28 Септември, 2020 11:55 3 651 10

Горещ хечбек с 810 коня от Hyundai и Rimac!

  • hyundai-
  • n-
  • rimac-
  • rm20e-
  • електромобил-
  • хюндай
Горещ хечбек с 810 коня от Hyundai и Rimac! - 1

Hyundai представи електрическия хечбек RM20e на автомобилното изложение в Пекин. Това е прототип с мощност от 810 конски сили, който има за цел да покаже технологиите на N-подразделението на марката. Задвижването е на задните колела, а колата е със средноразположен двигател.

Hyundai RM20e е изграден на нова електрифицирана платформа, а партньор по проекта е хърватската компания Rimac. Отвън прототипът Hyundai RM20e наподобява състезателна версия на Veloster N, но познатото тяло е само обвивка, тъй като техническия пълнеж на електрическата кола е напълно нов.

Горещ хечбек с 810 коня от Hyundai и Rimac!

Концепцията се основава на електрифицирано шаси, като електромотора с мощност 810 конски сили (960 Нм) е монтиран зад облегалките на предните седалки, в основата, а задвижването е към задния мост. Декларираните динамични характеристики на RM20e са ускорение от място до 100 километра в час за по-малко от три секунди, до 200 километра в час - за 9,88 секунди и максимална скорост - 250 километра в час.

Батерията е с капацитет 60 киловат-часа и е монтирана под пода. Към момента автономността на електрическото превозно средство не е известна. Ръководителят на научноизследователската и развойна дейност на Hyundai Group Алберт Биерман подчерта, че докато RM20e „съчетава характеристиките на състезателен автомобил и ежедневна кола“.

Горещ хечбек с 810 коня от Hyundai и Rimac!

Биерман каза още, че модерната електрическа задвижваща система на RM20e осигурява "вълнуващо ускорение", но даде ясно да се разбере, че серийните наследници на концепцията не биха били непременно "чисти" електромобили. В същото време корейската фирма ще разшири партньорството си с хърватската фирма Rimac.

Възможно е електрическият хечбек RM20e с мощност от 810 конски сили да стане основа и за спортния автомобил Hyundai със среден двигател, който ще се конкурира със следващото поколение Porsche Boxster. Корейската фирма потвърди развитието на спортен автомобил, но времето на появата на серийния модел все още се пази в тайна.

Горещ хечбек с 810 коня от Hyundai и Rimac!


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 800 коня от един мотор

    8 1 Отговор
    Ами ако му сложат още един или два? Ще стане чудовище.

    Коментиран от #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    има и индвалиди и глухонеми шоф,ори
  • 4 сектант

    5 0 Отговор
    много мъ кефи вилостърчиту
  • 5 МП4

    9 0 Отговор
    Животно
  • 6 Задминаващ

    1 10 Отговор
    Място за хърватски нацистки свне на Планета НЯМА.Корейски бклук
  • 7 Фен

    3 0 Отговор
    Много се радвам на Римац.
  • 8 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "800 коня от един мотор":

    Ето затова има РАДИАТОР ОТПРЕД !!! Който си мисли че всички електромобили са без охлаждаща течност жестоко се лъже.

    Коментиран от #10

  • 9 2107

    0 0 Отговор
    810 к.с. са някъде 500 кW, батерията му само ...60 кWh...
    Интересно ми е това безмисленно чудо само 7-8 минути ли ще върви и що ще тегли и работи...ниви ли ще оре или 40-тонни ремаркета ще тегли ?
    И защо се правят такива автомобили ,дето да вдигат над 250 км/ч ,след ,като освен в Германия ,навсякъде скоростите ,дори и на магистрали са ограничени до двойно по-ниски нива ?
    Безумието на човечеството ...или поне на една незначителна част от него ,което трупа само печалби на гърба на 99,99% от останалата част !
  • 10 ъхъ

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "незнайко":

    Добрутро бате, и други работи имат, ма друг път ща светна!