Last news in Fakti

10 Декември, 2020 10:19 6 700 11

Вижте най-черното Mitsubishi в света

  • mitsubishi-
  • lancer-
  • черна боя

Автомобилът е покрит с боя, която абсорбира повече от 99 процента от светлината

Вижте най-черното Mitsubishi в света - 1

Американски блогъри от YouTube канала DipYourCar публикуваха видео, показващо Mitsubishi Lancer, покрит със специалната боя Misou Black. Според производителите тази боя поема 99,4 процента от светлината.

Японският производител на Misou Black нарича боята "най-черната в света". Блогърите боядисват с нея Mitsubishi Lancer, използвайки конвенционален "пистолет" за пръскане.

В резултат на това монофоничният корпус на автомобила става напълно плосък. На пръв поглед изглежда, че колата се състои от едно цяло. Въпреки факта, че съставът пасва идеално на тялото на Lancer, японската боя има и един значителен недостатък.

Тя е на водна основа и с времето ще се износва. Освен това такава черна кола в тъмното ще бъде опасна както за други автомобили, така и за пешеходците.

Misou Black абсорбира 99,4% от падащата светлина. Обект, оцветен с такова вещество, губи своята триизмерност. Такива покрития се използват от учените в космическата индустрия за подобряване на точността на оптичните инструменти.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Си ган

    27 1 Отговор
    Трябва да си поръчам такава боя, когато се прибирам в къщи рано сутрин след запой, жената ще има да удря напосоки в антрето :)
  • 2 Отворко

    19 2 Отговор
    Според мен,щом абсорбира до такава степен светлината,тая кола,на пряка слънчева светлина ще се нагрява жестоко.
  • 3 Трифонов

    11 17 Отговор
    Черно - бяло... няма никакво значение. Имал съм такова, чисто ново от магазина го купих, и на 6 месец го обявих за продажба. Това е най-скапаната кола, която съм виждал. Зле конструирана, изработена от изключително нискокачествени материали и невероятно некачествено сглобена. Нямаше нито един детайл по тази кола, който да не се движеше свободно във всички посоки поне с милиметър, два. На третия месец забелязах капка масло под двигателя, три дни светих с фенерче докато установя, че капе от маркуч, сглобен накриво (маркерите не съвпадаха) и не добре затегната скоба. Колата имаше "впечатляващи" спирачки. Три последователни по-агресивни спирания от 160 напр. до към 90, и на четвъртия дисковете вече бяха криви, което резултираше в брутална вибрация на волана и крайна неефективност. А най-странното беше, че нямаше никакъв вариант да бъде оправен този проблем. Но като поизстинеха, се оправяха... хах... Пластмасата, от която беше изработен интериорът, също беше много на ниво. Интериорът на Москвича на баща ми от 1976 година, беше изработен от несравнимо по-ефектен боклук. 90% от масата на колата беше изсипана върху предния мост, воланът беше монтиран накриво... Пътно поведение, водимост, управляемост - 0. И тази кола беше изработена в Япония. Наистина!!!

    Коментиран от #5, #6, #7, #8, #9, #10, #11

  • 4 Рено Фен

    7 5 Отговор
    Ха смешници нищо не мой са равнява нс моят Меган с черни джамци
  • 5 Сух

    10 4 Отговор

    До коментар #3 от "Трифонов":

    Ти да не си Слави? Някак си с това Трифонов и цялото това мрънкане..
  • 6 Пръч

    18 2 Отговор

    До коментар #3 от "Трифонов":

    Баце, да не си купил некоя реплика, малко ми е странно да чета това дето си писал за японска кола :)
  • 7 Чета и ти се чудя

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Трифонов":

    Докато си я купувал, де си зяпал?! Да не си я взел онлайн :)
  • 8 Шамара

    15 4 Отговор

    До коментар #3 от "Трифонов":

    И аз купих нов Lancer 2012 ,в момента е на 300 000 хл. ,колата е пушка никакви проблеми и ръжда няма, аспуха бял ! Имам и нов V6 Outlander, никакъв проблем ,преди карах Galant също без забелжки! Mitsubishi са много добри коли! При теб проблема сигурно е в зад кормилното устройство!
  • 9 qwerty

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Трифонов":

    Единствено мога да ти повярвам и то на 50% за спирачките. защото имах Паджеро и там дисковете бяха консуматив - всичко друго е в границите на научната фантастика.
  • 10 Komapak

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Трифонов":

    Не ти вярвам. Всеки ден карам нещо сглобено в Япония и ползвам японски машини и инструменти. Няма такова удоволствие! Всичко работи перфектно както първоначално е било замислено. Напоследък съм впечатлен от френските неща също. Говоря за ежедневни тестове с тежки натоварвания, а не за напудрените и прехвалени немски простотии.
  • 11 AUDI

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Трифонов":

    Съгласен съм изцяло за спирачките. Лесно се кривят. Имах Галант. Никакъв проблем 180 000 хил. Наложи се да му сложа спортни дискове и накладки. Но като цяло дисковете и спирачките на повечето коли са малоумни. Вчера забелязах колко смешни са дискченцата на последното бмв х5 (а то е тежко и се засилва). От икономия ще пребият хората.