Last news in Fakti

19 Октомври, 2020 18:41 3 409 18

Китайци ще произвеждат евтини електромобили с платформа от Porsche Taycan

  • volkswagen-
  • faw-
  • porsche-
  • taycan

Audi и китайският автомобилен гигант FAW Group са подписали меморандум за съвместно производство на електромобили под различни марки с обща платформа, заимствана от Porsche Taycan. Съгласно споразумението китайският концерн ще може да използва технологиите на VW Group, а германците ще получат привилегирован достъп до електрификацията на транспорта в Поднебесната.

Китайският пазар е особено важен за Audi. Успехите на съвместното предприятие FAW-Volkswagen, което в момента произвежда три модела, не намаляха дори в условията на пандемия. От януари до септември 2020 г. джойнт венчърът е продал 4.5% повече автомобили в сравнение с аналогичния период миналата година.

Продажбите на новите китайски електромобили с платформа от Porsche Taycan ще започнат през 2024 г. Не е изключено Audi и FAW да ги предложат и на световния пазар на много по-ниски цени от донора.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    11 11 Отговор
    Охооо 😂 отиде теслата...което не означава, че не е катастрофа това масово производство....

    Коментиран от #2, #3, #4, #10, #11

  • 2 😂😂😂😂

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    😂😂😂😂😂 Отиде? Чакай и гледай!
  • 3 Има ли още наивници

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Които чакат фалита на Tesla?
  • 4 И какво ще предложат немците

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Китайски автомобили на ниска цена? Ето какви технологии предлага Tesla, за които не очаквай да прочетеш статия тук, защото не става въпрос за пожар:

    Изследовател на акумулатори на Tesla показа актуализирани резултати от тестове, сочещи батерии с продължителност над 15 000 цикъла или еквивалент на над 2 милиона мили (3,5 милиона км) в електрическа кола.



    Миналата година докладвахме за Джеф Дан и неговата лаборатория, който е сключен договор за изследване на батериите за Tesla, публикувайки статия, която показва как най-новата Li-ion технология на батериите може да произведе батерии, които биха издържали 1 милион мили в електрически превозни средства.

    В нова презентация Дан обсъди актуализирани резултати от тестовете от тази нова батерия, която се надява да се превърне в новата стандартна литиево-йонна батерия, спрямо която се сравняват новите батерийни технологии.

    Коментиран от #5, #8

  • 5 teslaras dreams

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "И какво ще предложат немците":

    Пак презентации,реклами и бля бля.Ще ще ще ще ,ама не ще повече от 1000 цикъла.

    Коментиран от #6

  • 6 Дрън-дрън

    7 9 Отговор

    До коментар #5 от "teslaras dreams":

    1000 цикъла изкарваха още първите батерии от 2012 година. Знаеш ли колко подобрения има оттогава?

    От тези 15000 цикъла на хартия, дори 5000 да са реални, мислиш ли, че може да ги изразходваш някога? Колко живота ще ти трябват, дори да караш един и същ автомобил? На практика още следващото поколение батерии ще издържат повече от автомобила, а това е само началото на развитието на батериите. Най-доброто тепърва предстои. Все още не са измислили Как да използват рентабилно графена в масовото производство на батерии, а там е бъдещето.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 teslaras dreams

    7 5 Отговор

    До коментар #6 от "Дрън-дрън":

    Нали и аз това казвам.Само обещания,евтина реклама ще ще ще... следващо поколение и бля бля...
  • 8 Госあ

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "И какво ще предложат немците":

    Тука писаха първо за едни китайски батерии,после за германски графенови, които са най обещаващи но за автомобили няма. Та това е общо взето май. Не ги следя тези.
  • 9 Госあ

    3 5 Отговор

    До коментар #6 от "Дрън-дрън":

    Батериите са ограничени теоретично. Нищо по добро не може да има при литиево йонните, а графеновите имат малко по дълъг живот. За рециклиране не знам.
  • 10 гост

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Много те мъчи тая Тесла , а ?? Хахахахахах !! Сигурно и кошмари ти докарва нощем чак !! И има защо , само гледай как ще схруска любимите ти немци за закуска и ще пита за още , ахахахаха !!!

    Коментиран от #18

  • 11 гост

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Модел 3 Пърформанс дори сега бие оригиналния Тайкан по всички показатели и то на 4-5 пъти по-ниска цена , а в същия Китай продава 5 пъти повече от тоя FAW-Volkswagen дето уж е китайски !!! Колко по-евтини мислиш ще са , особено с "безценния" автоматик , производство на Порше ??? Ще ти кажа , вместо 150 000 , 110-120 000 !!! Демек пак три пъти по-скъпи от Тесла , а тя още не е почнала да влага от новите по-евтини батерии и новия начин на производство на купето !!! Ще продадат 10-20 000 броя на номенклатурата да се вози на "китайски " електрички и дотам ще е с "великата" платформа , хахахах !!!

    Коментиран от #12

  • 12 Teslara's dreams

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Превъзхожда ги по катастрофи, самозапалвания, дефекти.

    Коментиран от #13

  • 13 Абсолютно си прав

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Teslara's dreams":

    На брой произведени автомобили или изминати километри, Порше тайкан има повече катастрофи и повече самозапалвания. Още през февруари, малко след началото на продажбите един тайкан се запали както си стои в гаража и виж какво остана от него

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Оправете си сайта

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Абсолютно си прав":

    Даде ми грешен код от картинката, а като го попълних правилно, видеото изчезна!

  • 15 Teslara's dreams

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Абсолютно си прав":

    Тесла е шампион по запалвания, катастрофи с автономното управление, дефекти.

    Коментиран от #16

  • 16 Тесла има над милион продажби

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Teslara's dreams":

    Поршетата надали са продали дори 100 хиляди. Ти за колко самозапалени автомобила на Тесла както си стоят си чувал? Аз само за един в китайски подземен паркинг, което прави една на милион. Засега при porsche са 10 на милион, понеже знам само за един случай.

    Така погледнато Дали пък поршетата не се самозапалват 10 пъти по-често от Тесла?

    Коментиран от #17

  • 17 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Тесла има над милион продажби":

    Какви 100 000 , хахахах !!! Те още 10 000 нямат и няма да имат скоро !!
  • 18 МРГ

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Тоя индивид Госあ е комунист - русофилистик.Мрази западното и обича Ладите и балалайките и самоварите.Чудо на изобретенията на руската деградация.