Last news in Fakti

6 Октомври, 2020 09:12 11 365 15

Нови Dacia Sandero RS, Sandero Cabriolet, Logan Pickup и Logan MCV - фантазия или реалност?

  • dacia-
  • sandero-
  • logan-
  • дачия
Нови Dacia Sandero RS, Sandero Cabriolet, Logan Pickup и Logan MCV - фантазия или реалност? - 1
Sandero Cabriolet

Откакто се появи Logan, Dacia разчита на една платформа за всеки един от своите модели. Както вече ви информирахме, следващото поколение субкомпактни коли ще премине към CMF платформа, която Renault използва в Clio и Captur. Това е повратна точка за румънския автомобилен производител.

По-добро управление, повече пасивна и активна безопасност, по-тих салон и нов тип информационно-развлекателна система. С тези новости Dacia отива на пазара, без да се отклонява от евтината мантра, с която е известна. Изцяло новите Logan и Sandero се сбогуваха и с турбодизеловите двигатели и ще наблягат на бензинови и LPG варианти с три цилиндъра. Въпросът сега е: Планира ли Dacia да добави повече модификации в новата си моделна гама?

Нови Dacia Sandero RS, Sandero Cabriolet, Logan Pickup и Logan MCV - фантазия или реалност?
Logan MCV

За сега няма официално потвърждение от румънците и само времето ще покаже дали ще има още разновидности на Sandero, но един дизайнер, на име Клебер Силва вече си представя разширения състав, който включва еднокомпонентна пикап платформа с единична кабина, както и нови Logan Stepway и Logan MCV. Що се отнася до най-вълнуващите, но все още поляризиращи модификации, бразилският дизайнер ни ги показва и тях. Става дума за горещ хечбек с ноу-хау на Renault Sport и купе-кабриолет с подвижен Sandero CC.

Нови Dacia Sandero RS, Sandero Cabriolet, Logan Pickup и Logan MCV - фантазия или реалност?
Logan Stepwey

Последното не е в съответствие с евтиния характер на автомобилния производител, но Sandero R.S. има малко по-голям шанс да се появи на пазара. През 2015 г. беше създаден прецедент в Южна Америка, включващ Dacia с 2.0-литров двигател с атмосферно пълнене, което бихте очаквали от модел на Renault Sport. Актуализиран за моделната година 2020, Sandero RS остава един от най-интересните автомобили в сегмента.

Нови Dacia Sandero RS, Sandero Cabriolet, Logan Pickup и Logan MCV - фантазия или реалност?
Logan Pickup

Важно е да се подчертае, че Renault има само един горещ хечбек, базиран на CMF. Това е Megane R.S. за който е използвана C/D версията на платформата. Logan и Sandero използват версията В, но има слухове, че Clio няма да има R.S. вриант, защото Zoe с висока производителност е в процес на разработка. От дизайнерските проучвания, качени от Silva на платформата Behance, можем да видими как би изглеждало и Sandero R.S.

Нови Dacia Sandero RS, Sandero Cabriolet, Logan Pickup и Logan MCV - фантазия или реалност?
Sandero RS


Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио

    25 5 Отговор
    Нищо чудно и да се появи някоя от тези. Дачия са много напред, особено с новите модели описани в материалите към тази статия
  • 2 Случаен

    20 3 Отговор
    Сектанта свърши :D
  • 3 GTE

    26 2 Отговор
    Няма да е трудно да се направи Логан или Сандеро кабрио, но ще е трудно да се намери някой, който ще даде 26 000 евро за дачия. Товече са кабрио рено и пежо нникой не иска да плаща толкова, затова и ги спряха. Пазара е определящ, а на такава цена няма пазар. Ако я докарат за 8 000 евро ще избият рибата, ама надали.

    Коментиран от #4

  • 4 Случаен

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "GTE":

    Няма да бъдело трудно. Че то купето е кашкавал и с покрив, без вече ще е... Кабриото не е просто да се отреже покрива. Трябва да се усили пода, колонките, да се измисли система която да предпазва главите на пасажерите при обръщане, по-силни спирачки заради повишеното тегло(от усилването на другите места) и други настройки на окачването - други амортизатори, пружини и стаб щанги. Хич не е просто или евтино.
  • 5 Мария Тънасова

    21 1 Отговор
    Водят ги евтини, но са с три цилиндъра. Евро-администрацията заби ножа в гърба на европейската автоиндустрия, давайки предимство на американският електрокар. В резултат, цените на употребяваните коли растат, продажбите спадат, заводи затварят уж временно. Така и в супермаркета - правят ми пакетчето семки непрозрачно, пълнят ми го до половината с въздух и ми вдигат цената. В резултат или спирам да купувам семки, или сменям производителят.

    Коментиран от #7

  • 6 batkata

    7 0 Отговор
    Смятам, че искат или не в един момент ще им се наложи да разширят гамата си и да са актуални на пазара.
  • 7 Мария Тънасова

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мария Тънасова":

    ...или си съдя слънчоглед в двора!

    Коментиран от #15

  • 8 сектант

    10 4 Отговор
    още не са излезли а вече сигурно има повече предпоръчки от новия голф 8
  • 9 Гост

    7 4 Отговор
    Що на Sandero RS има снимка на Рено.......

    Коментиран от #10

  • 10 бангеев

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    в русия, а и на други пазари се продава под марката рено, иначе си е новото сандеро
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 В е л и к и я

    6 3 Отговор
    Никой не иска да го изнасилват , а с тези цени това искат да ти направят .. Ами Гудбай Дачия ... !
  • 13 Капитан Америка

    3 0 Отговор
    Идеята за евтин и достъпен кабриолет за масите звучи доста привлекателно
  • 14 дявола

    4 0 Отговор
    Голяма марка си е ДАЧИЯТА доста други марки ги слага в джоба
  • 15 Паръм Кочанов

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мария Тънасова":

    Можеш си засади и бор, ама кола не мож си направи