8 Декември, 2020 18:41 4 185 6

McLaren отлага новата си хиперкола с няколко години

  • mclaren-
  • p1-
  • sabre

Наследникът на McLaren P1 и флагман на семейството Ultimate Series ще излезе на пазара в най-добрия случай в средата на десетилетието, обяви шефът на марката Майк Флюит в интервю за Automotive News.

McLaren отлага новата си хиперкола с няколко години

Според мениджъра в момента пазарът на хиперавтомобили е пренаситен и компанията има нужда да си поеме въздух. Актуалната гама на McLaren предлага няколко свръхмощни и много скъпи модела като Senna, Speedtail и Elva.

McLaren отлага новата си хиперкола с няколко години

Първоначално планираният тираж на Elva дори бе намален от 399 на 149 бройки. По думите на Флюит това се е наложило не поради липсата на интерес от страна на купувачите, а заради ограничените производствени възможности в условията на пандемия.

McLaren отлага новата си хиперкола с няколко години

Външността на бъдещия флагман на McLaren вече не е тайна благодарение на изтеклите патентни изображения. По неофициална информация Sabre, както най-вероятно ще се казва хиперколата, ще има хибридно задвижване от бензинов V8 и два електромотора със съвкупна мощност 1 150 к.с. и максимален въртящ момент 1 280 Нм.

McLaren отлага новата си хиперкола с няколко години


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жалка работа

    9 1 Отговор
    Твърде много скъпи коли Но няма хода да ги взимат 🤣
  • 2 Кво ?

    6 4 Отговор
    Пфу в икономическа криза ще ми пускат пластмасови автомобили за милиони ?
  • 3 Фен съм

    3 7 Отговор
    Еее Mercedes S-clasa 2020 няма проблеми с търсенето :)
  • 4 Шефа на Мкларен

    3 7 Отговор
    Много грозна кола ще бъде !
  • 5 Японеца

    5 1 Отговор
    Една от най- великите фирми! И знаят какво правят! Хибридизацията няма как да я избегнат, затова отлагат! Електромотора ще е най малко 600 кончета за екология!
  • 6 Рено Фен

    1 5 Отговор
    Мразя японските, корейските, немските коли, минават ме като спрял в моята френска консерва! Дрънча яко, като куха лейка! Мразя ви! Реното е най-добрата тенекия!