Last news in Fakti

28 Септември, 2020 09:54 2 614 4

Chevrolet спря продажбите на новия Corvette заради проблем със спирачките

  • chevrolet-
  • corvette-
  • спирачки

General Motors обяви, че преустановява временно продажбите на Chevrolet Corvette и пет други модела заради възможна неизправност на "електронната спирачна система". Сервизната кампания ще засегне около 700 "корвета" и около 2 500 екземпляра Cadillac CT4, CT5 и XT4, Buick Encore GX и Chevrolet Trailblazer, информира сайтът Corvette Action Center.

Проблемът се състои във потенциално замърсяване на материала, използван между датчиците на електронния усилител на спирачките. Това може да попречи на правилния обмен на данни и да наложи значителни усилия при натискането на педала на спирачките ако системата излезе от строя по време на движение. В случай на неизправност на приборния панел ще се появи предупреждение, а максималната скорост ще бъде ограничена автоматично от управляващата електроника.

Част от автомобилите, които се нуждаят от смяна на проблемния модул, вече са предадени на купувачите. Други пътуват към дилърите, поради което от GM са изискали продажбите да бъдат спрени. Ремонтът ще бъде за сметка на производителя.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    5 0 Отговор
    Проблемът в статията се състои вЪВ неграмотността на Жорко-неграмотното.
  • 2 евтинджос

    10 0 Отговор
    заради възможна неизправност на "електронната спирачна система""

    Тази електронна система беше пълен провал при W211. От нищото ти излиза "Reduced braking power" и не може да спреш. Смяна на модула - 2000 лв, ако си жив след тази случка.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Капитан Америка

    2 1 Отговор
    Тука при нас може да минеш 100тици мили без да намериш завой или знак "Стоп"! Така че не знам, защо го раздухват този дребен дефект...