28 Ноември, 2020 10:30 16 784 75

Volkswagen спира продажбите на седана Passat в Европа

  • volkswagen-
  • passat-
  • arteon

Един от най-продаваните седани в средния клас напуска европейския пазар. 2023-та ще бъде последната година, в която жителите на Стария континент ще могат да си купят Volkswagen Passat с триобемна каросерия, твърди Automotive News Europe.

Някогашният бестселър от Волфсбург ще отстъпи място на "братовчедка" си Skoda Superb, която се продава все по-добре благодарение на по-голямата си и практична каросерия. Комби версията на Passat обаче ще продължи да се продава в Европа.

От европейската гама на Volkswagen ще отпадне и Arteon. Моделът изобщо няма да получи следващо поколение, за да бъдат освободени средства за разработката на нов флагмански модел с изцяло електрическо задвижване, известен за момента под работното име Aero.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Онзи

    70 24 Отговор
    Скоро и Фолксваген ще произвижда велосипеди тротинетки само за Африка и Азия и Близкия изток.

    Коментиран от #26

  • 2 Рено Фен

    75 113 Отговор
    Най-сетне това недоразумение отива в историята.Дай боже скоро и цялото недоносче ФВ груп.

    Коментиран от #9, #42, #63

  • 3 Пламен

    63 7 Отговор
    Защо Супърб се харчи по-добре? Я пак...

    Коментиран от #4, #5, #71

  • 4 Порно

    94 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пламен":

    Щото е по евтино, ама не си признават.
  • 5 Защо?

    94 16 Отговор

    До коментар #3 от "Пламен":

    Защото е по-добра, по-красива, по-практична, по-голяма и по-евтина!

    Коментиран от #10

  • 6 Someone

    73 14 Отговор
    Пазара на автомобили в ЕС ще се промени много през следващите годинка две. Промяната вече започна. Причината е еконормите, които въвеждат. Свидетели сме на последните предлагани автомобили с относително прилични двигатели. Не всички, разбира се, но поне все още може да се намерят такива в гамите на производителите.
    Премиум класовете са изпъстрени с 4 цилиндрови агрегати от по 2 литра и трябвада се радваме, защото скоро и това няма да го има. Да, все още се предлагат 6 и дори 8 цилиндъра във флагманите, но цените им са повече от космически.
    Не зная дали остарявам, или просто съм със стари разбирания, но някак вътрешно не мога да приема да изсипя една торба пари за 1.6 турбо моторче с някакъв електрически двигател, който да вдига конете на хартия, а когато шофираш, да усещаш, как се задъхва и няма никаква динамика...

    Коментиран от #8

  • 7 Гост

    69 29 Отговор
    Фолскваген са колите с най-лошо съотношение цена:качество!
  • 8 Хе хе

    22 34 Отговор

    До коментар #6 от "Someone":

    Стига сте писали глупости! Кое няма динамика? Няма значение кубатурата, а характеристиките на мотора! А турбинираните бензини имат много добри характеристики! Не това може да се пише за надеждност, но вървят много повече от колкото мислите, не пишете глупости!

    Коментиран от #11, #17

  • 9 Пежо фен

    20 11 Отговор

    До коментар #2 от "Рено Фен":

    Няма да е след много време.Дукати са аут както и Бентли и Ламбо а Сеат и Шкода ще се изядат те и сега ди ръфат от продажбите а и от тези на ФВ.
  • 10 Хо хо хо

    49 41 Отговор

    До коментар #5 от "Защо?":

    Шкода и красота са две взаимноизключващи се понятия
  • 11 Случаен

    10 12 Отговор

    До коментар #8 от "Хе хе":

    Не вървят, спри да пишеш глупости

    Коментиран от #12, #13, #14, #28

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хо хо хо

    27 12 Отговор

    До коментар #11 от "Случаен":

    Верно ли бе аматьор.През 80-те Рено имат В-6 кола във Ф1 с турбо с по 1300к.с вървяща повече от в12 на фераре.Земи прочети нещо сyкa.
  • 14 Хе хе

    23 8 Отговор

    До коментар #11 от "Случаен":

    Нали ти писа, че 2.5 атм. върви повече от 1.6 турбо? Дай да го видим, кой е! Интересно ги сравнявате тук, по големина! Писах, важни са характеристиките! Все едно да пишете, че един трифазен 20 кВ ел. мотор е по-мощен от ел. мотор на Тесла, защото е по-голям на размер!
  • 15 Мани тая къче марка

    11 8 Отговор
    Да се махат!

    Коментиран от #57

  • 16 ОНЯ

    28 6 Отговор
    Даунсайзинг предложиха японски авто производители през края на 80-те- 3цил турбо мотори. Не се харесаха в EU. Това което скоро предложиха уж пионерите в даунсайзинга от ФВ и Форд е далеч от очакванията. Мижава динамика слаба икономия. Вероятно ще има провал и в електрификацията-спасителна сламка. Съжалявам за провала и в амтомобилостроенето на ЕU.

    Коментиран от #18, #19

  • 17 един от стадото

    44 5 Отговор

    До коментар #8 от "Хе хе":

    разбира се, че вървят, но явно мериш с новия аршин. Да изкарат гаранцията после кучета ги яли. Още не сме дорасли в нашата ''република'' стандарта и мисленето дори на средния европеец. Кой ти е бава нашия пазар на нови коли, вторичния ще властва години още, а ние най- вече от безпаричие сме подчинени на него. А и аз лично още не съм готов да приема тези нови бензинови творения с турбо правени по заповед на псевдоеколози и счетоводители, нямащи нищо общо с магията на истинското ДВГ. С риск да се потретя ще кажа, карам една американска японка 3 литра, атмосферна, тегли като влак, върви като самолет когато искам, комфортна като премиум, тиха като катедрала, щото не се тормози на турбо режими и малки кубатури. Дето каза колегата по- горе, така ще е, нашето поколение ще си отиде с класиката в жанра, кубатура и естествени коне, може да са много, може да са малко, но дошли да ни служат с мерак, не по принуда назобени с анаболи..
  • 18 Рено Фен

    7 5 Отговор

    До коментар #16 от "ОНЯ":

    французитв са симок другите да му мислят.
  • 19 Хе хе

    18 0 Отговор

    До коментар #16 от "ОНЯ":

    Сигурен съм, че тук има хора с нови мотори турбинирани бензини! 1.0 ТСИ 1.2 ТСИ, 1.4 ТСИ, 1.5 ТСИ, 1.8 ТСИ, 2.0 ТСИ, също и PSA моторите 1.2 (трицилиндров) и 1.6 турбинираните, да споделят, вървят ли или не вървят? Но като сравняват, да не сравняват 1.2 ТСИ с 1.4 ТСИ например, а да сравняват с атмосферни! Не пиша за надеждност, а за вървене! Наясно съм, че атмосферния е в пъти по-надежден, но става въпрос за вървене!

    Коментиран от #39, #49, #58

  • 20 ПАК ТОЯ

    22 10 Отговор
    Ако преди 60години бяха забранили използването на дизелови двигатели в автомобилите-първенците Пежо и Мерцедес и през годините не се хвърляше колосална енергия и средства в безумието облагородяване на тракторен двигател, сега ситуацията с европейското автомобилостроене щеше да бъде по оптимистична. Зелените изисквания които сами си наложиха подпомогнаха процеса.
    За съжаление сега се в паника и ще правят нови грешки.
    Надменността и самодостатачността ще ги съсипят.

    Коментиран от #25

  • 21 Анонимен

    33 8 Отговор
    Така е като са оставили една клика от човекомразещи еко активисти да диктуват правилата на останалите . Хората като цяло нямат интерес от това усилено пробутване на електромобили . Всичко това е с цел да ограничи достъпа на хората до лични превозни средства . Вторичен пазар на електромобили няма да има - кой ще има пари да подмени батерията на 10 -15-20 годишен електромобил ?И не ми обяснявайте как батериите на електромобилите ще изкарват по 1 милион километра . Само не ми е ясно - кога избрахме тези че да ни казват как да живеем и какви коли да караме ? В коя платформа на партия беше казано " ще работим за да направим достъпа ви до личен транспорт изключително скъп "

    Коментиран от #22, #23

  • 22 Ха ха ха

    9 30 Отговор

    До коментар #21 от "Анонимен":

    Че личният автомобил не е задължителен.Ходи пеш купи си колело или сегуей може и тротинетка или ползвай метро трулейбУс имаш варианти.

    Коментиран от #29

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 оня пак

    7 2 Отговор
    Пиша за даунсайзинга защото съм карал няколко-не много, но и повече не искам.
    В магазините за продажба на коли-т.н. шоуруми дават почти на всеки да кара -пробни коли-т.н. тестдрайв. Приятно прекарване и много изненадващи усещания, доста по различни от информацията от снимки и видео.
  • 25 Хо хо хо

    7 29 Отговор

    До коментар #20 от "ПАК ТОЯ":

    Запада е напълно подготвен Имаме Рено Зои Рено Туинго електрик Каптюр и Клио хибриди скоро и Меган електрик също така Пежо 208 електрик 2008 електрик и 3008 хибрид.Който не си е сверил часованика негов проблем.Когато още в 5-ти клас учех и решавах диференциални уравнения другите се плезеха е сега нека се плезят.
  • 26 Скоро само в Африка ша си

    26 2 Отговор

    До коментар #1 от "Онзи":

    Свибоден човек. Тука не виждаш ли ко става. ЗАБРАНА СЛЕД ЗАБРАНА. КОНЦЛАГЕР.

    Коментиран от #45

  • 27 оня

    13 3 Отговор
    Комплексното мислене на математика изреждащ ел. безмислените колички от Франция дали включва заплахата надвиснала над електромобилите от водородния автомобил, отдавна в сериино производство.
    Да не стане така че Европа блъска диференциални уравнения в една посока а водородните автомобили ще пометат електрокарите.
    Не казвам че е добре и хубаво, но да не стане същата ситуация като дизела. И онази страшната фирма произвеждаща автомобили в Япония както надделя над дизелите с хибридите си ,а 20 години по-късно и с водородните автомобили. Това е лоша перспектива за автомобилизацията но те доказват няколка пъти колко за прозорливи.
  • 28 Софиянец

    12 8 Отговор

    До коментар #11 от "Случаен":

    Говориш глупости, карал ли си някога бензинова турбо кола?

    От 8 години имам италианска бензинова кола 1,4 литра турбо 120 к.с. 210 Нм. Малко трудно поема от място и когато е включен климатика понякога гасне при тръгване на светофар заради недостиг на мощност на празен ход. Но като се развърти турбото след 1800 оборота, яко дърпа по баирите. Катери баирите на магистрала Тракия преди тунела с 160 км/ч. усещам че може и повече да вдигне. Качвал съм се с предишната ми кола бензин 1,8 литра двигател до Щастливеца на Витоша, на високото по баира заради разредения въздух се усеща спад на мощността. При турбото ми го няма това задъхване на двигателя. Върви все без да и пречи разредения въздух. Турбото е хубаво, но съм съгласен, че двигателите трябва да са най-малко 1,8 литра дори 2,0 литра. И е хубаво да има електрическо турбо като тези, които ползват във Формула 1, с вграден генератор-двигател и елетродвигател и малък акумулстор. Електрическото турбо и допълнителният електродвигател във Формула 1 увеличават КПД,т.е. намаляват разхода.

    Допълнителна голяма мощност ми трябва само при рязко ускоряване(изпреварване) и на баирите. През останало време 100 к.с. са достатъчни за движение с 160-180 км/ч. Все пак у нас максималната разрешена скорост е 140 км/ч. Гледам на извънградски да не превишавам с повече от 15-20 км/ч.
  • 29 Софиянец

    31 3 Отговор

    До коментар #22 от "Ха ха ха":

    Не всички хора живеят в големите градове с метро и достъпен градски транспорт. 30%-40% От хората живеят в села и малки градове. На тях им трябва личен автомобил. За тях това е необходимост, не лукс.

    Коментиран от #31

  • 30 Хрумна ми

    12 3 Отговор
    Не е по темата ама да си спомним лутането на европейските автопроизводители. И френски и немски фирми пуснаха на пазара дизелови хибриди. Бързо им спряха производството. Много се разпилява умствения и финансов потенциал на европееца. Егоцентрици решават на инат да се работи в грешни посоки, както и с еконормите.

    Коментиран от #33

  • 31 Ха ха ха

    16 5 Отговор

    До коментар #29 от "Софиянец":

    То от толко живот на село селата са обезлюдени а въздуха в София мръсен 10 пъти над нормата щото всички са се пренесли тука.
  • 32 Може би

    9 6 Отговор
    Махалото се отклони в противоположна посока. Ако нямаше този дразнител дизеловия двигател, екоактивистите вероятно нямаше да имат аргументи да задушат автомобилопроизводството с безумни норми.
    Зелените социалисти щяха да имат по-малко опорни точки.
    И може би сега нямаше електификацията да е приоритет.
    Може би.
  • 33 Те тава е екалогия

    11 7 Отговор

    До коментар #30 от "Хрумна ми":

    Определено е страшно еко да ти карат "еко" електрически автомОбил от Китай ЮК или Япония с дизелов контейнеровозь който за целият път замарсява повече отколкото Ферари Енцо за целият си жизнен цикъл.

    Коментиран от #34

  • 34 Аха

    5 5 Отговор

    До коментар #33 от "Те тава е екалогия":

    Аха, значи контейнеровоза замърсява, а танкера пречиства въздуха! За танкерите нищо ли няма да напишеш?

    Коментиран от #35

  • 35 Логика зироу

    7 1 Отговор

    До коментар #34 от "Аха":

    Викаш по-добре да замърсяват танкерите и контейнеровозите отколкото само танкерите.

    Коментиран от #36

  • 36 Аха

    3 4 Отговор

    До коментар #35 от "Логика зироу":

    Кой ти е писал това? Производителите на ел. коли идват в Европа! А с увеличаване на ел. колите, танкерите ще намалеят!

    Коментиран от #37

  • 37 Логика зироу

    4 5 Отговор

    До коментар #36 от "Аха":

    Е никой не ги чака да идват те са тук
    Рено Зоуи Пежо 208 електрик Ситроен ц4 Електеик и тн.
  • 38 Да да

    1 10 Отговор
    Идва и Тесла!
  • 39 Snaky

    8 4 Отговор

    До коментар #19 от "Хе хе":

    Ами да ти кажа за 1.0 Тси, 7 ДКГ в Ауди А3. Не лична но съм карал достатъчно, за да имам впечатление. Колата беше чисто нова. Не е много тежка и с тази бърза кутия, като тръгнеш от място с нормално каране създава впечатление, че върви стабилно. Приятна е, да. Обаче, ако решиш да пробваш колко върви наистина, нещата почват да ти стават ясни. Примерно, караш си нормално с 80 на7 в автоматичен режим. При кикдаун сваля мигновено на 3 и очакваш да тръгне. Ама дето викаше оная баба: Ма, той умрял, ма! :) Докато набуусти турбината и тръгне, можеш да пиеш едно кафе. Тогава ти става ясно за кво иде реч. Иначе при нормално каране наистина е добре. Икономия няква голяма не съм видял. 8.5 градско бива, ама не е кой знае какво

    Коментиран от #40, #41, #50

  • 40 Хе хе

    8 3 Отговор

    До коментар #39 от "Snaky":

    Добре! Това е хиляда кубика! Не върви ли повече от 1.6 атмосферен? Повече върви, нали? Все пак, това е хиляда кубика, ти не можеш да очакваш, да вдига асфалта! Ускорението е под 10 до 100!

    Коментиран от #54

  • 41 Хе хе

    7 3 Отговор

    До коментар #39 от "Snaky":

    След като си карал тази, качи се обратно на атмосферен за да сравниш, защото човек си мисли, че е бавно, а като пробва как е атмосферния, разбира че не е много бавно. Но и пак, пиша че това което караш, е хиляда кубика и 3 цилиндров!
  • 42 ммм

    12 6 Отговор

    До коментар #2 от "Рено Фен":

    Точно френските каручки ли го казват.

    Коментиран от #43

  • 43 Рено Фен

    5 10 Отговор

    До коментар #42 от "ммм":

    Че какво им е на френските автомобили?

    Коментиран от #64

  • 44 ВъГъЗъ

    7 0 Отговор
    Ако вземе да спре и Голфовете, у Винкелград ще има много инфаркти!!!
  • 45 Напълно

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Скоро само в Африка ша си":

    прав си,за съжаление това е бъдещето на т.н. свободен свят и "цивилизация".
  • 46 Бай Иван

    10 5 Отговор
    До 2 купи си чисто нов Пасат от магазина като мен и тогава ми хвали рендета
  • 47 Бай Иван

    5 1 Отговор
    Аз съм купил 2
  • 48 Психо от Курило

    11 0 Отговор
    WV усетиха на къде ще задуха вятъра. Баба Меркел си отива, заместник неизвестен, но за да управляват тия които сега са зад Меркел е необходимо да са в коалиция със Зелените. Демек, очаквайте още повече еко глупости от най-влиятелната европейска държава и водещ авто производител.
  • 49 123

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хе хе":

    Аз определено мога да ти дам перфектно сравнение!
    Атмосферен, 1.6 литра -122 коня в КИА върви много добре! Кутията обаче, пълна скръб, 'къса' е, при 140 си около 4500 оборота! Ако изключим шума, двигателя е ок, с прилична динамика и разход (6.7 - 8) за мощността и купето си! Сега от друга страна е турбинката: нов, 1.5 TSI 7 DSG автомат. Мощност 166 коня и тяга 300 нютона налична от 1500 оборота, цялата! Ако не ви излизат цифрите, споко, това е заради 48V батерия, която помага на двигателя с буст равен на 16 коня и 50 нютона! Еми какво да ти кажа, колата е 'нервак' от всякъде, тегли сериозно, бърза е, а в режим S даже е и забавна!
    При нормални режими на 3000 оборота е със 160 в час, което си е предоволно! В масовия случай ДВГ работи между 2 и 2500 оборота. Разхода на гориво е направо смешен, защото немците са настроили всичко с цел икономия, среден пълно-пълно 5.4 за последните 5000 километра! Ами, това е....😀

    Коментиран от #51

  • 50 123

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "Snaky":

    Ефекта на DSG-то колега, обича да се прави на 'умряла'😀 Лекува се с повече свикване с колата
    или работа с перата на волана! Инженерна му работа.....
  • 51 Хе хе

    9 1 Отговор

    До коментар #49 от "123":

    Така е! А знаеш ли защо кутията е "къса"? Защото мотора е слаб! Атмосферен е и при 2 хиляди оборота, няма достатъчна въртящ момент да върви със скорости по-високи от 85-90! За това турбинираните си вървят и със 120 на 2 хиляди оборота! Защото имат достатъчно въртящ момент от ниски обороти!
  • 52 Който не харесва vw и skoda да то духа

    10 11 Отговор
    Хора каращи пежо и рено тръгнали да коментират vw и skoda .
    Гроздето като е недостижимо и кисело нали селтаци такива !!!

    Коментиран от #53

  • 53 Рено Фен

    9 6 Отговор

    До коментар #52 от "Който не харесва vw и skoda да то духа":

    Да прав си кой за бога коментира шкода шкода е синоним на недоразумение и безсмислено съществуване.

    Коментиран от #73

  • 54 Snaky

    3 1 Отговор

    До коментар #40 от "Хе хе":

    Ами като казваш под 10, да на хартия е 9.9. За 1200 кила кола със супер бърза трансмисия, не е и феноменално все пак. За мен не върви. Създава впечатление, че го прави, но не. При 1.5 ТСИ, за което говори 123, нещата, вярвам, са доста различни. Всичко зависи с какво сравняваш. Аз сравнявам с моите коли. 1-ва серия 2.0 дизел, което тегли като локомотив и Е30 2,5 атмосферен бензин. И при двете реакцията е бърза и такъв лаг няма дори при турбо дизела. Атмосферката като я настъпя и излита като самолет без значение на коя предавка съм, без тази супер модерна кутия. Ако си свикнал на 1.4 атмосверен, това 1.0 ТСИ ще ти се стори наистина силно.

    Коментиран от #55

  • 55 Хе хе

    4 2 Отговор

    До коментар #54 от "Snaky":

    Това съм писал. Не може да сравняваш хиляда кубика, даже и турбо, с 2.5 кубика! И днес и вчера писах, че 1.6 турбо е по-бързо и мощно от 2.5 атмосферен, но хиляда кубика не е! 1.0 ТСИ е доста по-здраво от 1.6 атмосферни, даже и 1.8 атмосферни, но не и от 2 литра нагоре! Това не мисля, че има спор!
  • 56 Gero

    8 1 Отговор
    Голяма тъпотия с тези батерии ..
    Не искам такава осакатена кола ..
    Предпочитам автомобил на LPG
  • 57 Факт!

    5 4 Отговор

    До коментар #15 от "Мани тая къче марка":

    Не си прав.ФВ са добър буфер срещу азиатските плъхове.
  • 58 1.8Т

    7 3 Отговор

    До коментар #19 от "Хе хе":

    Имах 2.0 атмосферен с 200к.с. и 215нм, а сега съм с 1.8т с 300к.с. и 420нм. Мога да ти кажа че турбинираният двигател върви доста по-добре и няма никакво замисляне от 1000 до 7000 оборота. При атмосферката за да върви трябваше първо да се вкара между 6000 и 8000 оборота. Моля те не ми обяснявай че атмосферния е възможно да върви повече от аналогичен турбиниран двигател.

    Коментиран от #60, #61, #66

  • 59 Real Time

    3 1 Отговор
    Интересна тема! Виждам, че основно фенове на на W и Reno. Шофирал съм две Шкоди Октави от 2007 до 2012 1.9TDi (114 или 116к.с) и Октавия 2016 до момента 1.2 TСИ 110к.с ръчки и двете. По ходивата част не правено нищо и на двете коли. Фен съм на дизела върви повече и харчи по малко. ТСи то и по бавно и харчи в града (София) 7,5 , 8.0 л извън града 5.5 6.0 извън градско до 140км Сега за Реното. Купих Рено клио 1.5 dci 75 kс 2015г 140000 км на дъщерята ( втора кола иска Клио та Клио). Колата дава разход 5 л на сто до 140 в час . Ходих с нея до морето, бях предубеден за Реното но останах с добри впечатления.

    Коментиран от #62

  • 60 Хе хе

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "1.8Т":

    Пич, ти нещо не си разбрал! Та аз във всичките коментари, обвждавам и обяснявам на хората, че турбинирания върви на много повече! Прочети ми коментарите! Хората преди мен, не са съгласни, а и гледам много са на неговото мнение!
  • 61 един от стадото

    7 1 Отговор

    До коментар #58 от "1.8Т":

    тия обороти за нищо ги нямаш бе градски. На тия обороти вървят рали версиите на повечето коли, където се гони време, а после ремонтите по мотора са нещо обичайно за екипите. Обикновено червените зони почват на 5,5- 6хл/об на атмосферните, и каквото могат го правят до там. Не че няма горници, но там се гони ускорение и кеф, който струва пари, за сметка на ресурса

    Коментиран от #65, #68

  • 62 Рено Фен

    9 5 Отговор

    До коментар #59 от "Real Time":

    Нормаоно е да останеш Рено са топ класа откъм технически решения инженерство и проектиране.

    Коментиран от #75

  • 63 Petar

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Рено Фен":

    Някой ден ще имаш за повече от пакет дъвки и ще можеш да помечтаеш за VAG.

    Коментиран от #72

  • 64 Petar

    3 5 Отговор

    До коментар #43 от "Рено Фен":

    Ами най-голямата смрад, която може да се срещне на пътя, например?
    Няма друг бранд, освен френски, който или изобщо да няма или пък флагманския му модел да е на новото на среден хеч бег от произволен немски производител.

    Коментиран от #69

  • 65 един от стадото

    3 2 Отговор

    До коментар #61 от "един от стадото":

    VTEC а ми включва на около 2,500об, те ти турбо без да го имаш. Като камшик е, при мотор 3литра е като стрела..така до 6000. Стигат ми да изпраскам някой нахалник, после дигаш крака и си пак лежерен и примерен участник в движението.
  • 66 123

    3 0 Отговор

    До коментар #58 от "1.8Т":

    Ееее колега, ти на това 1.8Т бая 'жокери' си му дал, ако говорим за двигател на ФВ групата, де😀 А за атмосферния може ли инфо какъв е? Интересни данни има...

    Коментиран от #67

  • 67 18Т

    10 2 Отговор

    До коментар #66 от "123":

    И двата двигателя са на Рено. Първият е 2.0 атмосферен 200к.с. на Рено Клио RS. Вторият е 1.8 турбо на Рено Меган RS Trophy. Безпроблемни мотори за разлика от хот хечовете на VW които горят масло като луди и не вървят толкова.
  • 68 18Т

    5 1 Отговор

    До коментар #61 от "един от стадото":

    Все пак тези двигатели ги слагат на Renault Sport където се гони динамика, ускорение, кеф и др. парите за гориво не са фактор в случая. С един резервоар около 40 литра минавам около 180км.
  • 69 Коко

    9 3 Отговор

    До коментар #64 от "Petar":

    Ми най-голямата смрад която може да срещнеш на пътя е чипосан немски дизел с избушен катализатор. Запазена марка за VW.
  • 70 Йорго

    2 6 Отговор
    Да карам немски дизел голф4 тди чипосан и мачкам доста френски и италиански бангии, дори и по класни марки..
  • 71 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пламен":

    Щото е с емблема на шкода и с малко по-голяма печалба се продава
  • 72 Хайл

    3 1 Отговор

    До коментар #63 от "Petar":

    Само който не разбира от коли си купува нещо на ваг
  • 73 Куку- руку

    3 0 Отговор

    До коментар #53 от "Рено Фен":

    Земи си Дачия тогава, да се успокоиш. Гениална инженерна и дизайнерска мисъл😭
  • 74 един

    2 0 Отговор
    Здравейте колеги. Статията е за изваждане от продажба на конкретен модел, а не за за подробно сравнение между атмосферни и турбо мотори. иначе с 350 NM на атмосферка не се оплаквам от динамика и некви дупки.
  • 75 Киро Лондона

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "Рено Фен":

    Карай си Килото, и не ръси акъл.