Last news in Fakti

17 Ноември, 2020 10:58 24 955 60

Знаете ли кои са колите, на които най-често се връщат километражите?

  • километражи-
  • връщане-
  • употребявани автомобили

България е от страните, където километражите на употребяваните коли се манипулират най-рядко

Знаете ли кои са колите, на които най-често се връщат километражите? - 1

Отговор на този въпрос беше публикуван на страниците carVertical, а специалистите от този портал са анализирани над 500 000 автомобила през последните 12 месеца (от октомври 2019 г. до октомври 2020 г.). След това обширно проучване е установено точно на кои автомобили най-често се намаляват показанията на километража.

Оказва се, че този доста често срещан проблем при употребяваните коли важи най-вече за германските автомобили. Друг интересен факт е, че пробегът в премиум сегмента се изкривява по-често, отколкото при бюджетните автомобили. В допълнение ще кажем че, т.нар. премиум автомобили, на които се превъртат километражите, са по-стари от бюджетните коли с превъртян километраж.

Знаете ли кои са колите, на които най-често се връщат километражите?

И така, най-често превъртаните километражи са на коли с марка BMW и по-конкретно на модели на възраст от 10 до 15 години, а Mercedes-Benz също присъства сериозно в проучването, като при тази марка се откроява E-Klasse, произвеждана през периода 2002 - 2004 година. Километражите на Volkswagen Passat, Skoda Superb и Skoda Octavia се връщат през първите 10 години на употреба.

Някои модели, като Audi A6, Volkswagen Touareg и Mercedes-Benz E-Klasse, се характеризират с факта, че при тях се връщат километражи най-често на екземпляри с дизелови двигатели. В същите автомобили с бензинови мотори са открити само няколко случая на манипулация на пробега.

Друг любопитен факт, колкото и странно да звучи това, е че България и Франция са страните, където километражите на употребяваните коли се манипулират най-рядко. Лидери по този показател са Румъния и Австрия.

Знаете ли кои са колите, на които най-често се връщат километражите?


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 статистика

    32 71 Отговор
    ако търсите статистика за най-здравите коли ето ги горе всичките - по-показателно от това няма

    Коментиран от #8, #38

  • 2 Трошляци бмв

    128 46 Отговор
    Нормално е на бмв да връщат най-много километите, защото двигателите им имат къс живот. Едвам стигат до 150 000км

    Коментиран от #23, #31, #59

  • 3 Майтап

    61 6 Отговор
    Прочетох статията, погледнах календара, но не е 1 април
  • 4 Иво

    64 9 Отговор
    Статията просто е смешна😬
  • 5 Долен ГЕРБАДЖИЯ

    28 7 Отговор
    При БМВ не се ли показва една точка на километража, показваща, че има разминаване между това, което показва той и другите сензори в колата ?

    Коментиран от #39

  • 6 Хайл

    103 3 Отговор
    "България е от страните, където километражите на употребяваните коли се манипулират най-рядко"-дали има смисъл след това подзаглавие да четеш статията?

    Коментиран от #18, #21

  • 7 Миризлив пор

    24 2 Отговор
    При автомобили под 10 години вероятността колата да е обслужвана основно в дилърски сервиз е огромна, така че проверката на километража е елементарна. Кога колата няма сервизна история т.е. обслужвана е в неоторизирани сервизи вече няма как човек да направи каквато и да е справка.
  • 8 Гост

    40 7 Отговор

    До коментар #1 от "статистика":

    Бизнес клас автомобили, карат се на дълги разстояния от първите собственици и на 5 години са навъртяли 250-300 хиляди. От друга страна имат и силно търсене на вторичния пазар и при правилна експлоатация могат да карат до над 500 хиляди. Ако реално намериш нещо на десетина години и до 300 хиляди километра, е добра оферта.
  • 9 Малко история от Германия

    44 3 Отговор
    Правиш си застраховка на колата! Най-евтино ти дават до 15 000 км на година! Ако направиш повече бият през ръцете, ако направиш застраховка за повече километри, дерат кожата! И така като направи на август колата 22000 км(ходено е на почивка до Турция или Гърция), всеки заинтересован, знае при кого да отиде, и километрите падат на 10-000! И до декември си на 14-000 км! Кой разбрал-разбрал!

    Коментиран от #40

  • 10 jap

    43 3 Отговор
    Преди време един приятел купи 3 годишна Е класа W212 на 190000км.Остави я във фирмен сервиз за обслужване където установиха,че последното такова е правено на 480000 в Рим.Казаха му,че колата със сигурност не е била такси но до ден днешен се чудя как е ползвана за да навърти близо половин милион километра за това време.

    Коментиран от #14, #35

  • 11 Морето

    51 2 Отговор
    Вчера си продадох Ауди-то. Дойдоха едни разбирачи от шуменския Делиорман, гледаха, пробваха, цъкаха с език и накрая единия вика:Бате, купувам я! Но с условието да я закарам на един мой и да й върнем стотина хиляди на изминатите километри. Втрещих се-та колата беше на сто и девет хиляди-реални!:)) Питах го:Защо искаш това? А той ми вика-за да изглеждам истински играч и гъзар на село! Кой знае къде я търкаля сега из къра, ама нали клиента има право...
  • 12 един от многото

    9 3 Отговор
    Много добре знаем , на старите!
  • 13 ттт

    24 3 Отговор
    След подзаглавието изгубих интерес към статията. Едва ли ще има написано нещо вярно в нея.
  • 14 Гост

    31 1 Отговор

    До коментар #10 от "jap":

    Базовите Е-класи (Е200, Е220) на запад най-често са фирмени и ги търкалят като баничарки без въобще да ги жалят. Вече ако е Е350 или Е500, има шанс да е карана от заможен човек който я е поддържал без да прави компромиси.

    Коментиран от #16, #28

  • 15 ттт

    19 1 Отговор
    Дори в картинките лъжат! На второ място е Латвия. Това е найното знаме, а не знамето на Австрия!
  • 16 jap

    19 2 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Прав си но най странното в случая беше,че в интериора нямаше никакви следи от астрономическия пробег а при диагностиката единствената неизправност се оказа в някакъв сензор за температурата на горивото който струваше 140 лева.Въпреки,че изобщо не харесвам немски коли не мога да отрека здравината на този модел защото съм чувал и за други "милионници" от него.
  • 17 МелДържава

    25 6 Отговор
    Излиза, че в държавата на Меркел, лъцат 2 пъти повече от България. Сега разбирам защо сме немска колония и откъде се учим. Немците са доста лицемерни в това отношение и всеки се прави даже, че не разбира какво е корупция или измама :) А пък лъсват в класациите... подкупи в Гърция, Фокксваген и дизел, връщане на километражи ... а им викат лидера в Европа, ами ще са лидери, като будалкат всикчи ... пък и по-малките им вярват даже (като нашита управници)

    Коментиран от #27

  • 18 антрашпиц

    20 6 Отговор

    До коментар #6 от "Хайл":

    Точно за това статията ми изглежда гербаджийска-лъжа на всяка крачка,по всяко време,навсякъде,където и да е...
  • 19 Морга.бг

    28 1 Отговор
    На бракмите продавани в бг, километражите не се връщат често, защото вече са били върнати няколко пъти.
  • 20 асдфгххх

    21 1 Отговор
    Затова и "българските" БМВ-та винаги се развалят. Немците им правят по 500k+ и тук вече всичко е аморитизирано..
  • 21 чичо

    24 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хайл":

    Ами нормално е за какво да го превъртат нашите , като я вземат колата с превъртян километраж от Австрия ,Германия и Италия !
  • 22 Уестия

    26 1 Отговор
    Хахахах Няма кола в Бг да не е Въртян километража....... Лично съм виждал в Автокъщите сяда с Лаптопа във Всяка една и се ПОЧВА......колко по запазена е и малко години толко повече се връща км.........с малко късмет може и да е карана от Човек педант........
  • 23 dmxl

    9 12 Отговор

    До коментар #2 от "Трошляци бмв":

    тъпанар! прочети хубаво това което си написал и после се застреляй!

    Коментиран от #41

  • 24 дявола

    13 2 Отговор
    При тези ситуации на върнати километражи конфискация на такива коли големи глоби на авто измамниците пък нека пак да ги връщат
  • 25 8888

    2 1 Отговор
    На всички
  • 26 Психо Доктор

    7 0 Отговор
    Хаааахаааахахахха........хахаха Още ,от заглавието ме сви корема от смях
  • 27 Анонимен

    16 1 Отговор

    До коментар #17 от "МелДържава":

    У немско знаеш ли кои държат автокъщите? Турци, албанци и подобни, съответно още там връщат километрите на новия внос. Немеца няма нищо общо, дори той си купува автомобили втора ръка само от частни обяви

    Коментиран от #33

  • 28 Анонимен

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Това важи същото за А6ците и Пасат. Убиват ги от каране, влизат тук на по 140к...

    Коментиран от #29

  • 29 Пепи

    9 0 Отговор

    До коментар #28 от "Анонимен":

    Абсолютно те подкрепям. Взех моя пасат 6 на 140к, като ми показаха снимки от Италия на 210к. Реших,че не е чак такъв проблем... след това се почна ... ВСИЧКО. незанм какво не съм правил - например седалки :) на едно място ми казаха, че колата е около 600-700к показаха как са стигнали до заключението.. Тогава се разбрах, че е съвсем нормално коша да си иска смяна на 100 неща
  • 30 Хонда

    21 0 Отговор
    Шиптари,турци, сърби,държат автосалоните в Германия изкупуват колите от обяви после ги правят на 180к 200к нашите джанбази от своя страна ги правят на 120к 150к и Българина купува почти нова кола за 7 -8000 доволен и щастлив!
  • 31 Бмв фен

    8 17 Отговор

    До коментар #2 от "Трошляци бмв":

    На баба ти фрътката не изкарва ти карал ли си БМВ та знаеш или караш некоя джапанка дето и толкова не може дя изкара БМВто и Мерцедеса са най-здравите машини хахо да ти го кажа ако не знаеш Петко.Смени си само буквата "у" на името ти и ще ти излезе точно това което си ти.Хахах смешник.

    Коментиран от #34, #43, #46, #47

  • 32 Barovec

    15 0 Отговор
    В магазина колите са на 0 км.
    Бай Ганьо иска за 3000 лева да купи кола до 10 г. на 100 000 км.
    Еми няма такава. За 3000 лева скраб и абонамент при кварталния майстор.
    Най-изгодни (ресурс/цена) са колите между 3-5 г. обслужвани в гаранционен сервиз. Цените са по ниски с 30-50% от покупната.
  • 33 ПромитМозък

    12 3 Отговор

    До коментар #27 от "Анонимен":

    Щом не може да ограничи връщането на километража на своя територия, я позная дали има значение етноса на търговеца. Това е същото да кажеш, е не можеш да задължиш нашите таксита да са жълти, защото видиш ли шофьорите били от друг етнос. Знаеш ли кое е най-лошото, немците знаят че се превърта от арабите километража, но за тях това е добре дошло - защото по-лесно някой от източна Евопа ще го купи... а сега в твоите съждения пак си отговори немеца дали няма нищо лошо или пак се прави на ударен. Човека ти го каза, винаги се правят на ударени, ама винаги около тях подкупи и далавери. Фолксваген пак ли е турски дизелгейта ?
  • 34 До БМВ фен.

    14 2 Отговор

    До коментар #31 от "Бмв фен":

    Имам тройка на 4.5 год. купена от България. Нямам п
    Впечатление да са толкова здрави баварците. Посмених някои неща за 100 к. Км. Навремето са били здрави. Сега - не.

    Коментиран от #42

  • 35 Хахах

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "jap":

    🤣🤣🤣🤣
  • 36 Джамбаз долен

    10 1 Отговор
    Не превъртя ли километража, нищо не мога да продам.
  • 37 Ха ха ха

    5 1 Отговор
    България е от страните, където километражите на употребяваните коли се манипулират най-рядко ХА ХА ХА ХААААААС
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Тц ки

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Долен ГЕРБАДЖИЯ":

    Показва се кръгче с филия с мас вътре))))
  • 40 Моабит

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Малко история от Германия":

    Тъй, тъй, в кръчмата в Подгумер много ги разбирят
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Бмв фен

    8 1 Отговор

    До коментар #34 от "До БМВ фен.":

    Е какво толкова си сменил за 100хил.км.я сподели? Нормално е некой шарнир накрайник еле носач при тези скапани пътища .Ама по мотора нещо правил ли си?Ако е дизел ясно дюзичките може да се прецакат от скапаната нафта ама за туй нашата държава си е виновна не марката тук при нази и танк да караш и той ще се разбие баце.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Чук

    3 4 Отговор

    До коментар #31 от "Бмв фен":

    До смехуркото с Бие Иен Вието - курник на N броя години
    Чукаш в тубата civic si turbo vs mercedes amg
    И виждаш колко си смешен!!!))))

    Коментиран от #60

  • 48 23в21

    4 1 Отговор
    Знаем на кои коли им върщат най-често километражите. На колите втора и по-нататъшна употреба.
    На новите не съм чувал да им правят такива манипулации.
    Кофтито е, че ни държат много беднички и нямаме парици за нова кола.
  • 49 Някой

    2 2 Отговор
    Да ви кажа, през она, я ми работа е на кои коли връщали километражи те.
  • 50 ДЕДО

    4 1 Отговор
    ДА ДОДЪТ ДА ВЪРНАТ НА МАРКО КИЛОМЕТАЖА БАЯ ЗОР ША ВИДЯТ
  • 51 АВТО ДЖАМБАЗ

    3 0 Отговор
    КАКВИТО СТЕ МИ РАЗБИРАЧИ МАЛИИИ МАЛИ САМО СПЕЦ ДО СПЕЦА .ТУКА КАТО ТИ ПРОДАВАТ САЛАМ МЕСО ИМА ЛИ В НЕГО ,СИРЕНЕТО МЛЯКО ИМА ЛИ И ТН.КАКВИТО СА КУПУВАЧИТЕ ТАРИКАТИ ТАКИВА СА И ПРОДАВАЧИТЕ
  • 52 Хухуху

    1 0 Отговор
    там са ги хванали най много иска да каже статистиката
  • 53 Му са сака jap

    0 2 Отговор
    На Японска кола километраж не се връща ,щот се на нула трябва да стои
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 type-R

    3 3 Отговор
    ДизелОк комби - любимото магистрално работно добиче на Баба Меркел Кюмюрджийката. Купувайте!!!
  • 58 незнайко

    0 0 Отговор
    Българина не му пука за километража. Той знае как да си направи колата добра за годините !!! Външния вид е преди всичко, другото се поправя !!!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Николай

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Чук":

    То винаги може да се намери напомпена кола която да издуха друга по малко напомпена. В тубата например БМВ М5 с 900 кс. издуха Бугати Вейрон с 1100 кс.