Last news in Fakti

27 Септември, 2020 13:00 13 082 21

Глобиха 10 шофьори на "поршета" накуп

  • porsche-
  • глоба-
  • съд

Среща на собствениците на Porsche в САЩ приключи с групово връчване на призовки за явяване в съда, съобщава полицията в щата Колорадо. "Честитки" получили едновременно 10 шофьори.

Глобиха 10 шофьори на "поршета" накуп

Нарушителите били спрени на шосе в окръг Гилпин, където ограничението било 40 мили/ч (64 км/ч), а колоната от различни модели на Porsche се движела с над 80 (128 км/ч). По законите в щата Колорадо за такова превишение водачът трябва да се яви в съда, който определя размера на глобата.

"Съвет от професионалист - ако вие и 9 от приятелите ви бъдете хванати със скорост 80+ мили/ч в зона с ограничение 40, всички ще бъдете глобени. И понеже попълването на 10 протокола отнема дълго време, плановете ви за вечеря се провалят. Смятаме, че това е по-добре, отколкото да раните или убиете някого заради егоистичното си поведение. Молим, карайте по-бавно", коментират от колорадската полиция.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вечният кмет

    63 9 Отговор
    Полицаят е прав и е факт, че ако групата от коли се движи с едно темпо и ако първата засечена кола е с превишена скорост, то нарушението се отнася и за другите другите 10 коли в колоната. Но закона ще бъде в полза на останалите деветима, защото фактически те не са засечени с радар и един адвокат решава проблема. Въпроса е че в САЩ, наемането на адвоката ще струва повече пари отколкото е глобата. Общо взето системата им е така направена, че нарушиш ли правилата - ще си плащаш.

    Коментиран от #16

  • 2 ха ха

    25 35 Отговор
    Ганьо са радва че са глобили собственици на поршета в САЩ.
    М*з*рн*ци!!

    Коментиран от #7, #10

  • 3 джоджен

    52 15 Отговор
    Това е държава,а ние къде сме.Зимбабве не ние равен.Тука сме като във дивият запад.

    Коментиран от #13

  • 4 незнайко

    28 11 Отговор
    Поредната тъпа статия. тъпа е защото се говори за ЩАТИТЕ !!! Там се глобяват само докато си приказват и изобщо не им пука !!!
  • 5 марони

    55 4 Отговор
    В страната на свободата не толерират свободията!
    Там няма"Знаеш ли аз кой съм?"
  • 6 Глупости

    16 23 Отговор
    Аз като искам да убия некой и с 50 да карам па ше го утрепам..а в тая пустош кои ше утрепеш като караш със 130км?а и тези коли имат яки спирачки и ше спре моментално

    Коментиран от #8, #18

  • 7 Ще се радва

    34 2 Отговор

    До коментар #2 от "ха ха":

    естествено, щото там поне има някакъв ред а тук няма.
    Тук с поршето изпреварва колоната в насрещното на двойна непрекъсната и няма кой да го глоби.
  • 8 Ми хОди

    15 6 Отговор

    До коментар #6 от "Глупости":

    стАни инспектор по пътната безопасност на щата Колорадо, сигурен съм, че ще оценят експертизата ти.
  • 9 Реплика

    29 3 Отговор
    Често гледам по нашите пътища катаджията говори по телефона на спреният водач. В задачата се пита защо стой мирно и отговаря с да и слушам.
  • 10 Хайл

    14 5 Отговор

    До коментар #2 от "ха ха":

    "Ганьо" се радва че са глобили нарушители с поршета,има собственици на поршета които су карат нормално,радваме се че полицая с това време в кието им е писал глобите е предотвратил някаква катастрофа а жертви....ти си ганьото който не мисли
  • 11 Румен Радев

    6 10 Отговор
    и аз имам порше и мен ли ще спрат

    Коментиран от #12

  • 12 Ако има петолъчка отпреде на капака

    7 5 Отговор

    До коментар #11 от "Румен Радев":

    Нема та сапрат що ше видат че си от неспираемите😂😂😂
  • 13 PlimP

    13 7 Отговор

    До коментар #3 от "джоджен":

    иди там щом това е държавата и дано не заболееш тежко, че ще си смениш бързо мнението, във великата Германия е същото, задравеопазването е под сяква критика, UK същата работа, за съжаление ние вървим по стъпките на "великия" запад :Х

    Коментиран от #15

  • 14 Дончо

    1 1 Отговор
    Отнемай, в полза роду !!!
  • 15 Хайл

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "PlimP":

    Абсолютно си прав-немското "здравеопазване" имах честта лично да го изпитам на гърба си,чаках 12 часа да се убедят че застраховката ми е реална и валидна и накрая ми изписаха хапчета в университетската болница а селския аптекар не признава рецептата защото той "работел" с лекари от негов списък!!!!!
  • 16 Адвокат

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Вечният кмет":

    Към вечния кмет:една полицейска кола с радар засича нарушителите и ги снима а другата след 400 метра ги спира и им прави актове.всички нарушители са докоментирани.няма прошка.
  • 17 Kevin

    2 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: по-добре, отколкото да раните или убиете някого заради егоистичното си поведение.

    Браво!
  • 18 123

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Глупости":

    Когато имаш ограничение на скорост до 40 мили или 66км в час и не е в населено място,това е за безопасноста и живота на пътуващите или има идваши много или резки завои, друга геогафска или пътна особенност или има шанс да преминават диви животни. Това не са направени нарочно капани за глоби като в България. А полицията дали си цар или слуга ще ти сложи глоба или арестува, ако си хвърлиш боклука от прозореца на колата докато шофираш 500$ глоба.

    Коментиран от #19

  • 19 ГОСТ 26

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "123":

    За съжаление в България полицаите единствено ги интересува как да те глобят и въобще ни им пука за безопасното движение на колите.

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 123

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "ГОСТ 26":

    В САЩ имаш про активна полиция- те са активно шофиращи в град или на магистрали и при превишена скорост,засичане на други коли, вориране на 1 метър зад друга кола или всякакво неправомерно действие затрашаващо живота и колите на другите шофьори полицая те последва и спира на место с арест или глоба.Спиран си само ако има нарушение, ако има проверки за наркотици и алкохол на всеки град се правят там където има най много трафик и на изходит/входовите към града.

    В България полицята е реакативна; стоят скрити в храстите и чакат с радар да минеш с превишена скорост, за да ти напишат глоба. Както и чакат да ограбят накой възрастен човек и тогава да търсят незнайния виновник, за хвърляне на боклуци по улиците то според тах нищо не е станало. За това и България изглежда като гето и хората се държаът като такива.