29 Октомври, 2020 11:48 2 884 6

Новият Ford Bronco ще получи версия със 760 коня

  • ford-
  • hennessey-
  • bronco-
  • тунинг

За последните две години тексаското тунинг ателие Hennessey Performance Engineering (HPE) е доставило на повече от 70 свои клиенти Ford F-150 Raptor с 5.0-литров компресорен V8 с мощност 760 к.с. Следващата логична стъпка е този двигател да бъде адаптиран за новото поколение Bronco.

Hennessey VelociRaptor V8 Bronco ще бъде произведен в ограничен тираж от 24 екземпляра. Първите супервсъдеходи ще бъдат готови догодина и според първоначалните разчети ще могат да ускоряват до от 0 до 97 км/ч за 4.5 секунди.

"Велоцирапторът" ще запази 10-степенната автоматична трансмисия на заводската версия, но ще получи редица други доработки, сред които въздухозаборник на предния капак, усилено окачване, раздути калници, нови джанти и ауспухна система от неръждаема стомана. За интериора са предвидени естествена кожа и скъпи материали.

Hennessey VelociRaptor V8 Bronco ще се предлага както за модификацията с две, така и за тази с четири врати. Всеки от супервсъдеходите ще струва $225 000 (€191 829), като цената ще включва донора с V6 и всички възможни доработки.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо клец

    15 2 Отговор
    Много истинско,и много скъпо....поне за мен.

    Коментиран от #6

  • 2 Демократ

    16 8 Отговор
    Как ще сравним това с китайският пoмиap от вчеращната статия.Несравнимо
  • 3 ГоСт

    12 1 Отговор
    О`Джей Симпсън хареса това.

    Коментиран от #4

  • 4 Илона

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "ГоСт":

    Неговият Бронко му искаха милион двеста май в $ в Pawn stars. Вече имаме два в квартала. Опитаха с черокита с v8 да газят, ама явнотуй е по-добро извън пътя. Много яко се чуват.
  • 5 един от многото

    4 1 Отговор
    И като седна едно магаре зад волана , става страшно.
  • 6 Гххххх

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо клец":

    Да бе пич ама ако си купиш джипа отделно може да си го намериш мн поевтино и да му направиш само тунинга