Last news in Fakti

30 Октомври, 2020 13:41 4 396 6

Какви автомобили ни очакват в близко бъдеще: Skoda

  • skoda-
  • шкода-
  • fabia-
  • коли
Какви автомобили ни очакват в близко бъдеще: Skoda - 1

Какви автомобили ни очакват в близко бъдеще: Skoda

Обикновения потребител от т.нар. "средна класа", както у нас, така и на Запад, силно се вълнува от новата продукция на чешката марка Skoda. В скоро време чехите, които са под шапката на VW, ще покажат новата генерация на един от бестселърите си - Fabia. Но тази кола ще е лишена от дизелови мотори.

Skoda Fabia

Един от най-очакваните нови продукти от 2021 г. в бюджетния сегмент ще бъде следващото поколение Skoda Fabia, чийто външен вид наскоро беше потвърден и от главния изпълнителен директор на чешката марка.

Skoda вече тества активно новия модел, чиито компоненти и възли са скрити под камуфлажен корпус на Volkswagen Polo. Именно от него следващата Fabia ще наследи платформата MQB-A0, която се използва и за новото поколение Seat Ibiza и Audi A1.

Fabia, както и другите нови автомобили на чешката марка, след смяната на поколението ще стане по-голяма от предшественика си и ще получи по-просторен интериор.

Гамата двигатели ще включва трицилиндрови атмосферни и турбодвигатели, които в зависимост от модификацията ще работят заедно с ръчна трансмисия или с роботизирана скоростна кутия с два съединителя. Но Fabia няма да има дизелови агрегати поради екострогите норми за емисии.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    8 6 Отговор
    Да в америка всички ще карат фабия
  • 2 Емил

    7 5 Отговор
    Даже производителят я определя като 0-кола!
  • 3 tttttt

    5 0 Отговор
    "екострогите норми"!!!!!
  • 4 123

    10 1 Отговор
    Голяма работа, че няма дизел. Ако сложат като другите модели метан или АГУ на ПБ ще е супер. Старата Фабия на ПБ - 6 лева на 100 км. комбиниран разход. За градски автомобил с редни излизания извън града е уникален - от опит.
  • 5 Дъ сейм

    5 3 Отговор
    Това разлика с митичния гоУффффф няма, даже и на вид вече.
  • 6 сектант

    3 10 Отговор
    навремето като са кръщавали Skoda са искали да е Skuka ама са се напили и са объркали.