Last news in Fakti

12 Януари, 2021 11:51 6 441 20

Hyundai Elantra стана кола на годната в Северна Америка

  • автомобил на годината-
  • конкурс-
  • nactoy

Журито на конкурса "Автомобил, SUV и пикап на годината в Северна Америка" обяви победителите в трите категории за 2021-ва. Най-добра лека кола е седмото поколение на Hyundai Elantra, кросоувър - Mustang Mach-E, а пикап - Ford F-150.

"За разлика от други производители Hyundai не само не се отказа от седаните, а предлага и широк избор от техни модификации, пример за което е Elantra", гласи оценката на журито. На финала корейският модел победи Genesis G80.

Hyundai Elantra стана кола на годната в Северна Америка

Ford пък получава похвали за смелостта да използва емблемата на Mustang за първия си сериен електромобил - риск, който се е оправдал, коментират съдиите. За титлата при кросоувърите спориха също Genesis GV80 и Land Rover Defender.

Hyundai Elantra стана кола на годната в Северна Америка

Победата на F-150 при пикапите е съвсем очаквана, смятат от журито. "Във Ford са подобрили това, което и бездруго се ползва с признание", казва съдията Джон Фолкър. "Този модел съчетава функционалност, възможности, комфорт и стил, а първата в този клас хибридна трансмисия е допълнително преимущество. Основни конкуренти на F-150 бяха Jeep Gladiator Mojave и Ram 1500 TRX.

Миналата година победител в конкурса стана Corvette Stingray C8. Титлата при SUV-тата грабна Kia Telluride, а най-много точки при пикапите събра Jeep Gladiator.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Купете си

    7 42 Отговор
    Го тогава. Какво друго да кажа. Журито дава оценки за коли, а 100% кара други. Хюндай коли не могат да правят

    Коментиран от #2, #13

  • 2 Потребител

    49 3 Отговор

    До коментар #1 от "Купете си":

    Те (Hyundai) понеже не могат да правят коли, затова са третия по големина автомобилен производител в света. Много са ми интересни такива хора, които нямат база за сравнение, но се изказват "компетентно" по всички теми.

    Коментиран от #3

  • 3 Колежке

    12 11 Отговор

    До коментар #2 от "Потребител":

    Виж Уикипедия - 1WV group, 2 Toyota, 3 Reno, Nissan Mitsu, 4 General Motors, 5 Hunday, но те да основно заради Киа. Прекарай 5 часа в сервиза им на околовръсното на София и виж за какво става въпрос. В работата се излъгахме и взехме 9 броя IX 35, чисто нови, след 11 месеца започнаха дефектите - спирачна система, окачване, охладителна система. От опит ти го казвам

    Коментиран от #6

  • 4 ЛОБИРА

    8 4 Отговор
    МИНАЛИЯ МЕСЕЦ В САЩ ИЗТЕГЛИХА ОТ ПАЗАРА ВСИЧКИ ,,ХЮНДАЙ СОНАТА,, ЗАРАДИ ПОВРЕДИ В ДВИГАТЕЛИТЕ
  • 5 ТОНИО

    10 1 Отговор
    Не разбрах само Хюндаѝ Sonata или Elantra е кола на "годната".
  • 6 Потребител

    15 2 Отговор

    До коментар #3 от "Колежке":

    Същото може да се каже и за други марки с дефектите, дори и страхотните немски, които всеки ги хвали. Мой колега с чисто нова Skoda щеше да се убие на магистралата, заради дефектирал дистроник, активен радар или както там се нарича. Кара си в лява лента без особен трафик и изведнъж нещо се омотва с тоя радар,предрича евентуален сблъсък, яки спирачки колата поднася, едвам я овладява. Успява да спре без да има последствия, но отрицателната емоция е за негова сметка.

    Коментиран от #15, #17, #18

  • 7 В.В.П.

    7 0 Отговор
    Всички ,горе изброени марки са боклуци,за много пари.Карам си велосипеда..

    Коментиран от #14

  • 8 S Class

    6 3 Отговор
    Кенеф на годината.

    Коментиран от #20

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Не на немските дараци

    7 3 Отговор
    Хайде вагаджиите да спрат да говорят глупости . Те американците трева пасат и не разбират. Колкото до колежката ти свясна ку рва виждал ли си ? Така няма да видиш и читава служебна кола.
  • 11 Без разлика

    10 1 Отговор
    На финала корейският модел победи Genesis G80,който е ... Хюндай.за феновете на VAG,ако не знаят
  • 12 Един

    1 3 Отговор
    Имах удоволствито да направя първите 20 к на предния модел елантра 2019. Не искам да повторя.
    Айде със здраве
  • 13 Купих си

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Купете си":

    и пак ще си купя, от корееца съм доволен последните 15 години. Дачия ли да си купя смешко, или издухано BMW....Айде нема нужда, от такива разбирачи. Хюндай са здрави, надеждни и на добра цена за поддържане.
  • 14 Браво...

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "В.В.П.":

    а седалка слагаш ли си.... ?
  • 15 Случаен

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Потребител":

    Нека му като иска да се "вози" на шофьорското място
  • 16 Инж. Ганев

    2 3 Отговор
    Имахме в семейството корейска кола, но не Хюндай! Колата беше добра, без драматични дефекти и проблеми за периода на ползване! Определено имат разлика със немските, но не е нещо което не може да се преглътне! Кола като всяка друга! От скоро имаме и чисто нова в семейството, и отново не е Хюндай! Като опция се гледа и i30, но цените на които се продават са безумни, спрямо това което са! Определено, ако се търси кола за нормални нужди, натъпкана с екстри, на добра цена, и доказано здрава, корейска е опция, но по евтиния вариант на Хюндай!
  • 17 Ммммм даааа

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Потребител":

    кажи му на твоя човек, че на магистрала, особено при рехав трафик, трябва да се движи в дясната лента. Лявата е за ИЗПРЕВАРВАНЕ. Аман от самозабравили се идиоти, батки и прочие дебили, дето смятат, че лявата лента е за перманентно движение.
  • 18 Мазол

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Потребител":

    Абсолютно нормално. При каране с висока скорост в лявата лента, покрай мантинелата, когато мантинелата до теб започне да "завива" надясно, следвайки десния завой, прекълижъна отчита препятствие пред колата и "напомпва" ейбиеса. Колегата ти е карал поне със 160-170, нали?
  • 19 Ввв

    1 0 Отговор
    Кочини сър!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.