1 Октомври, 2020 15:54 2 803 5

Кросоувърът на Lotus излиза до края на годината

Всъдеходът на Lotus ще се казва Lambda, а серийното му производство ще започне до края на 2020 г., твърдят китайски медии. Кросоувърът ще бъде базиран на платформата Scalable Product Architecture (SPA), на която са построени Volvo XC90, XC60 и хибридното купе Polestar 1.

Новите слухове опровергават първоначалната информация, че новият Lotus ще бъде съпоставим по размери с Porsche Macan (4 696 × 1 926 × 1 624 мм). Всъщност с дължина от 4.9, широчина от около 2 и височина от 1.6 метра Lambda ще бъде от категорията Porsche Cayenne, BMW X5 и Mercedes-Benz GLE.

Кросоувърът ще се оборудва с четирицилиндрови бензинови двигатели Volvo от семейството VEA (обозначавани и като Drive-E), но със собствени настройки, хибридни системи PHEV и изцяло електрическа силова установка. Достоверна информация по въпроса обаче още липсва.

Lotus Lambda ще се произвежда в нов завод на Zhejiang Geely Holding Group в китайския град Ухан. Част от мощностите на предприятието, което може да бълва по 150 000 автомобила годишно, вече са запазени от британската марка. След кросоувъра през 2023 и 2024 г. в същата фабрика ще започне сглобяването на още два модела - електромобилите Sigma и Alpha.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    7 2 Отговор
    Кое му е лотуското? Китайците копират немците, различна кутия еднакво съдържание. Фиат и крайслер са следващите които ще отидат в небитието
  • 2 Хахаха

    14 0 Отговор
    Лотус произвеждан в Китай.бай Колин Чапман се върти в гроба
  • 3 Японеца

    1 2 Отговор
    Тръмп затова води война с Китай!
  • 4 куку руку ку

    1 0 Отговор
    Tези навлизат във водите на Ланчия, използват за модели букви от гръцката азбука. Не знам дали от Ланчия ще са много доволни...

    Коментиран от #5

  • 5 Опулен

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "куку руку ку":

    Че те Ланча съществуват ли още?