Last news in Fakti

6 Ноември, 2020 09:47 6 438 12

Какви редки автомобили вдигат "паяците" в Москва

  • паяк-
  • репатрак-
  • паркинги и гаражи

През последните два месеца наказателните паркинги бяха попълнени с много необичайни автомобили

Какви редки автомобили вдигат "паяците" в Москва - 1

Пресслужбата на Deptrans съобщи, че през септември и октомври 13 премиум коли са били евакуирани в Москва. Това са екзепляри от марките Ferrari, Maserati, Aston Martin, Chrysler, Ford Mustang, Rolls-Royce, Genesis, Maybach, Tesla и Bentley.

Автомобилите са репатрирани, защото собствениците са нарушили правилата за паркиране, и то много повече от веднъж. Например собственикът на вдигнатото Ferrari има 14 глоби за неправилно паркиране, а собственикът на едно от Bentley-тата има 11 глоби.

"Някои имат средства за закупуване на скъпа кола, но не и за плащане на паркинг. Собственикът на въпросното Ferrari, който вече е натрупал 14 глоби, е изплатил само 5. А собственикът на Maserati е игнорирал плащането за паркиране 17 пъти", се казва още в съобщението на руското министерството на транспорта.

В Москва глобата за неплатено паркиране е 5 хиляди рубли (€54), а за нарушаване на правилата за паркиране и спиране - 3 хиляди рубли (€32). Между другото, наскоро на жител на Москва му беше конфискувано Porsche-то поради глоби в размер на 500 хиляди рубли (€5 400).


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 див Селянин

    18 0 Отговор
    колкото повече имат по пестеливи стават скръндзи
  • 2 рашка в небитието

    9 17 Отговор
    Единственото нещо което краси руските мизерни градове са западните автомобили.
  • 3 Кузя

    16 0 Отговор
    Нещо да ви напомня за абсурдистан, същите пумияри с пари си мислят че всичко е тяхно, ама хто ще дойде видовден.
  • 4 piff

    2 4 Отговор
    В Масква няма паяци
  • 5 Вълко Червенков

    4 10 Отговор
    В Кочината си падат по Западните коли.Рускенефа прави ли коли изобщо?
  • 6 Даммммм

    12 0 Отговор
    При чичко Вова е така-щом си сгафил--ще си сърбаш попарата...и няма -ама аз съм еди кой си--
  • 7 Соросоид

    3 2 Отговор
    Средната заплата в Москва според техния НСИ за 2019 г. е 45 000 рубли, или грубо една глоба е 1/10 от дохода. В България, член на ЕС да те вдигне паяка струва 140 лв., горе долу същото съотношение, ако приемем, че в София средната заплата е 1500 лв. чисто.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Антонн

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Соросоид":

    Въпроса е тук дали ще посмеят да вдигнат такъв автомобил,не колко е глобата.!?
  • 9 руски колапс

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Соросоид":

    Глобата за принудително вдигане с паяк е 62лв.Какви 140 лева говориш ?! Средната заплата в София е вече е 1841лв .а чосто можем да приемем ,че се взима 1500лв. Сега сметни колко такива глоби можеш да платиш ,като тя струва 62лв,преди да ни пишеш някакви небивалици.

    Коментиран от #12

  • 10 Соросоид

    4 1 Отговор
    62 лв. е само паяка. Полицая в паяка ти пише фиш за неправилно паркиране, най-често драскат 100 лв. от възможни 20-200 лв. Защо не провериш лично?

    Коментиран от #11

  • 11 руски колапс

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "Соросоид":

    Първото което е ,наясно си ,че си написал пълна глупост и се опитваш да разшириш темата.Говорихме колко струва да те вдигне паяка , а не глобите и.т.н ! Лично автомобила ми беше вдигнат преди 2 седмици и заплатих само вдигането без глоба ! Дори и да включим глобите по твойта логика,мантрата ти пак издиша ,защото глобата в москва за неправилно паркиране е в размер на 180лв !,а в България често се пише минимална такава глоба ,защото и такива имам две.Въобще недей да си измисляш повече,защото е нелепо.
  • 12 Не сорасоид

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "руски колапс":

    Не знам кой какво вдига ама да твърдите че средната заплата е по 1500-1900лв особено с кризата около ковид вируса трябва сериозно да сте колабирал в главата.