Last news in Fakti

28 Октомври, 2020 19:17 3 062 12

Volkswagen вече е доставил над 14 000 ID-тройки

  • volkswagen-
  • id.3-
  • продажби

Шест седмици след старта на продажбите на ID.3 повече от 14 000 купувачи от Европа вече са получили новите си електромобили, обявиха от Volkswagen. До момента за модела са приети 38 000 поръчки, което означава, че още 24 000 клиенти очакват колите им да бъдат доставени.

Темпът на продажбите на ID.3 е впечатляващ - особено предвид обстоятелството, че заради софтуерните проблеми собствениците все още не могат да се възползват от всички възможности на мултимедийната система. Не работят, например, функцията App Connect и прожекционният дисплей.

От Volkswagen признават, че са очаквали моделът да се радва на популярност, но толкова високо търсене ги е изненадало. Базовата цена на ID.3 в Германия е €38 987, а в България засега се предлага само модификацията Pro S Tour с цена 93 159 лева.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Факт

    14 12 Отговор
    Това е доставка към дилърите не към клиентите.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 123

    11 18 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Мамалиген шпекен цункен ? Дъстер цървулкен хабен!
    Я я, вундер вурстел поемен цу данкен!
  • 5 Не разсбирам

    2 8 Отговор
    Защо негодувате, вместо да поощрите БКП-ГЕРБерастията да си забие сама последния БКП-ръждив клепто-пирон Роско в сонствения си ковчег?!
  • 6 Хайл

    10 7 Отговор
    Гоше и да триеш и да не триеш дас ауто си е гросен шайзен...абе ти нещо лично ли имаш към мен???
  • 7 Timely

    11 8 Отговор
    VW ще оцелеят. Ориентираха се почти навреме .

    Много други ще фалират преди края на следващата петилетка .
    Р

    Коментиран от #8

  • 8 Петилетка?

    10 5 Отговор

    До коментар #7 от "Timely":

    Осъзнаваш ли че всичките тези 14 хиляди автомобила ги произвеждат вече цяла година? Производството започна миналата година по това време. Сам можеш да сметнеш за една петилетка колко автомобила ще произведат, ако продължават с това темпо.

    Дори завода в Китай, който не беше достроен когато започна производството на Volkswagen id3, вече произвежда 14 000 броя за около две седмици.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 А какви бяха гръмките обещания

    7 2 Отговор
    Цитирам от ноември миналата година:


    Заводът в Цвикау играе решаваща роля за прехода към електрическа мобилност на най-голямата автомобилна компания в света. С инвестиции от 1,2 милиарда евро фабриката ще бъде превърната в изключително производствено място на електрически автомобили до края на тази година. Досега тук бе произвеждан и Golf Variant. Много служители бяха преквалифицирани и обучени. През следващата година в завода ще се произвеждат само изцяло електрически превозни средства - в Цвикау ВСЯКА ГОДИНА ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВЯТ ОКОЛО 300 000 електрически автомобила. VW вече говори за НАЙ-ГОЛЕМИЯ ЗАВОД за електрически автомобили в Европа.
  • 11 204 коня на задно

    9 5 Отговор
    Колата е супер и браво на Фауве! Но над 30 бона за такава няма да дам! Ще паднат и те, щом американците вече са по 50
  • 12 За то'о кошник

    2 3 Отговор
    толкова пари? Трябва да си луд за връзване, за да ги дадеш, а и никакви технически параметри не са споменати (освен, че нищо не й работило де), че да не се излагат пред "ТЕСЛА" - та... Швабска му работа, просто прехвалена, ама иначе - гола вода...