Last news in Fakti

16 Декември, 2020 13:07, обновена 4 Юни, 2022 13:15 18 381 12

Най-скъпото, най-бързо и най-мощно Lamborghini се появи на пътя

  • lamborghini-
  • sian fkp37

Lamborghini Sian FKP37 струва 2 милиона долара

В Италия за пръв път по "цивилната пътна мрежа" се появи новото Lamborghini Sian FKP37. Ексклузивният суперавтомобил на италианската марка Lamborghini струва 2 милиона долара.

Купето изглежда впечатляващо, защото дори по стандартите на Lamborghini, дизайнът му е много агресивен. Освен това моделът е рядък. От него ще бъдат произведени, в лимитирана серия, само 63 автомобила и всички те вече са разпродадени.

Най-скъпото, най-бързо и най-мощно Lamborghini се появи на пътя

Lamborghini Sian FKP37 е най-мощният и бърз сериен автомобил в историята на марката. В допълнение, това е и първият хибрид на Lamborghini. Лимитираното Lamborghini е оборудвано с V12 двигател и с електромотор.

Най-скъпото, най-бързо и най-мощно Lamborghini се появи на пътя

Двигателят с вътрешно горене е с работен обем 6.5 литра, а системната мощност на ДВГ и електромотора е 819 конски сили. Ускорението до 100 км/ч отнема на Lamborghini Sian FKP37 само 2.8 секунди.

Най-скъпото, най-бързо и най-мощно Lamborghini се появи на пътя

Максималната скорост, която може да развие суперколата на Lamborghini е 350 км/ч. По-интересно обаче е решението да не бъдат използвани батерии за електрическата част от хибридния силов стракт. Те са заменени от суперкондензатори.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само по

    64 5 Отговор
    Аутобан може да се кара това животно. В България не можеш и до морето да идеш, на Тракия между Стара и Нова Загора ще се разпадне, трябва му пътна помощ. Хората правят коли, но си имат и пътища за това. Тук няма да издеяни и месец здрава колата.

    Коментиран от #3, #5, #6

  • 2 Ушанка

    14 26 Отговор
    Аз помислех ,че в Русия са го сделали
  • 3 прав си

    41 2 Отговор

    До коментар #1 от "Само по":

    Прав си, на онзи тарикат Ваньо Алексиев, Бугатито му е от доста време в завода във Франция. Доста го счупи. Сега ще го кара само по френската Ривиера. И Гайтански имаше бугати и Ламборгини, но ги продаде след доста счупвания и ремонти. При нас може само лекичко по някоя крайбрежна зона да джиткаш, да те видят всички, и да си избиеш комплексите. И евентуално от Бояна до Центъра по бул България, да паркираш пред чалготеката
  • 4 А пък м5 компетишън

    7 15 Отговор
    Утря 100 за 3.3 секунди, можеш да го караш навсякъде, не е хипер... аааа да, струва около 10тина пъти по-малко!
  • 5 111

    23 1 Отговор

    До коментар #1 от "Само по":

    И в белите страни подобни коли с централно разположен двигател не се карат на дълъг път и е нормално да е примерно на 20 години и 45000 километра. Дори пътя да е идеален, вътре е шумно и тясно, има лоша видимост и багажното отделение отпред не стига за един куфар. GT колите с две врати и преден двигател от сорта на Ферари 599 са по-друга бира, те са по-луксозни и имат достатъчен багажник за два куфара.
  • 6 А, ок

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "Само по":

    благодаря за анализа, тъкмо бях тръгнал да поръчам по едно за семейството.
  • 7 Японеца

    12 3 Отговор
    Всичко е супер! Харесвам Ламбо! НО какъв е смисъла на тази кола?

    Коментиран от #10

  • 8 ПЕНКО

    6 0 Отговор
    В ОСНОВАТА НА ВСИЧКО Е ЕЛЕМЕНТАРНОТО -ТРИЕНЕ /ТЪРКАНЕ / НА ПОВЪРХНОСТИ !!!! ДОРИ ДА ЛЕТИШ С 2800 КМ В ЧАС / КАТО ИЗТРЕБИТЕЛ/-ПАК Е ВЪПРОС НА ТРИЕНЕ !?!?!?!? НО АКО СИ В АВТОМОБИЛ- СИ "КОПЪРКА " В КОНСЕРВА !?!?!?!?
  • 9 ПЕНКО

    8 1 Отговор
    ЕДИН ИНДИАНЕЦ КАЗАЛ НА ВОЖДА : "ИСКАМ ДА МИ СМЕНИТЕ ИМЕТО - "БЪРЗАТА СТРЕЛА " !!! ВОЖДЪТ : " Е КАК " ??? ИДИАНЕЦЪТ : " НА ФИИИЮЮ " !!!!!!!!!!?
  • 10 Цецо

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Японеца":

    Смисъла е да правят еднократки за да може социалните медии да бумтят и децата да крещят и след това да продават 10 милиона уруси или УРУДИ на хора без вкус но с ламбо 'лайфстайл'.
  • 11 Джуган

    1 2 Отговор
    Гледам последната снимка. Предницата на моя спортен автомобил е по висока от тази, минавам всеки легнал милиционер под ъгъл с втвърден режим на окачването и въпреки това нерядко задира. Ламбото ще задира постоянно и това ще убие всякакво удоволствие, а през големите дупки не ми се мисли....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.