Last news in Fakti

28 Октомври, 2020 15:38 5 024 17

Най-после? Ето го мистериозното Bugatti

  • bugatti-
  • bolide

От Bugatti казват, че максималната скорост на Bolide е "над 500 километра в час, без да се прави компромис с управлението и гъвкавостта"

Най-после? Ето го мистериозното Bugatti - 1

Буквално минути, след като тийзерът, разпространен от Bugatti за новата им хиперкола заля световното интернет пространство, от компанията разсекретиха изцяло новия си продукт. На тийзера, който вече ви показахме се виждаше само двигател и седалка.

Сега вече загадката на мистериозния хиперкар на Bugatti е разгадана. Числото 0.67, която преследваше феновете на марката, се оказа съотношението между маса и мощност. Ще припомни, че наред с тийзъра на седалка и двигател, малко преди премиерата на мистериозната кола, компанията разпространи в социалните мрежи и изображения с мистериозната цифра 0.67 - както вече споменахме това е съотношението на масата към мощността.

Най-после? Ето го мистериозното Bugatti

Track Bugatti Bolide, както е цялото име на иновацията достига 4756 милиметра дължина, 1998 милиметра широчина, 995 милиметра височина и междуосие от 2750 милиметра. Инженерите на Bugatti се обръщат към аерокосмическии технологии и такива от Формула 1, за да поддържат конструкцията възможно най-лека, което в крайна сметка води до тегло от 1240 килограма.

Най-после? Ето го мистериозното Bugatti

Като се има предвид, че колата се задвижва от турбо двигател W16 от Chiron, който в случай произвежда 1850 конски сили и 1850 Нм въртящ момент, съотношението маса към мощност е само 0.67 килограма на конска сили. Всички детайли и крепежни елементи от "карантията" са изработени от титан. Редица функционални компоненти са направени и от аерокосмическа сплав.

Най-после? Ето го мистериозното Bugatti

Спомагателният задвижващ вал на хиперкара е композитна част с дължина половин метър - изработена е от въглеродни влакна и 3D отпечатан титан. Според автомобилния производител, при скорост от 320 километра в час, аеродинамичният корпус на хиперкара генерира 800 килограма притискаща сила в предния край на каросерията и 1800 килограма в задната част.

Най-после? Ето го мистериозното Bugatti

От Bugatti казват, че максималната скорост на Bolide е "над 500 километра в час, без да се прави компромис с управлението и гъвкавостта". Хиперкарът ускорява от нула до 100 за 2.17 секунди, границата от 200 километра в час се преодолява за 4.36 секунди, ускорението до 300 километра в час отнема 7.37 секунди, до 400 километра в час - 12.08 секунди и до 500 километра в час - 20.16 секунди.

Най-после? Ето го мистериозното Bugatti

За сравнение, Chiron го прави за 41.96 секунди, а Koenigsegg Regera за 31.49 секунди. Една от характеристиките на Bolide е променящият формата корпус за въздух на покрива. При ниски скорости повърхността му остава абсолютно гладка, а при висока скорост се покрива с „мехурчета“. Благодарение на тях въздушното съпротивление се намалява с 10 процента, а повдигащата сила, действаща върху този елемент, със 17 процента.

Най-после? Ето го мистериозното Bugatti

Компанията цитира и други цифри. Например, компютърна симулация показа, че Bolide е успял да кара Нюрбургринг за 5 минути и 23 секунди. Това време е максимално близко до текущия рекорд за скорост на пистата, който беше направен от Porsche 919 Hybrid Evo преди две години (5 минути и 19.55 секунди).

Най-после? Ето го мистериозното Bugatti


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    11 10 Отговор
    колегата дали го е преместил най-после в другия
  • 2 Караиванов

    19 28 Отговор
    АААААААААААА, а сега някой да каже нещо против ВАГ. Отново са най-добрите, а бе германците са си еб@li мам@та

    Коментиран от #4, #8, #12, #15

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 чакай бе

    23 12 Отговор

    До коментар #2 от "Караиванов":

    това е френско

    Коментиран от #14

  • 5 7993

    2 14 Отговор
    Грозноооо-
  • 6 Факт

    7 7 Отговор
    Хаха ма най-бързи да американците.

    Коментиран от #7

  • 7 Тесланар

    13 6 Отговор

    До коментар #6 от "Факт":

    И в какво са най-бързи като нямат нито една кола на нивото на Кьонигсег и Бугати? Не ми говори за Туатара, която нито и минала същите изисквания за безопасност и сигурност, нито е толкова луксозна и качествена.
    А, да - видеото, което предоставиха за т.н. "рекорд" се оказа фалшиво и в Ютуб го размазаха. Дори днес си признаха. Щели до публикуват ново видео и нови данни хахахаха. ДеВа и лъжливите американски мошенници.хахахха

    Коментиран от #16

  • 8 Хайл

    10 6 Отговор

    До коментар #2 от "Караиванов":

    Нали не разсмиваш хората
  • 9 незнайко

    2 2 Отговор
    Последния абзац направо ме "срази" !!! Porsche 919 Hybrid Evo преди две години (5 минути и 19.55 секунди). Тази ТОЧИЛКА на компютърна симулация, 5 минути и 23 секунди. ТОВА КАК ДА ГО ВЪЗПРИЕМАМЕ ??? Реално времето ще е ПОВЕЧЕ !!!
  • 10 По едно такова за всеки боко плаща

    2 0 Отговор
    Нали викат че политиците не спяли за да сме добре ние народа😂😂😂😂😂
  • 11 бегай бре

    6 1 Отговор
    ...яка е,но САМо един въпрос....: за КО ти е...>!

    Коментиран от #13

  • 12 123

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Караиванов":

    от кое село си пич
  • 13 хах

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "бегай бре":

    Кого питаш?
  • 14 Кирил

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "чакай бе":

    Муахахахаха колкото Греит Уол е Българско
  • 15 Голем ваг маняк

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Караиванов":

    Кръвната ти група алди ли е?Уахахахаахаххаахахахахаххахаха
  • 16 Алооо Враца

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Тесланар":

    Видяхте ли че немците са номер 1 в автомобилостроенето а намерете некой да направи такъв хипер кар като Бугати да е жълтур или американец?Нема бацета само немец

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.