Last news in Fakti

30 Октомври, 2020 13:16 4 960 5

Citroen спря продажбите на Polestar във Франция

  • citroen-
  • polestar-
  • забрана

Френски съд забрани продажбите на електромобила Polestar 2 в страната по искане на Citroen заради сходства в емблемите, съобщава Connexion. Шведският производител ще трябва да плати и компенсация за нарушени авторски права в размер на €150 000.

От Citroen твърдят, че въпреки визуалните различия между двете емблеми те са твърде сходни, което нанася вреди на френската компания. В интерес на истината, далеч повече прилики има между логотипите на луксозния бранд DS и Polestar.

Citroen спря продажбите на Polestar във Франция

Съдът е забранил на шведската марка да използва емблемата си на територията на Франция за минимум 6 месеца, докато бъде разрешен спорът за авторските права. От Polestar все още не са коментирали съдебното решение, но Франция липсва от списъка с регионите за дистрибуция на официалния сайт на компанията.

В началото на октомври Polestar бе принудена да изтегли от пазара всички продадени 4 586 електромобила от модела 2 заради масови оплаквания от повреди в охладителната система на батериите и инверторите. На 2 ноември пък започва нова сервизна кампания за смяна на високоволтов нагревател на охладителната течност в 3 150 коли.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Jack Bauer

    12 2 Отговор
    Нормално, като се има в предвид че Polestar е китайско-шведска и е собственост на Volvo Car Group, които пък са собственост на китайската Geely.
  • 3 Гост

    10 25 Отговор
    Само издънки от Ситроен - първо спряха хидравликата, после почнаха да правят от грозни по грозни коли и сега е*ават хората за емблема, която няма нищо общо

    Коментиран от #5

  • 4 минчо

    11 0 Отговор
    ТОЯ СПОР АКО Е В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ЧУЖДАТА КОМПАНИЯ ....ТОВА НИ ОТЛИЧАВА ОТ НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ
  • 5 номад

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    не случайно я спряха че течаха сверите като лейки