Last news in Fakti

30 Март, 2011 10:08 16 792 32

Вбесен китаец дърпа Range Rover с магарета

  • range rover-
  • land rover-
  • магарета-
  • китай-
  • рекламация
Вбесен китаец дърпа Range Rover с магарета - 1

Ядосан собственик на Range Rover от китайския град Шънян в провинция Ляонин избра зрелищен начин да изрази недоволството си от качеството на луксозния всъдеход. Човекът си купил аристократичния британски джип миналата година за 2 милиона юана (близо $305 000). От тогава насам колата се чупила шест пъти, докато накрая двигателят трябвало да бъде сменен.

Когато Range Rover-ът се строшил за седми път, собственикът не издържал. Наел две магарета, които да дърпат английския SUV. Така формирания впряг закарал право пред местното представителство на марката с настояване да му бъде възстановена пълната цена на автомобила. Въпреки оригиналната рекламация, а може би именно заради нея, дилърът отказал да връща пари.

Неотдавна друг богат китаец протестира срещу лошото обслужване на местния вносител на Lamborghini. След серия повреди собственикът на Gallardo нае бригада, която публично да размаже италианския суперкар с чукове в центъра на гр. Циндао.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Nomad

    7 40 Отговор
    Нещо май не ви идва на акъла какво да пишете та почнахте да се повтаряте с различни вариации на една и съща новина.

    Коментиран от #8

  • 2 ahaha

    19 13 Отговор
    Nai-posle da se publikuva realno mnenie i statia za maloumnoto ne6to "land rover" cial svqt znae 4e sa bokluzi samo v bg sa na po4it! Kolko puti da obqsniavame 4e markata se kazva Subaru a modela forester - tova e avtomobil,vsi4ko drugo sie goliam h.... .
  • 3 Вълков

    55 2 Отговор
    Nomad, точно тази медия не мисля че имаш право да я критикуваш. Да не би всеки ден някой да протестира срещу чисто нови коли, да не говорим че троши с чукове ламбота.
    Айде със здраве
  • 4 e

    3 20 Отговор
    abe v kitai otivat samo boklucite

    Коментиран от #7

  • 5 ккк

    17 12 Отговор
    $305000 за автомобил аналогичен с BMW X5...Айде нема нужда!
  • 6 Дошо

    25 5 Отговор
    Точно така трябва да се постъпва с дръгливите ,,аристократични" марки дето само надуват цените, а иначе предлагат едно луксозно купе или спортна визия нищо друго.Сега всички дето плюят японските автомобили да кажат кога за няколко месеца на японска кола двигателя е патасвал 6-7 пъти?
  • 7 Дошо

    25 2 Отговор

    До коментар #4 от "e":

    Ако в Китай отиват само боклуците трябва управата на Рейндж да са сбирщина тъпаци та да се излагат така на тоя огромен пазар.И как въобще мислиш, че нещо дето струва толкова пари няма да е минало качествен контрол?Това да не ти е Турция?Ама явно такива са им възможностите на ингилизите.

    Коментиран от #23

  • 8 riko

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Nomad":

    Много си прост човек, само това ще ти кажа
  • 9 Ники

    10 13 Отговор
    Малумно нещо "Land Rover" мн ме ядосвате това е много спулочлива кола особено ДЕФЕНДЕР и Реинж Ровер просто в китай нямат късмет Land Rover е супер автомобил не коментираите ако не сте карали или имали :X
  • 10 Ники

    11 16 Отговор
    Малумно нещо "Land Rover" мн ме ядосвате това е много спулочлива кола особено ДЕФЕНДЕР и Реинж Ровер просто в китай нямат късмет Land Rover е супер автомобил не коментираите ако не сте карали или имали :X

    Коментиран от #11

  • 11 Техника

    4 11 Отговор

    До коментар #10 от "Ники":

    -и си прав-за всеки регион-различно качество-да не са праят че не го знаят-така и там-сигурно са рециклирани или върнати в гаранция-пък и тез Чонхайци кво ли разбират от шофиране-кво караха до онзи ден-99% ....-велосипедисти...
  • 12 Румен

    6 9 Отговор
    Ключовото в тази статия и в другата цитирана малко по долу е местоположението на случките, а именно Китай. Просто при месните дилари няма достатъчно квалифицирани работници(във всички нива от най обикновен механик до мениджър отговарящ за продажбите) от което страдат клиентите. За сравнение колко такива случеи могат да се наблюдават в САЩ или Европа където диларските мрежи са далеч по добре изградени.

    Коментиран от #15

  • 13 Иво

    18 2 Отговор
    Румене защо говориш глупости само ти ли не си на ясно че новите автомобили не са толкова здрави като старите?
  • 14 free

    4 11 Отговор
    Е как пък точно в Китай се е случило това? :P Освен това ония жълтия кво мрънка, щом е купена миналата година съответно трябва да има гаранция тая кола, освен ако за китайския пазар са безгаранционни. Не може кола за 120к евро да се троши толкова лесно. Ако колата се експлоатира нормално едва ли ще влиза 7 пъти в сервиз за 1 година.
  • 15 Дошо

    18 1 Отговор

    До коментар #12 от "Румен":

    А те пък при нас са едни специалистииии ....
  • 16 отфорко

    23 1 Отговор
    не знам как точно се получава така, но е факт че новите автомобили, и специялно по-скъпите са много трошливи и често посещават сервизите! казвам го от опит, и сериозно си мисля да си сменя колата с по-стар модел! по-специално съм разочерован от ауди и мерцедес!
  • 17 ZAX

    6 9 Отговор
    305 000 $ ARE MALKO DA SE SAOBRAZIAVATE, KAKVO PISHETE !!!!
  • 18 ZORT

    4 12 Отговор
    4E E TOYAGA E TOYAGA, SPOR NIAMA, OBA4E CENATA STE YA ZAVISHILI 6 PATI

    Коментиран от #29

  • 19 men

    5 19 Отговор
    Markata e BMW a modelat e X6 nqma spor :)
  • 20 АК48

    21 2 Отговор
    Некадърни Европейски констуктори правят некачествени луксозни коли за да може еврократите със 8000 евро заплати да се фукат.

    Хайде да се присъединим към Китай :)
  • 21 mal4o

    2 2 Отговор
    mal4o e gei
    t
  • 22 радо

    12 9 Отговор
    Китайски начин на реклама или скрита пропаганда - виждате ли дори и най-скъпите и реномирани коли се трошат - изберете нашите евтини с ,които ще залеем пазара .
  • 23 коДоошу

    6 15 Отговор

    До коментар #7 от "Дошо":

    А не мислиш ли технически мозъко, че китайците може да са му пробутали някое менте? В Китай можеш да си купиш имитация на Ламбо Кунтач за 10000$, което обаче не можеш да изнесеш извън Китай

    Коментиран от #25

  • 24 Robo

    11 0 Отговор
    bravo na choveka, az magareta njamam amo moga da mu dam i edin troshliv ML500 da darpa i ne, mai za drugo weche ne stava :-)
  • 25 Дошо

    13 0 Отговор

    До коментар #23 от "коДоошу":

    Ами не не мисля, защото ако имаше копие на Range Rover щеше да е известно на много хора.ЗА да се направи само един или няколко такива джипа разходите ще бъдат такива, че нямаше да оправдаят производството, и никой не би се наел с тази задача.А щом има Ламбо за 10000$ значи не е само едно а доста бройки.Пък и как няма да познаеш Китайска изработка на цял автомобил?

    Коментиран от #31

  • 26 aaa

    3 13 Отговор
    ако джипа е зглабян в китай нищо чудно да влиза толкова често в сервиз
  • 27 Badi

    1 9 Отговор
    Sveta si go vra6ta sega na kitai kolko bokluci kitaiski sa mi se razvalq li sled nqma i sedmica upotreba da po4nat da da pravqt ka4estveni ne6ta i togava da iziskvat.

    Коментиран от #30

  • 28 Епа Язе...

    16 4 Отговор
    Ако си бе купил нещо Джапанско,да не е имал нужда от магароците!!!
  • 29 ddinchev

    15 3 Отговор

    До коментар #18 от "ZORT":

    Какви 6 пъти бе? Я отвори българската страница на тая боклучава марка да видиш, че най-евтиния Range Rover е над 150 бона с акциза, а тоя дето е 510кс е 300. $300 000 са малко над 400к български пари. Ся като имаш предвид, че в Китай, имат други данъци (вероятно при нас в Европейския Съюз цената е по-ниска) китаеца е взел най-високото оборудване, а нищо чудно и всяка възможна екстра извън стандартните пакети, хич не ми изглежда абсурдно да е триста хиляди гущера.

    А това, че всички Land Rover-и стават само за външен клозет е всеизвестен факт. Да дадеш 300 хиляди долара и да караш кола, която не излиза от сервиз е пълен абсурд. То да дадеш 15 хиляди долара за кола и тя да влезе в сервиз първите 100 000км освен за обслужване е абсурдно и нещо не е наред...
  • 30 ddinchev

    16 2 Отговор

    До коментар #27 от "Badi":

    Вероятно половината ти маркова техника е произвеждана в китай. Вероятно не малка част от интериора, аксесоарите и консумативите на европейския или азиатския ти автомобил са китайски. Трябва да правиш разлика между евтините китайски боклуци произвеждани на поточни линии без контрол на качеството, които заливат българските магазинчета за шир потреба и заводите с контрол на качеството.

    Прост пример - в Германия се произвеждат какви ли не боклуци, например можем да се сетим за марката TCM, които правят евтини стоки със съмнително качество - това значи ли, че всичко правено в Германия е боклук?

    Коментиран от #32

  • 31 razbirko

    12 2 Отговор

    До коментар #25 от "Дошо":

    То пък оригинала една качествена изработка, айде.Пукане на глави на дизелите, лошо уплътнени и течащи купета.Всеизвестни с лошото си качество. Уважавам англичаните но за съжаление нямат нито една марка автомобили наложила се по света като масова и качествена. Дори и леките им автомобили, добре че беше Хонда че да успеят да вържат малко продажби
  • 32 razbirko

    14 2 Отговор

    До коментар #30 от "ddinchev":

    Прав си. Ако не бяха китайците сега РС щяха да имат само в БАН, автомобилите щяха да бъдат с 50% по скъпи а най бленувания подарък щеше да бъде тениска със щампа на някоя известна марка. И преди да ме налазят сега разбирачите, да знаят че вече за много видове стоки е валидно праовилото - ако не е китайско заначи е менте.