21 Септември, 2020 16:51 19 250 8

Двама души откраднаха катализатори на стойност €90 000 от автомобили за споделяне

  • каршеринг-
  • автомобили за споделяне-
  • кражба-
  • катализатори-
  • москва
Двама души откраднаха катализатори на стойност €90 000 от автомобили за споделяне - 1
Един от паркингите за каршеринг автомобили в Москва

Става дума за руската столица Москва, където са заловени двама души, успели да откраднат части от автомобили за споделяне на стойност 8 млн. рубли - сума, равняваща се приблизително на 90 000 евро. по-конкретно става дума за автомобилни катализатори.

Министерството на вътрешните работи на Русия разказа за двамата жители на столицата, които премахвали катализатори от автомобили за споделяне и ги връщали в пунктове за изкупуване на благородни метали. Оказа се, че престъпленията са извършени от таксиметров шофьор и механик в сервиз, като те са действали само в един от кварталите на Москва.

Крадците са били хванати на местопрестъплението, докато са изваждали поредния каталитичен преобразувател на отработени газове. Известно е, че съдържат паладий, платина и родий - благородни метали, за които може да бъде получена добра сума. Изборът им за каршеринг автомобили са обосновали, че тези автомобили не се наблюдават от собственика и от тях се краде по-лесно.

Образувано е наказателно дело по член 158 от Наказателния кодекс на Руската федерация (кражба, извършена с причиняване на значителни щети). В момента и двамата мъже са в ареста и чакат присъдата си. Москва остава световният лидер по брой на т.нар. каршеринг автомобили. Към 2019 г. в руската столицата имаше повече от 31 хиляди такива автомобила. Очаква се до края на 2020 г. броят на московския автопарк да се удвои до 60 хил. бройки.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роденкрадец

    29 8 Отговор
    Добре, че у нас са само електрически, но това си е идея. Трябва да видим какво може да се открадне от нашите спаркове и да се залавяме.
  • 2 Браво

    17 3 Отговор
    Майстори са...
  • 3 Соросоид

    14 16 Отговор
    Москва остава световният лидер по брой на т.нар. каршеринг автомобили.

    Ама пият бояришник и не могат да правят тостери и айфони.

    Коментиран от #7

  • 4 qwerty

    14 0 Отговор
    дали е вярно не знам, но съм чувал “градска легенда” за автомобил под наем със сменен от наемателя двигател??? какво ли не измисля народа за $$$
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 бай Гана

    17 3 Отговор
    Радославе Славчев , какво значи каршеринг автомобили, не знаеш български ,аха цивилизацион, с български букви пишеш на шльокавица
  • 7 Путлер

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "Соросоид":

    Тотални цървули,като теб
  • 8 Гост 1

    11 4 Отговор
    А тука в България не се крадът катализатори хич не се крадът