Last news in Fakti

21 Октомври, 2020 16:13 3 680 44

Подпалиха склад на Tesla в Швеция (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model s-
  • пожар-
  • швеция

Седем или осем "тѐсли" Model S изгоряха напълно след среднощен пожар в склад на компанията в шведския град Малмьо, съобщава SVT. Електромобилите били паркирани на площ от около 300-400 квадратни метра и на разстояние около 6 метра един от друг, което според местната пожарна изключва хипотезата за верижно запалване вследствие на случайност.

Подпалиха склад на Tesla в Швеция (ВИДЕО)

В пожара за щастие не са пострадали хора. Според шведските медии пристигналите на място огнеборци били изключително предпазливи да не вдишат опасни вещества от горящите електромобили, а местните жители били предупредени да затворят прозорците на жилищата си.

Щетите от пожара все още се изчисляват, но по първоначални оценки надхвърлят €400 000. Причините за инцидента ще се разследват тепърва, но според началника на спасителните служби в Малмьо Магнус Кьолин огънят е възникнал едновременно в няколко точки и най-вероятно става дума за умишлен палеж.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    12 5 Отговор
    кои ли са го сторили?? Направо е загадка!!

    Коментиран от #39

  • 2 Шаман

    16 2 Отговор
    Китайците те са превзели швеция нали купиха Волво и предлагат електрички Поулстар.Освен това Тесла са им основен конкурент в Скандинавието.
  • 3 ДВГ

    32 15 Отговор
    гост твърдеше,Тесла не стоят на склад,а веднага се продавали.Явна лъжа.Най вероятно тези кочаци са се самозапалили хахахахаха.Хайде купувайте будали!

    Коментиран от #4, #14

  • 4 Факт

    14 35 Отговор

    До коментар #3 от "ДВГ":

    По добро от елвктричка няма тока е стотинки литър бензин и дизел над лев и два съответно.Само балъците купуват двг

    Коментиран от #7

  • 5 варна

    31 7 Отговор
    тесла струва над 100000 купуваш една на бензин за 60000 и имаш 40000 за гориво и не мислиш кога ще ти свърши батерията

    Коментиран от #6, #11, #15

  • 6 Хи хи

    7 11 Отговор

    До коментар #5 от "варна":

    Да бе и да дда 40к в гушата на некой арабин.Айде не с тия 40к ще си живея царски.

    Коментиран от #12

  • 7 Хаха

    14 4 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    'Ся кажи и че джендърите, ще спасят света ??

    Коментиран от #8

  • 8 Факт

    5 7 Отговор

    До коментар #7 от "Хаха":

    А не е ли така само ще кажа Грета Тумберг.Не я ли познаваш?
  • 9 DrivingPleasure

    25 9 Отговор
    И какво като са на 6 метра? Като се запали първата вдига градусите и се прехвърля нататък, баш па някой нарочно ще му пали кочаците на афрото при условие, че те и сами се палят.

    Интересно е друго, що така предупреждават да се затварят прозорците (все едно това спира нещо) и внимават да не вдишват? Токсично било?! А като го правите и хвърляте - не е?! Така ли?!
    К О Ч И Н И ! ! !

    Коментиран от #10

  • 10 Хи хи

    12 16 Отговор

    До коментар #9 от "DrivingPleasure":

    Ми не е естествено производството на мобифони лаптопи уокмени не е токсично.Във всички има батерии.Айде двг умре свиквайте.

    Коментиран от #13

  • 11 TSLA

    9 9 Отговор

    До коментар #5 от "варна":

    Бро, батерията да не е жена, че да свърши? Вместо да седиш и да мислиш, погледни на таблото, тя ще ти каже кога е готова за екшън.
  • 12 DrivingPleasure

    23 5 Отговор

    До коментар #6 от "Хи хи":

    Кои 40?
    човека ти е казал, че си вътре с 40, а те не са ти толкова.

    Това са 20 000 литра гориво, при 7/100 слагам среден разход за бензин, а може и по-надолу ама нейсе, това са 300 000 километра.

    При 20 кВч на 100 за електричката товаса ти 60 000 киловата електроенергия, която струва пари... а даже половината от нея да ти е на бърза зарядна са ти 20 000 лева (зарядните в БГ са по 70 стинки киловата) в германия 30 цента и нагоре...

    С електрокошника си безумно вътре, ама просто не искате еда го признаете

    Коментиран от #16

  • 13 DrivingPleasure

    23 4 Отговор

    До коментар #10 от "Хи хи":

    Ти луд ли си?! Баш па батериите за телефоните са ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ!!! О Г Р О М Е Н ! Над 90% от тях свършват не в пункт за рециклиране където поне да се съхраняват правилно а в коша за боклук и от там на сметището където почват да си пускат токсичния коктейл щом се наруши цялостта им, което е въпрос само на време.
    Това е признат от всички проблем, а ни убеждавате, че нямало да стане същото и с батериите за колите...

    Коментиран от #23, #40

  • 14 Мммм

    4 7 Отговор

    До коментар #3 от "ДВГ":

    Веднага ти отговарям, за трето тримесечие 2020 г има произведени 143 000 от които 139.600 доставени на клиенти. Остават около 3400 на склад.
  • 15 Javor

    4 18 Отговор

    До коментар #5 от "варна":

    С тея 40000 ресто почваш да мислиш след 4 година кое по-напред да платиш, ремонти, гориво, синя зона, данъци....Няма да ти стигнат и след 5-6 години електричната ще е напред!

    Коментиран от #22

  • 16 Javor

    6 15 Отговор

    До коментар #12 от "DrivingPleasure":

    В големите градове синя зона разполага с безплатни зарядни станции за електромобили! Говориш глупости или си от малък град!

    Коментиран от #17, #18

  • 17 Някой

    10 3 Отговор

    До коментар #16 от "Javor":

    Значи важни са само големите градове, така ли?
  • 18 DrivingPleasure

    17 6 Отговор

    До коментар #16 от "Javor":

    Ти тая кола я взимаш да стои в центъра на безплатна зарядна ли? Посочил съм само половината от пробега да е на зарядна са 20 000.

    И не знам каква кола караш, ама вземи я смени, ако разходите ти по нея са по 10 000 на година за ремонти и сподели с нас марка и модел да се пазим!

    Двигател и трансмисия при добре поддържан автомобил изкарват 300 хил + безпроблемни километра, проблемите идват от периерните устройства и най-вече електрониката, каквито има и в електричките. На баща ми за дъртия 15 годишен кошник за последните 40 000 км съм дал 180 лева за ламбда сонда и 400 лв за смяна на масла и филтри. И това е нормалното!

    А в големите градове след още някоя година ще започнете и вие да си плащате и зоните за паркиране и данъците и всичко! Абсолютно невъзможно е да си избиеш парите от електричка за годините в които я притежаваш! Вътре си с десетки хиляди!

    Коментиран от #19

  • 19 Айде айде

    6 15 Отговор

    До коментар #18 от "DrivingPleasure":

    Айде стига и ти лъга хората, за тези безпроблемни 300 хиляди километра! Всеки разбра вече, че много от новите модели едвам издържат гаранцията без ремонти! И знаеш ли колко струват тези 20 хиляди литра в Холандия? Тамън 60 хиляди лева! А цената на Модел 3 е 85 хиляди! Карай си кочака и си трай! Смятай си ги на твоите цени, твоите цени не пасват на всички.

    Коментиран от #20, #28

  • 20 DrivingPleasure

    14 1 Отговор

    До коментар #19 от "Айде айде":

    Така и правя, просто ме оставете да го правя и не ми налагайте вашите кочини принудително!

    85 000 за кола, която да ми върши работа, а получаваш за тях кола, с пробег 300тина реални километра. Какво ли ще стане ако взема Шкода на LPG вместо модел 3? Същите 40 000 надолу и още по-нисък разход за горивото.

    ама нека си прав - за тия 60 000 кВч електричество от които се нуждаеш колко ще платиш в Холандия при 17 евроцента кВч? И това е ако не пристъпваш до бърза зарядна... ;)

    При никакви положения, даже и с безумните субсидии не може да избиеш парите за електричка и си вътре с десетки! Пак казвам - ако си толкова глупав да ръсиш пари за подобна глупост - твоя воля! Но не ме принуждавайте и мене да съм глупак! Аз парите си ги ценя! 5-7 годишна върната от лизинг колица с ДВГ е евтина и надеждна! А това всъщност е избора и на масовия европеец, той понеже е по-платежоспособен избира 3-5 годишните върнати от лизинг и поддържани от официален представител.

    Коментиран от #24, #25, #26, #27

  • 21 Ха ха

    6 2 Отговор
    Залежала стока, вече никой не купува Тесла Ес. Илон сигурно ги е програмирал да се самозапалват и да взима застраховката, хихи
  • 22 DrivingPleasure

    11 2 Отговор

    До коментар #15 от "Javor":

    между другото средно автомобил в европа се задържа 7 години при собственика си... а даже по твоите измислени сметки "излизаш напред" след 10тата ;)
    и то с презумцията, че за 10 год нищо няма да правиш по електричката си, което е пълен абсурд.

    Коментиран от #38

  • 23 Хи хи

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "DrivingPleasure":

    Неграмотността на нааселението не е оправдание.
  • 24 Хаха

    5 3 Отговор

    До коментар #20 от "DrivingPleasure":

    Обезценката на 5 годишна колица и обезценката на пет годишна Тесла казват всичко...
  • 25 Айде айде

    3 10 Отговор

    До коментар #20 от "DrivingPleasure":

    Смятай, колко ще платя, като работодателя осигурява на мен и на всички служители тока! И така е на почти всички работни места! Давай, добър си по математика!

    Коментиран от #41

  • 26 Хи хи

    3 7 Отговор

    До коментар #20 от "DrivingPleasure":

    Не става щото отделяш вредни емисии.Ако искаш двг туинго 0.9 Тва е свърши тая Драйвинг Плежър В12 и въртене на гуми.

    Коментиран от #33

  • 27 Айде айде

    4 8 Отговор

    До коментар #20 от "DrivingPleasure":

    И кой ти го налага? Още повече в България? Страната, която всъщност субсидира най-старите коли? Страната с най-мръсния въздух? Кой налага нещо, когато на 30 годишната кола, данъка е мноооого по-евтин от 2 годишната? Защото тя била евтина, разбираш ли! А това, че замърсява повече, няма значение! Но така е, след като се субсидират старите коли!

    Коментиран от #29, #31

  • 28 Пурко

    8 5 Отговор

    До коментар #19 от "Айде айде":

    Не забравяй че батерията не става твоя собственост никога, а е под наем и плащаш за нея докато си собственик! Демек сърцето на колата която уж е твоя се оказва че не е! Защо се премълчава този факт който е много важен!

    Коментиран от #30

  • 29 Факт

    4 14 Отговор

    До коментар #27 от "Айде айде":

    Нормално щото е пълно с бедни кртени които ще отидат на протест ако им забранят тралясниците.

    Коментиран от #43

  • 30 Хи хи

    3 5 Отговор

    До коментар #28 от "Пурко":

    което е абсолютно невярно.

    Коментиран от #35

  • 31 Факт

    7 5 Отговор

    До коментар #27 от "Айде айде":

    Защото половин Бг неграмотни слтаци от Враца и други места се изхранват с докарване на бараки от германия италия и австрия.
  • 32 Димов

    5 0 Отговор
    ПодпалиХА? Айде де!
  • 33 DrivingPleasure

    7 4 Отговор

    До коментар #26 от "Хи хи":

    Е поне си признаваш, че сте джендърчета, послушни, полит коректни - роботи лишени от емоции! Деразйте!

    Коментиран от #34

  • 34 Амха

    3 4 Отговор

    До коментар #33 от "DrivingPleasure":

    За това ли жълтите жилетки, мачкат из Франция, когато не са доволни, а у нас ходят да хвърлят яйца? Къде ли са меките китки?
  • 35 Пурко

    5 2 Отговор

    До коментар #30 от "Хи хи":

    Проверявал ли си? Купувал ли си ел. кола и да прочетеш текста с най-малките букви?

    Коментиран от #36

  • 36 Аха

    3 3 Отговор

    До коментар #35 от "Пурко":

    Батерията си върви с колата! Само при Рено преди се вземаше под наем! Всички други си вървят с колата!

    Коментиран от #37

  • 37 Факт

    6 1 Отговор

    До коментар #36 от "Аха":

    Се взимаше минало време.Сега няма такава опция.Хи хи
  • 38 Javor

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "DrivingPleasure":

    Не е пълен абсурд, не си информиран и това е. Следи Тесла и до 3 години ще си на друго мнение след като пуснат новите модели на 30 000 и поставят в нокаут всички две!
  • 39 Ба мааму

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "така така":

    Тия тесли горат кат оризова хартия бе, нищо не останало еко чисти 🤣🤣🤣
  • 40 Бай Мур

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "DrivingPleasure":

    А бе,ти ще спреш ли да се правиш на умен?От къде знаеш, че 90%от батериите свършват в боклука, да не си клошар или като онази тиква Боко дето и той всичко знае.Я не подвеждай хората тук с тъпите си коментари.
  • 41 Язе

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Айде айде":

    Добър си.По твоята логика питай какво плащам за служ.кола-нищо.Зеро.Нула.Защото работодателя ми е дал кола.Никой нищо не подарява в тоя живот.Ако шефа те черпи ток,не мисли,че е безплатен.Изкарал си го с работа.

    Коментиран от #42

  • 42 Айде айде

    0 1 Отговор

    До коментар #41 от "Язе":

    Така е. А питай тези, където работят, че и за бензин трябва да изкарват! Моя поне е платен!
  • 43 Глюфи

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Факт":

    Ей,сельо ти пак ли се пръкна бе?!
  • 44 Бай Манчо

    1 0 Отговор
    абе запалили - те сами се палят . Нали идеята на електромобилите е по малко токсични отпадъци и газове в атмосферата , но нещо не се получава .