30 Септември, 2020 11:02 6 376 39

Tesla потвърди пускането на евтин хечбек за Европа

  • tesla-
  • тесла-
  • европа-
  • евтин електромобил-
  • хечбек

Tesla Motors ще разработи два относително бюджетни модела, единият от които ще бъде проектиран за китайския пазар, а вторият ще бъде създаден специално за страните от ЕС

Tesla потвърди пускането на евтин хечбек за Европа - 1

Шефът на американската марка Илон Мъск писа за това в Twitter. По-рано ръководителят на Tesla заяви, че в рамките на следващите три години компанията ще пусне на пазара достъпна електрическа кола на стойност не повече от $ 25 хил. За сравнение сега цените на най-евтиния автомобил Tesla - седанът Model 3 - започват от $ 38 хил.

Пускането на такава кола е станало възможно благодарение на значително намаляване на цената на батериите. Ръководителят на Tesla отбеляза, че иновацията ще бъде оборудвана с нов тип батерии, които ще позволят да се пътува без презареждане до 320 км, и с иновативна електромеханична трансмисия.

Автомобилите ще се произвеждат както в завода на Tesla в Шанхай, така и в новия европейски Gigafactory, който сега се строи в Берлин. Мъск каза, че всяка от фабриките ще сглоби "оригинални автомобили", които ще се различават един от друг.

За първи път започна да се говори за още по-достъпен електрически автомобил Tesla в началото на 2020 г., когато американците публикуваха дизайнерска скица на неизвестен модел на своя уебсайт.

Тогава беше съобщено, че компанията планира да разработи компактен електрически хечбек, който ще се произвежда в Китай, но в същото време се продава на световните пазари.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сарая

    23 13 Отговор
    Евтин за кой !!!

    Коментиран от #2, #7, #15, #16

  • 2 Васето

    17 20 Отговор

    До коментар #1 от "Сарая":

    Скоро и Отровното трио,ще могат да си го позволят.
  • 3 DrivingPleasure

    16 24 Отговор
    Зарежете "евтиния" хеч, кажете как Илончо щял да продава по 20 МИЛИОНА автомобила годишно от 2027ма, много е забавно като си го помислиш...

    А евтиния хеч наистина го забравете, новите "евтини" и много "супер" батерии ще са само за Семи и за Сайбъртрък, каза Мъскито - демек революцията дето щяла да стане и да паднат цените на електричките пак я отлагаме :)

    Коментиран от #4, #6, #11

  • 4 Асдф

    16 3 Отговор

    До коментар #3 от "DrivingPleasure":

    Пак не си разбрал правилно
  • 5 Гйлбг

    7 6 Отговор
    В Бг ще има една на.10000. Живея в Русе-два броя модел с. Повече карат гт-р
  • 6 То пък кога ли е разбрал

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "DrivingPleasure":

    Евтините батерии ще са за евтините автомобили, а новите безполюсни батерии ще се използват за cyber truck и sеmi, но няма да са евтини. По-евтини от сегашните, но по-скъпи за времето когато ще се произвеждат в сравнение с останалите. Новите батерии просто ще предлагат много по-голяма енергийна плътност батерийните пакети, защото няма да имат нужда от охлаждане, дори при 15-минутно зареждане.

    Коментиран от #33

  • 7 евтини са

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "Сарая":

    Ще са евтини за хората за които алтернативата е Голф/А3/Сивик/Меган и тнт. Ако си пенсионер с 200 лева пенсия и за $10 000 да ги пуснат пак няма да можеш да си ги позволиш, това е ясно.
  • 8 Julio

    17 17 Отговор
    Изобщо нямам съмнения че колата ще е евтина. Тоя път освен волана ще пада и телевизора вероятно, а педалите вероятно ще са от рециклирани кофички от кисело мляко...
    Венсеремос...

    Коментиран от #9

  • 9 Тц не

    13 6 Отговор

    До коментар #8 от "Julio":

    Ще се прави в Германия, така че качеството няма да е американско!

    Коментиран от #10, #34

  • 10 Julio

    10 10 Отговор

    До коментар #9 от "Тц не":

    Ти за всеки случай си вземи "стартер пак", включващ капчица, алуминиеви нитове, чук и телче...
    Мястото на производство не е от значение. Важен е вътре-фирменият качествен контрол. А той зависи единствено от собственика, който в случая е цървул...

    Коментиран от #12, #23, #24

  • 11 Смях

    17 6 Отговор

    До коментар #3 от "DrivingPleasure":

    Ти кажи кога ще фалира Тесла! После кажи, кога ще отрекат електричките. После помисли и кажи, дали батериите ще се развиват или ще ги спрат от производство! Да произвежда 20 млн. коли на година е много до 2027, но за 2035 , ако ФВ,Мерц,БМВ и др.динозаври не се пригодят, е напълно възможно! Иначе от 2022 ще произвежда по 2 млн.годишно, което го нарежда в челните места на производителите!

    Коментиран от #18, #20

  • 12 Тц не

    13 3 Отговор

    До коментар #10 от "Julio":

    Не позна. Най-големия процент от хора които са купили Тесла, отговарят че следващата кола, пак ще е Тесла.

    Коментиран от #13

  • 13 Julio

    4 6 Отговор

    До коментар #12 от "Тц не":

    Браво на тях. Не ме убеди.

    Коментиран от #14

  • 14 Тц не

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "Julio":

    😂😂😂Не ми и трябва да те убеждавам! 😂😂
  • 15 сдавд

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сарая":

    "... - за кого?", защото не можеш да кажеш: "евтин за той", а казваш: "евтин за него!" Когато не си образован, не очаквай да си позволяваш стоки, предназначени за образовани хора!
  • 16 измет

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "Сарая":

    Не и за болшевишките подлоги! Ако нямаше 9-и септеври щеше да е евтин и за нас, ама нали искахте комунизъм, на ви сега!
  • 17 Тойота

    3 5 Отговор
    Ако го боядисат в червено ще бъде „перфектен” автомобил за Марс, нали Мъск смята да лети там 😜

    Коментиран от #19

  • 18 DrivingPleasure

    2 9 Отговор

    До коментар #11 от "Смях":

    Очевидно скоро, след като Илончо продава акции :)

    Коментиран от #21, #27

  • 19 Тойота

    7 5 Отговор

    До коментар #17 от "Тойота":

    Електромобил е- няма нужда от кислород .... Направо да построи завод на Марс и да продава ТеЗли на Марсианците😅
  • 20 123

    12 5 Отговор

    До коментар #11 от "Смях":

    До 2035 година нали се сещаш динозаврите какво ще направят? Всичко което е в клас 'Голф' и надолу, ще е на ток, а ДВГ ще е опция за по големите и ще са някакви хибридни модификации! В момента в който немците го закъсат, БОШ и Сименс ще наводнят Европа съсзарядни станции, а богата Германия ще субсидира брутално всяка нова кола на ток! Богатия винаги ще е богат, да му мислят бедните!
  • 21 TSLA

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "DrivingPleasure":

    Колко скоро де? Дай точна прогноза да заложа "на късо" и да сменя сегашната с по-нова. Стига с тея общи приказки! Кога ще се сринат акциите?
  • 22 Ха дано...

    1 1 Отговор
    Инж. Иван Досев: До седмици стартира поетапният ремонт между Чирпан и Стара Загора на АМ „Тракия“
    29.09.2020 12:30
    До седмици ще започне поетапно ремонтът на 52-километровия участък между Чирпан и Стара Загора на АМ „Тракия“. Първо ще се работи в платното за Бургас, съобщи в ефира на БНТ инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/.
  • 23 Грешна ти е информацията

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "Julio":

    Неотдавнашно проучване показа, че Made in China Model 3 на Tesla е класиран като най-висококачествения седан през второто тримесечие на 2020 г. в страната, позовавайки се само на 7 оплаквания на 10 000 автомобила. Докато данните показват, че Model 3 поражда акценти при своите китайски потребители, това също показва качеството на продуктите на компанията, произведени в Giga Shanghai.

    Китайската компания за оплакване за качество CheZhiWang проучи общо 38 седана, които се предлагат на най-големия автомобилен пазар в света. Изследването включва както чуждестранни, така и местни модели.

    Коментиран от #25

  • 24 Друга статия

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Julio":

    Изглежда, че Giga Shanghai върши чудесна работа по сглобяването на Model 3s за местния китайски пазар.
    Изглежда, че фабриката на Tesla на Giga Shanghai в Китай проверява играта си за контрол на качеството, защото сглобеният на място модел 3 е най-висококачественият седан, произведен в страната през второто тримесечие на 2020 г. Той излезе първи от 38 коли, анализирани от китайския CheZhiWang компания за жалби за качество, чиито констатации поставят Model 3 далеч над средното за индустрията.

    Според този туит на Ray4Tesla, позовавайки се на информация от CheZhiWang, средната стойност от всички 38 разгледани превозни средства е 37,2 жалби на 10 000 превозни средства. В Tesla Model 3 постига много по-добър резултат, само с 0.7 жалби на 10,000 превозни средства.
  • 25 DrivingPleasure

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "Грешна ти е информацията":

    Е като сравняват с китайските. Да сравни с Мерцедес и Ауди или айде тва са високи топки Пежо, Опел Форд, нещо народно... то като свалиш критериите е лесно да си "първи" :)

    Коментиран от #26

  • 26 Да де

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "DrivingPleasure":

    Сега като започнат и в Германия, ще сравняват и с тях! Ти па ако мислиш, че Ауди, Мерцедес и т. н. са много качествени, си в грешка! За това им трошат колите пред дилърите, защото клиентите са доволни, нали?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Асд

    1 2 Отговор
    Гаранция, че максимум до 5 години след пускането им ще имат катастрофални неизправности.

    Коментиран от #29, #32

  • 29 Мммммм

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Асд":

    Не, нямат!
  • 30 ТЕСЛИТЕ

    1 0 Отговор
    КОГА ЩЕ ГИ ВИДИМ НА АВТО САЛОН ГОРУБЛЯНЕ?
  • 31 ТЕСЛИТЕ

    4 0 Отговор
    АКО ГИ ПУСНАТ ЗА ЛИЗИНГОВИ ВНОСКИ ПО 50 ЛВ. МЕСЕЧНО ВСЕКИ ПЕНСИОНЕР ЩЕ СИ КУПИ! ТЪКМО ВДИГНАХА ВСИЧКИ ПЕНСИИ С ПО 50 ЛВ.

    Коментиран от #36

  • 32 САМО НА ТОК

    3 3 Отговор

    До коментар #28 от "Асд":

    ТЪКМО ЩЕ ПОЕВТИНЕЯТ И ВСЕКИ ЩЕ СИ КУПИ. ДА НЕ БИ СЕГАШНИТЕ ДАРАЦИ ОТ ИТАЛИЯ ДА СА БЕЗПРОБЛЕМНИ? КУПУВАШ Я ЗА 5000 И СЛЕД СЕДМИЦА ТИ СЕ ВРЪЗВА НА 10 000 ЛВ. СМЕНИШ Й МАСЛОТО И ФИЛТРИТЕ, РЕМЪЦИТЕ, КАСКО И ГРАЖДАНСКА, ПРЕГЛЕД, КУПИШ Й ГУМИ, ТУРИШ Й АГУ, НЯКОЕ РАДИАТОРЧЕ, ТАМПОНЧЕ И ВЕЧЕ СИ НА 10 000!

    Коментиран от #35

  • 33 Хайл

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "То пък кога ли е разбрал":

    Пак ЩЕ ,ами ако не стане това ЩЕ какво ще ти е оправданието...ето ти спасението

  • 34 Хайл

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Тц не":

    Завода нима започна????? Божееее кога ?????
  • 35 Хайл

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "САМО НА ТОК":

    Кой ти е крив че не разбираш от коли и са ти пробутали кола извадена от скрабта...със сервизна книжка🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #37

  • 36 Хайл

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "ТЕСЛИТЕ":

    Зависи от дръжката на теслата-гравираните са по-скъпи-52 лв
  • 37 ГОСТ 26

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "Хайл":

    Абсолютно си прав.Купувал съм две коли внос от Италия 10г карал съм ги по около 4г 30000-40000км и съм сменял само консумативите след това ги продадох.

    Коментиран от #38

  • 38 Хайл

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "ГОСТ 26":

    👍👍👍👍само че как да го обясниш на някои хора че има коли и коли
  • 39 ТъйМъй

    2 1 Отговор
    Защо не предложиме На Тсла̀та Ръчката за официален химн на Тесла? Ще има български принос към науката, и още една народна песен ще полети в космоса. Може извънземни да я чуят и да му врътнат по един гюбек.