30 Ноември, 2020 14:09 4 631 9

Какво може електрическото SUV на Mercedes, което е с по-голям клиренс от G-Klasse (ВИДЕО)

  • mercedes-benz-
  • eqc-
  • 4 × 4²
Какво може електрическото SUV на Mercedes, което е с по-голям клиренс от G-Klasse (ВИДЕО) - 1

В средата на октомври Mercedes-Benz обяви създаването на модификация на серийния електрически кросоувър EQC400 4MATIC, предназначена за екстремно шофиране извън пътя. Тогава обаче моделът на електрическото SUV на Mercedes EQC 4 × 4² беше показан само на снимки, които и ние публикувахме. Месец по-късно разработчиците от Mercedes представиха промоционално видео, демонстриращо уникалните възможности на електрическото SUV при шофиране в екстремни условия.

Основната идея зад модификацията на Mercedes EQC 4 × 4² е да се тества електрическият SUV в тежки офроуд условия. За да увеличат проходимостта на автомобила, разработчиците увеличават клиренса от 142 мм за EQC400 на 293 мм за EQC 4 × 4², което дори надвишава просветът на базовия модел на G-Klasse, който е само 235 мм.

Какво може електрическото SUV на Mercedes, което е с по-голям клиренс от G-Klasse (ВИДЕО)

За да увеличат проходимостта на автомобила, инженерите на Mercedes инсталират ново окачване с подсилени амортисьори и разширяват колеята . Автомобилът е оборудван с 20-цолови джанти и офроуд гуми. Арките на колелата са раздути с 10 см от всяка страна, като това е необходимо за покриване на 285-милиметровите гуми Cooper Zeon LTZ. В резултат на всичко това колата успява да преодолее водни препятствия с дълбочина до 400 мм.

Иначе модификацията Mercedes EQC 4 × 4² запази електрическия тракт от Mercedes-Benz EQC 400 4Matic с два електрически мотора със системна мощност от 408 к.с., батерия от 80 kWh и пробег до 500 км с едно зареждане. В същото време, за да се увеличи маневреността на автомобила, са направени някои промени в софтуера.

Забележително е, че автомобилът е подобрил и звуковата система, която осигурява аудио предаване със звуци на двигателя, използвайки интелигентни алгоритми в реално време, което се променя в зависимост от режима на шофиране. Производственият EQC400 използва външен генератор на шум (Acoustic Vehicle Alert System, AVAS), изискван от закона за възпроизвеждане на звуци. Екстремният офроуд автомобил EQC 4x4² има по-мощен AVAS, специално проектиран за тази кола.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    5 3 Отговор
    Готина реклама, ама тая кака защо говори английски и български акцент?
  • 2 Хо хо хо

    14 9 Отговор
    Кое му е готиното съмнителна ефективност за маса пари.
  • 3 Ужас

    12 5 Отговор
    С тез пластмасички вежди и ножове и амг брони ще изпадат половината след едно излизане в гората ахахаха
  • 4 сектант

    7 4 Отговор
    това е добре - лесно ще се качват на репартрака
  • 5 qwerty

    12 3 Отговор
    да разбираме, че това нещо, струващо ххх ххх €$ може да гази около 40 см вода с клиренс почти 30 сантима, т.е над това ще намокрим електромоторите. всеки себеуважаващ се произвоводител на високопроходими автомобил дава поне 70 см газене при стандартен клиренс от около 210мм. не, че гроздето не е кисело, но поне да не лъжат хората. Гегата и дават 0.7 метър газене и 24.1 клиренс

    Коментиран от #7

  • 6 амг

    6 3 Отговор
    Ех на времето какви бяха мерцедесите,а в какво се превърнаха...Повече,не бих си и помислил да си закупя мерцедес..Само дертове с ел инсталации ,електроники ...
  • 7 123

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "qwerty":

    На електриката въздух и не требе, мое да се гмурне целата и пак да издрапа!

    Коментиран от #8

  • 8 незнайко

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "123":

    Да ще се гмурне а кой ще спре реакцията на 800 волта с водата ??? Ако не е херметизирана системата а за този СУВ със сигурност не е, не ми се мисли какво ще стане !

    Коментиран от #9

  • 9 Малко ток

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "незнайко":

    Те понеже всички жици оголени седят и само водата чакат да направят късо ...