Last news in Fakti

27 Ноември, 2020 13:36 11 122 12

Германците избраха спорна кола за "луксозен автомобил на годината"

  • polestar 2-
  • coty-
  • gcoty
Германците избраха спорна кола за "луксозен автомобил на годината" - 1

Въпреки че в началото на октомври дъщерната марка на Volvo Polestar обяви сервизна кампания за всички продадени до момента фастбекове от модела 2 заради многобройни оплаквания от тежки повреди, именно този автомобил бе избран в германския конкурс за кола на годината за победител в категорията "лукс".

Фактите обаче сочат, че в края на септември тази година десетки собственици са се сблъскали с пълен отказ на електромобилите заради неизправност в задвижващата система, като това се случва дни след като са закупили луксозните електромобили Polestar 2. Германските експерти обаче видимо пренебренгаха този факт.

И избраха Polestar 2 за "луксозен автомобил на годината", като в последния кръг шведския електромобил си оспорва титлата с Tesla Model Y, BMW X6 и Land Rover Defender. В германското издание на кокнкурса "Автомобил на годината", в категорията "лукс" участват коли с начална цена от над 50 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    18 3 Отговор
    красива-да, спортна-миии.., здрава - не

    Коментиран от #9

  • 2 447

    12 1 Отговор
    това, че колата е с цена над 50 000 евро, не значи че е луксозна! Справка - цените на почти всички електрички.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Немски Ганьо

    20 4 Отговор
    Толкова са им платили да промотират сред немските Ганьовци.
  • 5 1111

    4 19 Отговор
    Щом германците признават шведска кола за Но 1 - сами може да си правите сметката колко е добра. Това е премиум марката на Волво, които към момента са самите те премиум автомобили.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Гост

    22 7 Отговор

    До коментар #5 от "1111":

    Премиум е само старата им слава, шведския дизайн и донякъде ергономията и безопасността. Слаби 4-цилиндрови двигатели, бавен и грозен инфотейнмънт, евтини материали навсякъде. Просто кола, с която малко да се отличаваш от стадото каращо ВАГ.
  • 7 Хо хо хо

    17 3 Отговор

    До коментар #5 от "1111":

    Китайска не шведска.

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    7 4 Отговор

    До коментар #7 от "Хо хо хо":

    Самите коли все още ги рисуват шведи и се цели практичност и ергономия, но като цяло са една хубава лъскава опаковка с посредствено съдържание. Всичко е направено за да ти хареса когато е в шоурума, но не е така мислено за удоволствие от карането и за дългосрочна надеждност.
  • 9 Чичко Х

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Спорна пише в заглавието
  • 10 Polestar 2

    7 2 Отговор
    Северната звезда Polestar 2, особено в бяло, важи много на външен вид. Има ръчно регулируеми амортисьори и големи Брембо спирачки. На базата на Волво XC40 е и е леко повдигната, носи се като кораб, безшумна, стабилна, супер бързо набира (мога да кажа че до 50 е пред далеч по-мощната Model 3 Performance). А "тежките" проблеми са подмяна на нагревателя на батерията - явно доставчиците им са се издънили. Но колата е чук! Чукът на Тор. И на мен лично ми харесва дори повече от Тесла

    Коментиран от #12

  • 11 Лорчето ще изпадне в потрес

    0 1 Отговор
    Как така луксозен автомобил не е Мерцедес. Нали само Mercedes означава престиж сред адвокатите?

    И германците вече не разбират какво е престиж. Ама като им гледам избора, май само на лъскавата опаковка са наблегнали, защото са избрали най-ненадеждният автомобил. Очевидно е че са го избирали по външен вид, като Лорчето.
  • 12 Не не

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Polestar 2":

    Ти можеш да кажеш, че е по-бърза, но фактите говорят друго! Също и тестовете! Ускорението при Тесла е мълниеносно, а при Полестар не така мълниеносно! А и цифрите говорят достатъчно, Модел 3 Перформънс - 3.4 до 100, а Полестар - 5.2 до 100! А както пишеш до 50, ти написах, какво е от тестовете чувството!