Last news in Fakti

14 Декември, 2020 16:09 9 856 20

Ето каква ще бъде новата Toyota Land Cruiser Prado

  • toyota-
  • land cruiser-
  • prado

Рендери и първите подробности за новото поколение Toyota Land Cruiser Prado изтекоха в интернет

Според японския уебсайт BestCarWeb, новата Toyota Land Cruiser Prado все пак ще запази своята конструкция на рама. Преди това се разпространяваха слухове, че всъдеходът ще бъде изграден на платформа на леката кола Camry, но сега те се опровергават. Очаква се новата Toyota Land Cruiser Prado да бъде представена в началото на 2022 година.

Освен това стана известно, че Toyota Prado 2022 ще запази 2.8-литровия си турбодизел, който ще е с мощност от 204 конски сили, подобно на последната рестайлинг версия на актуалния модел. Но бензиновите версии ще бъдат заменени от хибридни с 2.4-литров двигател с вътрешно горене и с електромотор.

И двете версии вероятно ще получат осемстепенна автоматична скоростна кутия. Естествено, ще има блокиране на диференциала, както и всички останали "екстри", заради които феновете на модела са луди по него.

Ето каква ще бъде новата Toyota Land Cruiser Prado


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баце

    6 8 Отговор
    По мой дизайн.

    Коментиран от #9

  • 2 Може и повече

    7 25 Отговор
    Грозно и квадратно,а и свръх мощно

    Коментиран от #8

  • 3 Японеца

    10 22 Отговор
    Дизелите извън Европа! Бензиновите хибриди за Евро 7! Дано вдигнат скоростта и пробега само на ток! И да сложат накрая 50кВ батерия!!

    Коментиран от #6, #12

  • 4 Джони Фонтейн

    23 2 Отговор
    Ако Баце не вземе изборите през Март, ще трябва да бръкне в своя джоб за да си я вземе. Иначе ще му я купят простите кърджалийски потки с пари от държавният бюджет.
  • 5 Един там

    11 4 Отговор
    Доста добре изглежда. Кефи отвсякъде. Само ми се струва, че нещо сте се объркали с хибридната система с двг 2,4 и електромотор. Става слаба комбинация за този камион. Според мен бензиновият мотор ще бъде 3,0 6 цил. и обща мощност 250+ к.с.

    Коментиран от #7

  • 6 Коя скорост

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Японеца":

    да вдигнат? Сегашната малка ли ти е? Интересно къде караш с подобна? Пробега на ток какво те засяга? Това е хибрид и целта му е средното потребление да е ниско. Това не е плъг ин хибрид, за да искаш нисък разход.

    Коментиран от #14

  • 7 Порно

    6 6 Отговор

    До коментар #5 от "Един там":

    Ще сложат същата комбинация като на Камри. Да ,слабичко за тази кола. Ама ще надуят мощността и като резултат един здрав двигател ще изкара колкото да мине гаранцията.
  • 8 Еми взЕми

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Може и повече":

    некой по-прекрасен паркетник с който да ходиш за риба само до магазина.

    Коментиран от #10, #20

  • 9 Джамбазин

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "Баце":

    Баце се вози на Ланд Крузер 200, по-големият Ланд Крузер с осемцилиндров двигател.

    Коментиран от #16

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Шофьор

    9 4 Отговор
    Имахме такъв Прадо във фирмата, 2012г., с трилитров дизелов двигател 190к.с., петстепенна кутия. Като повечето служебни коли се е карал само на асфалт, та наблюденията ми са оттам. Извън пътя сигурно е топ машина, но не сме имали случай да го тестваме.

    Въртящият му момент беше нисък и набираше бавно, трудно се изпреварваше с него. Разходът му при скорост над 100км/ч растеше доста зловещо. На магистралата с 140км/ч беше към 13-14л/100км дизел.

    Между другото, на 10,000км му изгоря подгревна свещ, мина в авариен режим - максимална скорост 50км/ч., и така докато се доберем до сервиза да я сменят (гаранционно, разбира се).

    Коментиран от #18

  • 12 Тойота

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Японеца":

    Аз съм на бензин, но предпочитам дизелите. Точно дизеловите двигатели са по-издържливи, с около 1 литър по-икономични, с по-високо КПД, нафтата се купува и пренася лесно, трудно се изпарява, подходящи за зимата и не натоварват толкова акумулатора. Нафтата в Бг замръзва, защото е някаква бъркоч от парафини, води и всякакви боклуци. За „Дизелите извън европа”- да, прав си, нека ги изхвърлят, за да има повече коли за нас. Коя скорост да вдигнат? Повечето нови коли развиват 200 км/ч, което е абсолютна глупост, но все пак. Ако увеличиш още скоростта и развиеш 300 км/ч по нашите пътища, целите в дупки, дали ще оцелееш или ще изхвърчиш от пътя? Освен това, кажи ми как ще заредиш на батерия на ток за 5 минути и за колко километра ще ти стигне? А какво ще стане с тази батерия след 5 години? Ами ако се взриви, както правят Tesla? Е, електричките си имат и плюсове, по-маневрени са и ускоряват по-бързо, безшумни са, но в сравнение с минусите са по-скоро неподходящи. Тези паркетни миксери са за хора с пари, които карат само в града. Ако можеше, най-добре щеше да е на ДЪРВА и въглища, но засега няма такъв вариант.

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Японеца

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Коя скорост":

    В кой клас си?
  • 15 159

    0 4 Отговор
    Ще бъде преди всичко грозен ръб - патент на тойота!
  • 16 Да де

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Джамбазин":

    Бацето се вози мисля че с Секвоя, само за щатския пазар, малкия двигател и е 3,6 еквивалент на Тойота тундра но джип
  • 17 Кирчо

    2 2 Отговор
    Девиза на Тойота.. винаги може и по-грозно!!!
  • 18 Каруцар

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Шофьор":

    Значи във фирмата взехте решение да купите Прадо за да го карате само по асфалт. Кога фалира фирмата?
  • 19 Върл противник на дизела

    1 0 Отговор
    Долу дизела аз съм да се спре нацяло от пройзводство изтровиха ни с тези печки пък и файда нема от тех скапана нафта имаме много са усложнение умни дюзи дето се прецакват и така нататък ама некой хора не могат дя го проумеят туй че ще берат ядове като купуват дизел.
  • 20 минчо

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Еми взЕми":

    ЯПОНЦИТЕ ПРАВЯТ МНОГО ХУБАВИ ДЖИПОВЕ!!! НО САМО 204 КОНЯ!!! А ХРЕДИ БЕШЕ 177 СТИГА СЛОЖЕТЕ 250 300 400 500 КОНЯ