Last news in Fakti

21 Октомври, 2020 10:26 14 850 14

Най-добрите автомобилни марки за 2020

  • автомобилни марки-
  • 2020-
  • interbrand-
  • класация

В глобалната класация на Interbrand за тази година влизат 14 автомобилни марки

Най-добрите автомобилни марки за 2020 - 1

На фона на глобална пандемия със значително въздействие върху бизнеса през 2020 г., Interbrand обяви марките, които са се представили най-добре в класацията за топ-глобалните марки за годината.

Както се очакваше, социалните медии и комуникационните марки са се справили най-добре през последните 12 месеца, като Instagram (# 19), YouTube (# 30) и Zoom (# 100) влязоха в класацията за първи път.

Tesla отново влезе в класацията на # 40 със стойност на марката 12 785 милиона щатски долара, след като за последно се появи в таблицата с най-добрите глобални марки през 2017 г.

Първата тройка включва Apple, Amazon и Microsoft, а автомобилната марка с най-предно класиране Toyota. Японците са класирани на седма позиция в общото класиране, а веднага след тях се нарежда Mercedes-Benz.

11-тата позиция е за другата германска премиум марка BMW, а на 20 място се нарежда Honda. За първи път в петицата на автомобилните марки влизат и корейците от Hyundai, които са 36-и в общото подреждане. Вече казахме, че в Топ 100 на най-добрите марки за 2020 година 40-тото място е за Tesla.

Четири позиции след нея откриваме още една премиум немска марка - Audi. Останалите автомобилни компании в стотицата са Volkswagen (# 47), Porsche (# 55), Nissan (# 59), Ferrari (# 79), Kia (# 86), Land Rover (# 93) и Mini (# 95).

Най-добрите автомобилни марки за 2020


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    11 10 Отговор
    еми нормално - кореец бате - хюндай йоник хибрид е най-ефикасната и красива хибрид кола в света в момента и гори само 5.6 смесен цикъл. За 40 бона хибрид това е колата!

    Коментиран от #7, #8

  • 2 КласифиКаторИ

    7 4 Отговор
    Критериите се пишат от организаторите ... какво ще рече най-добра марка. Ще кажете, че тракторите на Джон Диър от класацията са по-разпознаваеми от Газпром/Лукойл за които се пише (без значение тематиката) всеки ден ? И че потребителите на тракторите са повече от тези на петрол и газ ?

    Коментиран от #3

  • 3 123

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "КласифиКаторИ":

    Става въпрос за най-разпознаваеми глобални марки. Когато си купиш нещо което е 3М, на детето Лего, и се бръснеш с Жилет, марката е гаранция за качество и няма какво да се чудиш защото зад нея стои 100-годишна традиция, целият бял свят я ползва и т.н. При китайските марки не е така – там можеш и да уцелиш, можеш и да не уцелиш.

    Коментиран от #5

  • 4 бътра

    4 1 Отговор
    Не е вярно ЛАДА е!
  • 5 БялСвятЛиСи

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "123":

    Като чуя "целия бял свят" ... и се сещам, че тези 30-тина държави които цитираш, имат население на 3/4 от Китай ... така че това с обяснение "ние целия свят" ... ами това са провинции само на 1 държава в света, не знам как продължаваш да ги коронясваш тези хора. Попитай приятелката си, която ползва Жилет, кой е най-популярния трактор като марка и сам ще се убедиш, че едно 50% от твоя бял свят (най-малкото жените) не е чувал за тези трактори. Така че Жилет, Милет ... петрола е и на повече от 100 години :)
  • 6 111

    8 0 Отговор
    Славчееев, Славчев,
    Тази класация е за НАЙ-СКЪПИТЕ/НАЙ-ВИСОКО ОЦЕНЕНИТЕ МАРКИ/БРАНДОВЕ!
    И още – вместо #, моля използвайте №!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хахаха

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Все сйъпи марки и през година все във фалит.
  • 9 Пурко

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Наблюдател":

    Не е БЕЗплатна! Плаща му се за всеки пост и то срещу изпратена снимка на която се вижда и датата на коментара му! Човека толкова си може и нищо друго не му се отдава! Работа за некадърници и мързеливци!
  • 10 Клиф

    2 1 Отговор
    На кое място е Евро07 ?
  • 11 Jack Bauer

    3 1 Отговор
    За Тойота и Мерцедес съм съгласен, останалите изброени са много далеч от "най-добрите автомобилни марки".
  • 12 Корпулент

    4 0 Отговор
    Само бранда "Лафка" липсва в този списък.
  • 13 Готин

    2 0 Отговор
    От класация за най-разпознаваеми световни марки да създадеш заглавие за ,,най-добрите автомобилни марки,, си е психично отклонение. Няма идентичност, между разпознаваемост и доброта (каквото и да значи в преносният смисъл тази дума).
  • 14 Ицо

    0 0 Отговор
    Тойота е най -добрата