Азия максималната скорост е упомената като над 300 а ускорението до 100 около 2,5 секунди 21 цолови гуми и космически технологии в купето далеч над представата за немска шир потреба
  • 19 Валентин

    9 3 Отговор
    И въпросния мотор на 908 е дизел ,не се сещам някоя немска фирма и до ден днешен да е вадила на пазара дизел със 700 коня и такъв въртящ момент......но то е нормално те и до ден днешен не могат да правят дизел мотори затова от 2016 всички мотори до 2,2 на Мерцедес се доставят от Рено

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Приземяване

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "2loop":

    "Хипер" кола всеки може да направи, трудно е добра, нормална кола, на поносима цена да се направи. Пежо това го могат, Ауди БМВ и Мерцедес могат ли да направят кола за 20 000 евро ? Та благодарности на тези които правят нормални коли. Мега, гига и хипер колите не ме топлят.