Last news in Fakti

18 Декември, 2020 18:16 5 154 5

Най-модерната нова Skoda ще се превърне в купе

  • skoda-
  • enyaq iv-
  • gt-
  • електромобил-
  • шкода

Първият електрически автомобил на чешката марка е почти готов с нов вариант

Най-модерната нова Skoda ще се превърне в купе - 1

Чехите се подготвят усилено и с крос купе на базата на Skoda Enyaq. Проектът вече е във финален стадий на развитие и е засечен на пътни тестове със значително по-малка маскировка, както се вижда от свежата шпионска снимка, циркулираща в интернет пространството.

Излагайки предната част на каросерията на показ, Skoda продължава да пази най-съкровената тайна, тъй като основните промени ще засегнат задницата. Дали те се свеждат до по-спортен (и по-малко практичен) наклон на покрива - само времето ще покаже.

Технически този автомобил ще се превърне в аналог на Audi Q4 e-tron Sportback. От донора Skoda-та ще вземе назаем както електрическият тракт - електродвигател с 306 конски сили, така и различни интелигентни решения като иновационната термопомпа.

Ще припомним, че Skoda вече има две крос-купета - Kodiaq GT и Kamiq GT. Но те се продават само в Китай, докато новият модел обещава да стане глобален. Възможно е той да бъде пуснат на световния пазар под името Enyaq GT.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СИТ

    10 5 Отговор
    Харесвам Шкода. Но само два модела от предлаганите-Октавия RS бензин и Супърб 150к.с.дизел-и двете с ръчна скоростна кутия. Но имам странното чувство, че се въртят в кръг с предлаганите Кодиак, Ениак -електрически недоразумения, взели от Ауди и Фолксваген разни технологии? Колкото и да променят шаситата, визията-не могат да избягат от еднотипното. Трябва им един истински джип-да не е електричка, да е с визия като на старата школа,но с могъщ двигател, екстериора да блести вътре като на Бентли Континентал GT, да притежава чара на изискан джентълмен,да може и на шосето да стои като кола за дълги пътувания.
  • 2 Японеца

    10 12 Отговор
    Шкода, копие от ваг, демек менте гоуф!

  • 3 Японеца

    9 5 Отговор
    Всички "флагмани" махат купетата, тея тепътва се сещат! И пак ЩЕ!
  • 4 Алфа Ромео

    2 4 Отговор
    Малиии, много грозно това!
  • 5 123

    0 0 Отговор
    Хе, много разбирачи. Не случайно Шкода са едни от най-продаваните в Европа. И със сигурност едни от най-харесваните. Не правят много резки движения и наблягат да отговорят на очакванията на пазара. Например в момента залагат на хибридите. Супърб и Октавия хибрид са отличен вариант - 50-60 км на ток, другото приличен бензинов двигател - икономичен и в същото време зарежда батерията докато работи. С изключително добро оборудване хибридния Супърб е към 35 000 евро. Аналозите са над 50 000 евра. А който се е качвал в Супръб 3 знае какво е качеството. И за ретро МБ и БМВ маниаците - не го сравнявам с тези два премиума..