Last news in Fakti

19 Октомври, 2020 09:50 27 309 32

Внимавайте за тази измама, когато продавате колата си (ВИДЕО)

  • измама-
  • автомобили-
  • продажба
Внимавайте за тази измама, когато продавате колата си (ВИДЕО) - 1

Български механик от сервиза Top Garage London, ни разказва за една измама, която набира доста популярност на Острова. Става дума за случка, при която човек продава колата си, но купувачите установяват, че в охладителната течност има масло.

След проверка в сервиза се оказва, че без да види собственикът, купувачите наливат масло в разширителния съд за охлаждане, след което му показват какво са "открили" и искат да купят колата на безценица.

За щастие собственикът не им я продава и след проверка на камери за видеонаблюдение разбира за измамата. Препоръките на механика от Top Garage London са да се внимава, когато продавате колата си. Чуйте и неговите разяснения за измамата във видеото.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zeus

    193 3 Отговор
    Добре, че го написахте, нашите още може да не се са сетили :)

    Коментиран от #5, #6

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    103 3 Отговор
    пазете се ХОРА шарлатани БОЛ
  • 3 Случаен

    21 20 Отговор
    Аз нещо видео не виждам?

    Коментиран от #14

  • 4 Дупница

    79 14 Отговор
    Благодаря за идеята!
  • 5 А познай

    76 2 Отговор

    До коментар #1 от "zeus":

    от коя народност са измамниците от първи път.

    Коментиран от #24

  • 6 незнайко

    63 3 Отговор

    До коментар #1 от "zeus":

    Е вече и циганите го знаят !!! Проверката в сервиз става с писъствието на собственика а колата не се дава за проба без той да е в нея !!!
  • 7 беге демокрация

    42 3 Отговор
    навън има в пъти по големи мошенници, отколкото тук, ТОП ГАРИДЖ, най оборотния ГАРИДЖ в Англия
  • 8 дам

    45 6 Отговор
    Източноевропейски тарикатлъци...
  • 9 Перо

    96 3 Отговор
    Преди 5 години,направиха опит да ми приложат този трик в официален сервис,но след като приемчика ми обясни,че не правят такъв ремонт на двигателя,в сервиза,защото е дълга работа,могло да има мини цепнатина на блока,трябвало да се сваля и проверява главата,коляновия вал и т.н.и ми даде адрес на частен майстор,схванах играта и не отидох никъде. Иначе ми пускаше лакмуси в резервоарчето за антифриза,да ми “доказва” наличието на масло,след като колата беше няколко часа под техен контрол. Смених антифриза и си карах колата,без проблем. Така,че при Барба Ганьос тази шашма е известна отдавна. Сигурно от тук са я прихванали на острова.
  • 10 Eee

    23 28 Отговор
    Продавача какво прави през това време?Пълни глупости пишете.

    Коментиран от #12, #15

  • 11 Име и Фамилия

    54 8 Отговор
    И после що живеем зле..Еми не се очудвайте ,ние имаме само зли намерения, за пари бихме продали и майка си и баба си..Инак да изобретателни сме , но гнили и впоследствие нещастни и скъсани
  • 12 Марио

    36 2 Отговор

    До коментар #10 от "Eee":

    Глупости пишеш ти. Изгледай видеото и пак се изкажи. На всеки може да се случи подобно нещо и ти не си застрахован, така, че е добре да го знаем и да имаме едно на ум.
  • 13 Пост на гост

    22 1 Отговор
    Аз имам опита на купувач , който са упрекнали , че е сипал масло във "водата". Преди десетина години , млад и зелен, намирам в нета една хубава Астра 1.7дти( тъй наречените полицейски), запазена и т.н. С приятел отидохме , видяхме я, имаше дребни неща за оправяне( кофти предни гуми , неонови светлини на задния номер , някви гадни пластини върху педалите) и трябваше да мине технически (апк) за сметка на продавача. Платих капаро и си тръгнахме с уговорката до 10тина дни да си я взема и платя останалото. Мина някакво време и продавачът звъна. Натоварихме се с още две момчета и отидахме. Качихме се да пробваме какво са измайсторили. Забелезките бяха отстранени. В един момент едното момче вика "бе я да видим къв е мотора , как е " . Отварям капака и първото нещо къде си пъхна гагата беше именно казанчето за антифриз, а реакцията беше - брат , тука има масло , не ти се бъркам , ама аз не бих я купил. Панаир , кавги с продавача , че ние сме сипали нещо( не беше моторно масло). Та стигнахме до Декра- хората си я прегледаха и заключението - колата имала допълнителен радиатор с различно масло , който се спукал и смесила вода и масло. Отказах колата , дори след като отстраниха проблема.
  • 14 Случаен 2

    15 5 Отговор

    До коментар #3 от "Случаен":

    Някой е длъжен да ти качи видеото от камерите ли ?

    Както виждаш човек от сервиз предупреждава, а не собственик на когото се е случило....

    Коментиран от #16, #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Случаен

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "Случаен 2":

    Тука видео има ли?
    Публикувано във факти.бг: Чуйте и неговите разяснения за измамата във видеото.

  • 17 Случаен

    3 9 Отговор

    До коментар #14 от "Случаен 2":

    Няма качено никакво видео в новината бе!
    А пише: Публикувано във факти.бг: Чуйте и неговите разяснения за измамата във видеото.

    Коментиран от #18

  • 18 Пламен

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "Случаен":

    Кликни няколко пъти да презаредиш страницата, може да се появи Катеричката! :) Бари, "някой" Радо, така си изкарва хляба...
  • 19 Тоя механик много прост ве.........

    4 0 Отговор
    Що мъ издаде бре ?
  • 20 Вили

    15 13 Отговор
    Първо ако маслото е налято в казанчето в момента то ще плува във антифриз като петно.
    Ако действително е смесено по време наработа та двигателя то става като бяла емулсия която се отлага по капачката и гърловината на радиатора .
    Да не би българския механик да е решил да светне забутаните си английски шефове на някой номер.
    Пък отгоре на всичко и прави клипове
  • 21 fffffffff

    22 2 Отговор
    Актьорчето го играе разбирач. Такива като ми дойдат за кола, все ми "откриват" проблеми, които колата знам че няма. Изслушвам ги, а после им показвам реалните проблеми на автомобила, защото съм честен човек. Замлъкват, забравят за това което са говорили, минават 5 минути де су осъзнаят и обикновено се отказват от автомобила.
  • 22 Иван

    1 0 Отговор
    Има такъв случай в Англия но не мина номера !!! румънци
  • 23 Илия

    7 0 Отговор
    Да споделя и моят опит с една 'орка" дето дойде да гледа един голф 3, който е вече за скрап, но бях решил да помогна на възрастен комшия да я продаде. Та пристига нашият мазник и уж да погледне мотора ... веднага вади и разменя кабелите на свещите. Мотора започва да работи лошо и тръгва да сваля цената, като без пари.
    Внимавайте хора!

    Коментиран от #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Gero

    1 1 Отговор
    Голяма новина, голяма информация ...
    Само глупости.
    Аз ще си продавам колата и няма да знам дали може да има масло или не .. и какво и е състоянието.
    Трябва някой купувач да и отвори капака и да ми даде наклона на х*я ..
  • 26 Геро

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Илия":

    На новите коли, трудно ще вади кабелите на свещите ха ха .. Вече няма такива бараки да дръпнеш и да излезе.
  • 27 Гришо

    0 0 Отговор
    Този номер е стар. Наш'те мочета ромчета го прилагаха още кога имаше марки. Те и без то'ва 'дето и да идата, по-малко от трима не се вдижат.
  • 28 рекламски

    0 0 Отговор
    от кой ГАРАЖ беше монтьора?
  • 29 f9s9e

    0 0 Отговор
    Шараните и на гола кука кълват. Интернет-образованеото поколение си мисли ,че знае всичко, а в същност е един папагал, който повтаря мантри.
    Сипването на малко масло (дори и отработено) в разширителният съд на автомобила може да доведе до много бой от страна на продавача по некоректният купувач, за кратко наречен МОШЕник. Технически образованият човек, знае, че коато попадне масло в антифриза, от тях се получава нещо като емулсия, която няма как да се получи при просто сипване на масло. ТАзи емулсия с цвят и вид на пяна която се отделя при варене на месо, изплува и полепва по казанчето. ДОкато прясно сипаното малсло, просто изплува отгоре.
    Многоп исане за нищо, ама все някой трябва да ви каже истинта.

    Коментиран от #31

  • 30 Гладиатор

    0 0 Отговор
    Браво.Много благодаря за видеото.
  • 31 Гладиатор

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "f9s9e":

    Във видеото не се казва какво е било състоянието на маслото и антифриза в казанчето.Може да е било на емулсия , а може и да не е.Няма никакво значение.Бъди благодарен, че някой си е изгубил времето да ти покаже и помогне за нещо.Стига сте критикували.Ти специално ,колко клипа си направил, за да помогнеш на хората? Не ми отговаряй.Знам че нищо не си направил. Има още няколко такива като теб във форума. Засрамете се и си затворете устите.
  • 32 Miroslav

    0 0 Отговор
    Здравейте искам да попитам нещо по моя имейл [email protected] когато ви е удобно.Благодаря.