Last news in Fakti

19 Октомври, 2020 10:17 7 771 10

Как би изглеждал Volkswagen Corrado, ако се правеше на базата на Golf 8

  • volkswagen-
  • corrado-
  • golf 8
Как би изглеждал Volkswagen Corrado, ако се правеше на базата на Golf 8 - 1

Corrado държи интересно място в историята на Volkswagen. Купето с три врати и схема на седалките 2 + 2 замени първото Scirocco като спортен модел с предно задвижване на базата на Golf. Интересната за времето си кола бе направена и с помощта на специалистите от Karmann.

Моделът се произвежда от 1988 до 1995 г. Още с появата си Corrado впечатли с активното си задно крило, което се отваря при висока скорост с цел подобряване на стабилността. VW обаче не бяха първите, които използваха електрически прибиращи се спойлери.

Lancia го направи няколко години по-рано с Thema 8.32. Интерес при Corrado беше и легендарен двигател, VR6, който продължава да се предлага и до днес в американската спецификация на Volkswagen Atlas. С 2.9 литра работен обем и общо 12 клапана, шестцилиндровият агрегат извади 188 конски сили.

През 2008 Volkswagen замени Corrado с Mk. 3 Scirocco, но в момента нито един от тези два спортно ориентирани автомобили не е на разположение за поръчка, тъй като от Волфсбург започнаха за инвестират много пари в електрификация в резултат на строгите регламенти за емисиите.

Как би изглеждал Volkswagen Corrado, ако се правеше на базата на Golf 8
Оригиналът

След скандала Дизелгейт и като се има предвид пълното доминиране на Tesla на пазара на електромобили, ново такова купе е много ниско в списъка с приоритети на автомобилния производител. Но един дизайнер, подвизаващ се под името Kleber Silva върна Corrado, макар и само в цифров вариант.

Той показа как би изглеждало легендарното Corrado, ако се правеше днес на базата на новия Golf 8. Дизайнерът е уловил със забележителна прецизност същността на оригинала. Изскачащите дръжки, двойният изпускателен накрайник и финият спойлер на капака на багажника допринасят за визуализацията.

Същото може да се каже за дизайна на С-колоните и квадратното задно стъкло. Това е доста интересно изобразяване, макар и само дигитално, но ако Volkswagen трябваше да върне Corrado с помощта на платформата MQB, най-ефективната версия щеше да изглежда приблизително така и да надгради предстоящия Golf R.

Планиран да бъде показан на 4 ноември, горещият хечбек със задвижване на всички колела се очаква да се появи с двулитров TSI четирицилиндров турбо двигател с повече от 300 конски сили. Говори се и за хибридизация до 400 конски сили, но VW все още не е потвърдил нищо в това отношение.

Как би изглеждал Volkswagen Corrado, ако се правеше на базата на Golf 8


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Казийски

    37 7 Отговор
    Ехх, мечти. Ако не бяха евроджендърите и еколозите, можеше и да има подобна красота на пазара, но...

    Коментиран от #3

  • 2 КАк КаК

    9 18 Отговор
    А ако бабати беше мъжка..???
  • 3 джъстин бобър

    6 14 Отговор

    До коментар #1 от "Казийски":

    може да са евроджендъри ама не е като да не са прави.. а и освн това един на всеки 3ма човека се разболява от рак на земята в момента и двете най-големи причини за това са телефонните клетки, телефоните, безжичните технологии и автомобилите с двг... корпорацийте обаче замърсяват най-много и е друг въпроса, че елките са им удобно прикритие да пазят природата докато продължават да изхвърлят брутални емисии в природата.. истината е че сме си паразити и земята не е проблема хората са проблема земята не я боли ще се изтръска и кихне 2, 3 пъти и нас няма да ни има като хора въобще. въпроса е, че реално за в града би било наистина добре да има само електрички а най-добре е полиците да не служат на интереси и да прокарат същите закони за намаляването на емисийте и на гигантите-производители на същите тези електрички... и сега като погледнем реалността къде сме ние мизерната българия в цялото това нещо?

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Винкелград

    11 16 Отговор
    А как ли би изглеждал Голф, ако се правеше на базата на истинска кола?!?
  • 6 Име и Фамилия

    7 18 Отговор
    VW винаги са ми били посредствена марка сръвнение с ос-те немски брандове, не че имам нещо лошо към тях
  • 7 Преработена

    6 5 Отговор
    Ауди а5-ца
  • 8 А храната

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "джъстин бобър":

    каква е Биберончо?Двг ти е виновен,че доматите са поливинилхлорид.
  • 9 Колата

    3 2 Отговор
    Трябва да ти струва от 700 до 1700 лв. Всичко нагоре е суета!
  • 10 Иван

    3 0 Отговор
    Това е самата истина :) :) :)