23 Октомври, 2020 20:42 7 174 18

Ясна е причината за забавянето на новата Kia Sportage

  • kia-
  • sportage

Отлагането на новата генерация е свързано с новия председател на Hyundai Motor Group

Ясна е причината за забавянето на новата Kia Sportage - 1

Забавянето на премиерата на новото поколение на един от бестселърите на Kia от първата половина на 2020 г. до пролетта на 2021 г. е повлияно от новия председател на Hyundai Motor Group Юи-Сун Чунг.

Предположенията, че по време на работата по новия Sportage стилистите от Kia са имали разногласия с ръководството на Hyundai Motor Group, бяха потвърдени. Оказа се, че новият председател на групата Юи-Сун Чунг е имал няколко срещи както с дизайнерите, така и с инженерите, участващи в проекта.

По-специално той категорично отказал да направи компромиси и да ускори процеса на разработка, за да има време да подготви колата навреме. Юи-Сун Чунг лично настоял да отложи премиерата, което да позволи на марката да спечели време, за да приготви продукт с „безупречно качество“.

В края на април тази година стана известно за оставката на главния дизайнер на Hyundai Motor Group Люк Донкерволке, който е отговорен за появата на моделите сегашния Sportage. Според една от версиите напускането на специалиста е причинено именно от разногласия с ръководството по отношение на новия Sportage.

През лятото тестови прототип на Kia Sportage беше забелязан за първи път на пътя - знак, че проектът е в активен етап. По-късно в мрежата изтекоха шпионски снимки на новия Sportage с удължено междуосие. Известно е, че следващото поколение Sportage споделя платформата с наскоро представения Hyundai Tucson. Този модел е един от ключовите в линията Kia.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    39 14 Отговор
    кореец бате - много по здраво от всяка европейска или американо-китайска бангийница

    Коментиран от #17

  • 2 друг сектант

    21 7 Отговор
    А аз стоя,пред шоурума на кия денонощно за да я поръчам 1-ви...
  • 3 жорката

    33 7 Отговор
    Кия и Хюндай са еталон за качество.Имам Сиид,от 12г.Купена чисто нова,кара се такси на двоина езда и нямам абсолютно никакви проблеми...
  • 4 боби

    35 8 Отговор
    И кия и хюндай са страхотни машина..Отвяха всичко немско,френско и японско..Практични и евтини за експлотация автомобили...

    Коментиран от #8

  • 5 емигрант

    41 2 Отговор
    От близо 10години живея в германия,и въпреки,че немците са големи националисти.Забелязвам,че карат доста хюндай и кия.Това говори много за марката.

    Коментиран от #7

  • 6 филко

    10 2 Отговор
    Чисто нов сиид в магазина с 1.4i 100коня 30990лв с ддс...
  • 7 митака

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "емигрант":

    И в холандия много ги карат.Само не мога да си обясня защо i30 е по скъп от кия сийд?

    Коментиран от #11

  • 8 Miusuka Madoto

    13 6 Отговор

    До коментар #4 от "боби":

    И в колко часа КИА и Хюндай отвяха японските автомобили, като ползваха до съвсем скоро (не съм сигурен дали още не ги ползват!) двигатели на Мицубиши!? Не ставай смешен (защото съм убеден, че без коментар 1 си едно и също лице) - когато корейците се доближат до съвършенството на Хонда, високият клас на Тойота и Субару, тогава пиши небивалици! Да, корейците наистина много дръпнаха напред последните няколко години, но, че отвели японските автомобили си е чист хумор и сатира! Относно боклучивостта на евро-конфекцията, китайските и щатски каруци си прав обаче.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Miusuka Madoto

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "НАПУТАКА МУСАСАКА":

    В колко часа ще го усетя, колега?
  • 11 Мдаа

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "митака":

    Нещата при Хюндай КИА са същите като Пежо Ситроен, еднакви платформи и агрегати, различен дизайн, но все пак винаги най-новото първо в Пежо и цената малко по-висока.
  • 12 Факт

    4 17 Отговор
    Кога франция е правела коли корея не е съществувала като държава.Азиатжите технологично са десетилетия след Франция и Европа.

    Коментиран от #13

  • 13 Гоуст

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "Факт":

    Точно така е защо слтаците са ти сложили минуси може да бъде обяснено единствено с тяхната тпота.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Дрът мaнaf

    1 2 Отговор
    Предпочитам да резн@ бащъ ти, аре чeзвaй!
  • 17 Ганьо скъсания

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Кошник баце,за толко пари,толко
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.