23 Септември, 2020 10:28 6 626 9

Ето го най-новия Opel

  • opel-
  • mokka-
  • опел

Новото поколение на Mokka е поразително различно от предшественика си

Ето го най-новия Opel - 1

Това, което стана ясно при официалното представяне на модела, е че с промяната на поколението кросоувърът се е изменил коренно и вече разполага с изцяло електрическа версия. От Opel обявиха и цените, и времето на появата на модела на европейския пазар. Кросоувърът ще се появи в дилърските центрове в началото на 2021 година и веднага ще се предлага както с конвенционални двигатели, така и с изцяло електрическа задвижваща система.

Външният вид на кросоувъра беше разсекретен в началото на това лято.

Ето го най-новия Opel

Още тогава се видя, че моделът е поразително различен от предшественика си и, както казаха от компанията, "определя развитието на дизайна на бъдещите автомобили на Opel за 10 години напред". Иновацията има интересни фарове и радиаторна решетка, комбинирани под хромиран кант в една обща част. Такъв дизайн на предницата ще се превърне в задължителен атрибут на следващите модели. Освен това Mokka има впечатляваща двуцветна боя на каросерията: не само колоните и покривът са боядисани в контрастен цвят, но и предният капа с решетката на радиатора. Размерите също са се променили: корпусът е станал по-къс със 125 милиметра (4150 мм), а разстоянието между осите се е увеличило със символичните два милиметра. Предният надвес е намалял с 61 милиметра, а задният с 66 милиметра. Обемът на багажника е 350 литра.

Салонът е направен в минималистичен стил.

Ето го най-новия Opel

Новият Opel Mokka получава изцяло цифров кокпит от новото поколение Pure Panel, който се състои от два екрана: 12-инчов виртуален инструментален клъстер и 7- или 10-инчов (в зависимост от конфигурацията) дисплей на мултимедийната система. Списъкът с наличното оборудване включва безжично зареждане, шофьорска седалка с функция за масаж, адаптивни LED матрични фарове, круиз контрол, система за наблюдение на лентата и камера за обратно виждане с ъгъл на видимост от 180 градуса.

В Европа кросоувърът ще се предлага с базови двигатели.

Ето го най-новия Opel

Това са 1,2-литров бензинов двигател с мощност 100 или 130 конски сили и 1,5-литров дизелов двигател (110 конски сили). Те ще работят съвместно с шестстепенна механична скоростна кутия или с осемстепенен автомат. Моделът ще разполага само със задвижване на предните колела. Електрическата Mokka-e е оборудвана с електромотор с мощност 136 конски сили, който се захранва от батерия с капацитет 50 киловатчаса. Той осигурява на електрическата кола автономен пробег от 324 километра според цикъла WLTP, а максималната скорост е ограничена до 150 километра в час. Презареждането до 80 процента от бърза зарядна станция става за половин час. Opel дава гаранция за батерията от осем години или 160 хиляди километра.

Цените за базовата Mokka започват от 19 990 евро, а електрическият автомобил ще струва 32 990 евро.

Ето го най-новия Opel


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    40 17 Отговор
    Откакто се сляха с Пежо дизайна на Опел стана много по иновативен.Като гледам тази Мока предишната изглежда като сделана в СССР.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Не знам защо

    17 25 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    сега повече прилича на каруца.
  • 3 Брато

    20 14 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    предната Мока модела е излиза 2015 година, а тази е 6 години разлика, така че карайс и голфа и тихо

    Коментиран от #5

  • 4 777

    15 1 Отговор
    От Opel кога ще пуснат модел с един цилиндър 800 cc ?
  • 5 Иво

    7 8 Отговор

    До коментар #3 от "Брато":

    Голф не бих карал НИКОГА.Не знам как си правиш такива заключения но явно меките китки имате някакви собствени философски способи които обаче често ви заблуждават защото и първата Мока е от 2013-та.
  • 6 Ганьо

    9 3 Отговор
    Не се карайте, не можете да си го позволите.
  • 7 В е л и к и я

    6 7 Отговор
    Хубавото е че тези които не може да си го позволят са истински щастливци ... !

    Коментиран от #9

  • 8 Рошко

    16 1 Отговор
    Мдамм.. Тенденцията е ясна...Все по-малко кубатура и цилиндри и все повече инчове мултимедия. Накрая ще имаме една плазма монтирана върху едно цилиндрова 50 кубикова рикша
  • 9 Майтап

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "В е л и к и я":

    Хаха Великия, това някакъв майтап ли е тоя ник хахаха