Last news in Fakti

15 Ноември, 2012 13:08 5 525 4

$80000 за Buick-а от "Рейнман"

  • buick-
  • roadmaster-
  • convertible-
  • рейнман

Кабриолетът Buick Roadmaster Convertible, който е главно действащо лице в култовата лента "Рейман" на Бари Левинсън с участието на Дъстин Хофман и Том Круз, ще бъде продаден на търг. Аукционът Heritage Auctions ще предложи един от двата екземпляра, които са снимани във филма.

Търгът ще се състои на 14 декември тази година, а организаторите се надяват да получат за колата най-малко $80 000. Buick-ът е оборудван с 5.2-литров осемцилиндров двигател от семейство Fireball, а към него е монтирана двустепенна автоматична скоростна кутия.

Особеното в точно този екземпляр е, че задното окачване е усилено. Това е направено с цел автомобилът да може да поеме допълнителното натоварване от апаратура и оператор по време на снимките. Според мнозина от специалистите това е един от най-красивите американски кабриолети.

Предвид участието на колата в култовата лента първоначалната й цена се смята за подарък към колекционери и кинофенове. Филмът "Рейнман" излиза на екран през 1988 година. Автомобилът от лентата е от петата генерация на модела. Buick Roadmaster се произвежда в осем генерации чак до 1996 година. Екземплярът, който ще бъде изложен на търга Heritage Auctions, се появява на бял свят през далечната 1949 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ts@r

    1 0 Отговор
    Красив е, но за мен Skylark(50-те) винаги ще си остане по-добър.
  • 2 николай маринов

    1 0 Отговор
    Безспорно , хубав автомобил ! А и историята му е впечатляваща
  • 3 милен миленев

    0 0 Отговор
    много хубав автомобил
  • 4 123.300 д

    0 0 Отговор
    искам джакпота от тотото и отивам да я купя
    приемам също пари на ръка,в брой или кеш....