7 Април, 2011 14:26 8 895 37

Mercedes-Benz отзовава 137 000 M-класи

  • mercedes-benz-
  • ml-
  • m-klasse-
  • отзоваване

Daimler AG прививка в сервизите си 136 751 всъдехода от модела ML заради възможна повреда на темпомата. Проблемът засяга автомобили, произведени между август 1999 и юни 2004 г. Кампанията се предпирема след сведения за откази на круиз-контрола да изключи след натискане на педала на спирачката.

Акцията е резултат от предварително разследване на Националната администрация за пътна безопасност (National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA), започнало през декември 2010-а. Първоначалните данни говорят за дефектен прекъсвач на стоп-светлините, който не само може да причини инциденти заради неизключване на темпомата, а и да осуети вклчването на друг режим на автомчатичната трансмисия освен P (паркинг).

От Daimler AG припомнят, че са издали препоръки за подмяната на дефектния прекъсвач в технически бюлетин още през май 2005 г. Германците твърдят също, че проблемът с круиз-контрола може да се избегне с интензивно натискане на педала на спирачката, но признават, че за целта се изисква несъразмерно голяма сила.

Mercedes-Benz започват поетапна смяна на потенциално опасната част от началото на септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кольо

    21 3 Отговор
    И какво да правим по въпроса собствениците на такива мпс? Безплатна ли е подмяната на дефектият прекъсвач ?
  • 2 ML400CDi

    15 7 Отговор
    Nashiq 400 CDi nqma nikakvi problemi za sega ... a edwa li neshto w bulgaria shte e bezplatno :)
  • 3 Santa Fe

    18 36 Отговор
    Въй да му се не види... каква новинка... къде са сега феновете на Мерцедес да покоментират? :-)

    Защо не съм чувал БМВ да изтеглят коли... най-честите проблеми май са при тойота и мерцедес... При тойота донякъде е нормално, все пак са най-големия производител в света, ама при мерцедес за мен по-скоро говорим за СПАД в качеството в последните години, а не нещо друго :-)
  • 4 MB фен

    22 5 Отговор
    Един от най-големите автомобилни производители и определено една от най-харесваните марки ще оттегли от пазара близо 345 000 автомобила. Става въпрос за моделите от сериите 5,6 и 7. От тези серии, всички автомобили, които са произведени в периода 2002-2008г. ще бъдат изтеглени от пазара.

    Освен тези коли, от пазара ще бъдат изтеглени и някои от Rolls-Royce моделите, или по-точно произведените в периода 2003-2010г. класни возила, съобщиха от The Wall Street Journal. Според компанията въпросните автомобили определено не могат да бъдат описани като несигурни. Въпреки изтеглянето на такъв сериозен брой автомобили със сигурност не може да бъде без причина.

    Причината според The Street е проблем със спирачките на автомобилите от изброените модели и години. Според изявлението, направено по-рано от компанията, проблемът може да причини теч от спирачната система. Това от своя страна може да доведе до навлизане на въздух в системата и спирачките просто ще започнат да изпускат. Въпреки, че проблем със спирачките определено не звучи като да е много безобиден, от BMW гарантираха, че проблемът не би могъл да застраши животът на потребителите, тъй като въпреки проблема спирачките пак ще държат, единствено се удължава спирачният път.
  • 5 MB фен

    17 5 Отговор
    СТАВА ВЪПРОС ЗА BMW
  • 6 MB фен

    18 5 Отговор
    MW изтегля от пазара в САЩ сериите 3 и 5
    14 Август 2008, 10:36 / БТА
    Производителят на луксозни автомобили Бе Ем Ве (BMW) в сряда обяви, че изтегля 200 000 коли от пазара в САЩ заради вероятни
    проблеми с въздушните им възглавници, предаде ДПА.
    Изтегляните от пазара автомобили са от сериите 3 и 5 на BMW, както и спортните коли от модела Екс3 (X3).
    В някои случаи въздушните възглавници могат да не се отворят при катастрофа, според самата компания и федералния регулатор - Националното управление за безопасен транспорт по автомагистралите.
  • 7 MB фен

    22 2 Отговор
    Тази година може да бъде определена като черна за автомобилната индустрия. Няколко от най-големите производители вече срещнаха сериозни затруднения със своите продукти. Първоначално Toyota направи едно от най-големите изтегляния в производствената история като цяло, а сега и BMW среща трудности с новото си производство.

    Според cbsnews компанията се готви да изтегли от пазара повече от 150 000 возила, заради проблеми с горивната помпа. Едва преди броени седмици от BMW изтеглиха близо 340 000 автомобила от целия свят заради проблеми със спирачната система. Сега немският производител отново среща трудности с продукцията си.

    Истината е, че в последно време автомобилното производство среща все повече трудности. Първо това са огромните инвестиции, които компаниите правят за разработката на по-екологични автомобили. Освен това парите за разработка на коли, независими от природните горива достигат също така все по-космически стойности. Освен всичките средства, които големите производители влагат в бъдещите разработки, те все по-често се сблъскват и с необходимостта да изтеглят даден модел или модели от пазара, заради некачествено производство.
  • 8 Дошо

    19 24 Отговор
    Ау ма какво става бе Бенц истеглят боклуците си, да не повярва човек.Европроизводителите досега не си признаваха, че правят боклуци, ама сигурно са ги натегнали отнякъде.Иначе тоя МЛ има и друг проблем - сглобяван е в Америка до 2001г.Там всичко му е кофти.Нещата се пооправят след като производството е преместено в Австрия.
    Абе всъщност нищо не е станало това все пак е Бенц не Тойота.Той бенца може да си се троши колкото си иска нали така.Ама Тойотата понеже я Японска е недопустимо а?
    Айде връщайте си много хубавите Мерцедеси на ремонт докъто не си признаят и за други дефекти и пак си оберат боклуците.

    Коментиран от #20

  • 9 Иван

    20 9 Отговор
    Моя е безотказен вече 200 000км. Мерцедес е колата!!!
  • 10 GGG

    18 11 Отговор
    Дошо що не вземеш да млъкнеш. Голям професор се извади. "все пак е Бенц не Тойота" това може да го каже само един необразован човек. Както преди немското качество беше на ниво, сега така вече и японското БЕШЕ на ниво. Баща ми си купи новата авенсис и какво заводски крива задна главина и ела да видиш задните гуми как се износват. На това му се казва ТОЙОТА качество...

    Коментиран от #18, #35

  • 11 Петко

    13 8 Отговор
    Кой изобщо го използва тоя темпомат?
  • 12 Ники

    23 2 Отговор
    Тва е в америка бе хора. Тук нищо няма да се отзове.А и са си казали още от май 2005 ,че тази част е за смяна.

    Относно човека дето казва ,че BMW не са отзовавали коли, ами това просто не е така... Може да си провериш в Google.

    П.П Писано е по надало какво и кога са отзовали БМВ.
  • 13 Iliqn

    19 0 Отговор
    Имам и Японска и немска кола. C-класа 2003 и Outback 2004. И двата автомобила са супер корави. Ремонти за нашите пътища не липсват но само по окачване , джанти и гуми. Всеки друг аспект са безгрешни.
  • 14 wartburga 353

    6 11 Отговор
    sram e mercedes
  • 15 ....

    15 1 Отговор
    Попринцип Мерцедес е стабилна марка и всички модели които са правили са много добри обаче тоа МЛ е най-несполучливия модел правен някога от мерцедес също и C-class W203.

    Коментиран от #17

  • 16 Фики

    15 1 Отговор
    Моя беше от американските изпълнения, и от както го взех нов през 2000г. Тази машинка на стоповете, при преглед с компютър винаги даваше грещка, макар че работеше. В Евростарс Русе я смениха и пак отчиташе грешка. СТОП МАШИНКАТА СТРУВА 35лв, Според мене няма смисъл да се сменя, работи си, но компа отчита грешка. Не съм съгласен с изказванията по-горе че най- калпавия модел на мерцедеса е именно МЛа. Моя го продадох на 470 хил. км. и още го карат... Да най-новия МЛ наистина прави доста проблеми, лично аз на два пъти пуках въздушната възглавница на окачването за има няма и 60 хил. км. първия път ми признаха гаранцията, но втория път платих 2500 за да я оправят. Струва ми се че стария модел е по здрав от новия...
  • 17 benz

    4 8 Отговор

    До коментар #15 от "....":

    interesno zashto mislish taka za ML i za w203.karal sam gi i dvete ne malko kilometri i sam imal drebni problemi.

    Коментиран от #23

  • 18 Дошо

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "GGG":

    Абе не е само на вашата Тойота крива задната главина.На дръгливата ми А4 втори път сменям лагер отзад и пак започна да вие.Тази Тойота да не е сглабяна в Турция?Сериозно питам ако имаш инфо моля да ми отговориш.
    Поздрави!
  • 19 JS

    16 4 Отговор
    Отдавна е доказано че трябва да си пълен бълък за да се изръсиш 150 хилки за немски кашон от въпросният клас при положение че можеш да получиш по-добро качество от японска машина за две-трети от цената на немската барака...

    Но пък от друга страна е и доказано че в България да си балък се смята за "престижно" и "премиум".
  • 20 Benz

    7 11 Отговор

    До коментар #8 от "Дошо":

    МЕРЦЕДЕС Е ТВОЙТА НЕОСЪЩЕСТВИМА МЕЧТА И ЗА ТОВА ЗЛОБЕЕШ!!!

    Коментиран от #22

  • 21 жоро

    19 2 Отговор
    Карам Мерцедес защото е сигурен и надежден автомобил а не заради марката(има си плюсове и минуси но като цяло е ОК)
    Ненавиждам хора които карат МБ и си мислят,че няма други марки автомобили....
    и не забравяйте - Най- хубавата кола е СЛУЖЕБНАТА...
  • 22 Дошо

    14 6 Отговор

    До коментар #20 от "Benz":

    Ами мислил съм за бъдеща покупка на Е класа като се оттърва от немската бракма Ауди А4.След щателно проучване и коментари на собственици, които са били заклети фенове на марката дълги години ми стана ясно, че трябва да се насоча към друга марка.И как друго яче да бъде след като заклет с десетилетия фен на Мерцедес ти каже за Е клас:
    -Незнам от къде да започна.Тая кола има толкова дефекти, че немога да ги изброя, а за дизеловия двигател нейскам и да говоря.
  • 23 ....

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "benz":

    Не знам за теб, но мисля така защото познавам много хора с всякакви мерцедеси и най-много се оплакват от тези модели.
  • 24 MECHKA

    18 8 Отговор
    КОЛЕГИ,НЕПРЕКЪСНАТО ХВАЛЕХТЕ МБ ЗА ЕДИНСТВЕНАТА,НАЙ ДОБРАТА КОЛА И Т.Н.НО НЕЩО ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ МНОГО ПРОИЗВОДИТЕЛИ НАСТИГНАХА И ДОРИ ОТМИНАХА МБ В НЯКОЙ КЛАСОВЕ,КАТО ЦЕНИТЕ СА ДАЛЕЧ ПО НОРМАЛНИ.НЕ ВИЖДАМ СМИСЪЛ ДА ПЛАЩАШ ПОВЕЧЕ САМО ЗА ЕДНАТА МАРКА,КОЯТО ВСЕ ОЩЕ СЕ КРЕПИ НА СТАРА СЛАВА-МИНА ТОВА ВРЕМЕ.

    Коментиран от #28

  • 25 dd

    10 1 Отговор
    NQMA IDEALEN AVTOMOBIL!! V KRAINA SMETKA VSEKI AVTOMOBIL S VREMETO I KILOMETRITE ZAPOCHVA DA SE RAZVALQ
  • 26 Евгени

    11 3 Отговор
    Поне си признават гешките и се опитват да ги поправят,за разлика от някой други :)
  • 27 w221 do dosho

    1 2 Отговор
    dosho ti s vsichkiat li si?neshto mai si hvarlil garnitura na glavata
  • 28 M

    5 5 Отговор

    До коментар #24 от "MECHKA":

    mi kupisi renault be bache
  • 29 mitko

    4 11 Отговор
    e se pak mercedes ko iskate :D:D:D:D:D
  • 30 ddinchev

    25 1 Отговор
    Аз съм фен на японските автомобили и карам Honda. Но от край време пиша тук на хейтърчетата, които ревът как Тойота били изтеглили еди си колко автомобила, че производителите, които държат на клиентите си изтеглят коли при намерен проблем!

    Евала на всяка марка, която си признава грешките и се грижи безплатно да бъде отстранен проблема на време.
  • 31 Morientes

    7 4 Отговор
    Вие ме отчаяхте направо.. Мислех точно такъв да си взимам и от други места съм слушал, че МЛ серията излезе несполучлив вариант и май ще се насоча към Гранд Витарата ..
  • 32 KIA CARNIWAL

    3 9 Отговор
    Абе КИА-та си е КИА хахааха!
  • 33 Дошо

    28 2 Отговор
    Имаме в нас такъв джип и за 50000 км дори масльо не сме сменявали, а при нас в Столипиново има мноо дупки. Да ми дават на мене МЛ да видим колко е здрав.

    Коментиран от #36

  • 34 жоро

    9 6 Отговор
    ХАХАХАХАХИХИХИХИХХООХХХООХХОХООХХОХХХОХЕХЕХЕХЕХЕХХЕХХХЕХЕХЕХХХЕХЪХЪХЪЪХЪХЪХХЪХЪХХХХХЪЛЛХЛХЛХЛЛХЛХХНХННХНХНХСХСХСХКХККХХХЩЩХХШШХ-----АААААААААААА!
    СМЯХ!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 35 razbirko

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "GGG":

    Това май е дилърски проблем а не заводски. Явно дилърчето е решило да се понакефи и я е врътнало в някой бордюр на ръчна. Замазали са положението с нова гума и джанта и айде в шоурума. Така е в България.
  • 36 Дошо

    5 18 Отговор

    До коментар #33 от "Дошо":

    Абе вече всички разбраха, че тъпотиите, които ръсиш не ги пиша аз.
  • 37 RT

    2 0 Отговор
    Затова карайте ML AMG и няма да имате проблеми.:)