Last news in Fakti

13 Януари, 2021 11:21 4 714 12

Знаете ли кои са градовете с най-големи задръствания

  • градове-
  • задръствания-
  • автомобили

Москва води в класацията

Знаете ли кои са градовете с най-големи задръствания - 1
Снимка: Shutterstock

Холандската компания TomTom публикува годишен рейтинг на задръстванията по пътищата. В проучването за 2020 година Москва се оказа най-задръстеният град в света, въпреки факта, че трафикът е леко намалял поради пандемията. По този показател руската столица надмина 416 града от 57 държави.

Нивото на задръствания по пътищата на Москва и Московска област е оценено с 54 процента, което означава, че средното пътуване през миналата година отнема 54 процента повече, отколкото при безлюдни пътища. Анализаторите отчитат 66 дни с нисък трафик и повечето от тях са през пролетта - времето на първата вълна на пандемията.

Мумбай, Богота и Манила заемат второто, третото и четвъртото място в рейтинга с еднакъв резултат от 53 процента, а Истанбул е на петото място с 51 процента.

Други руски градове също бяха включени в топ 50 на класацията. Деветото място отиде в Новосибирск. Рейтингът на града е 45 процента. Санкт Петербург е на 12-та позиция с 44 процента, а Самара, Екатеринбург и Ростов на Дон получават съответно 20, 28 и 37 процента. Челябинск стана 46-и в класацията, а Омск - 50-и.

Пет американски града станаха най-малко задръстените през миналата година: Грийнсборо Хай Пойнт (седем процента) и Сиракуза, Дейтън, Литъл Рок и Уинстън-Салем са с еднакъв резултат от осем процента.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    21 1 Отговор
    София петък преди коледа
  • 2 Видял

    26 3 Отговор
    В Москва съм попадал в задръстване между две летища-Внуково-Шереметиево.Път с шест ленти в една посока-и всичко фул.Но там и видях как се прави място на БПомощ като колите се отбиваха на страни на милиметри една от друга.Такова задръстване не съм виждал никъде...

    Коментиран от #4

  • 3 един от многото

    12 1 Отговор
    За градовете не знам , но за пътищата които в България се наричат магистрали ние сме № 1. Пази боже да не стане катастрофа. Тогава вместо по най бързия начин да се отвори средната мантинела и да се осигури обход само в едното платно, всички сме свидетели какво става и какво разтакаване и чакане пада!
  • 4 моряка

    28 0 Отговор

    До коментар #2 от "Видял":

    За това в нормалните държави си има аварийна лента в която на никой изобщо не му минава през ума да ползва. А влезе ли в нея без причина , става страшно! У нас най спокойно си карат из нея , спират или най безцеремонно те изпреварват!

    Коментиран от #5

  • 5 сектант

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "моряка":

    оо аз такива тарикати по аварийните дето се изтарикатяват ги блокирам веднага свирят викат все ми е тая ще си чакаш като другите всички бързаме.

    Коментиран от #6

  • 6 Steks

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "сектант":

    То теб така или иначе никой не може да те изпревари когато си с киа спортиЧ с дачията когато си по може някой с 8мак мотор да го напъни та да те задмине
  • 7 123

    4 0 Отговор
    Добре, че София не е в тази класация, иначе пак щяхме да сме на първо място.

    Коментиран от #8

  • 8 123

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "123":

    И за да не сме голословни. Безлюден път с ограничение 50 км/ч. - от Люлин до Младост (около 20 км.) ще се стигне за 20-25 минути. При леко натоварване - 40 минути, при по-тежко над 1 час. Средно 55 минути. Или този процент за София ще е някъде към 99%. Ей, отлични сме си..
  • 9 Булгарбаши

    12 0 Отговор
    Един път преди 10години пътувах в L. A. Не беше време и затежък трафик,нито имаше катастрофа,около 11ч. далече от центъра.Някъде около 7-8км пътувах час .Кошмарното беше ,че бях с кола с ръчни скорости и на места имаше много слаб наклон-неутрална ,първа и ръчна и и така около хиляда пъти ,аможе и повече.Било хубаво да се живее в мегаполис и имало много възможности.Абе да ви п.кая на мегаполиса и възможностите.
  • 10 ПЕНКО

    3 3 Отговор
    ЕЕЕХ РУСИЯ --БРАВО САЩ , АМА КОЙ ГО ПИШЕ !?!?!?? ТОМ - ТОМ - ТОМАС СОЙЕР -НИКОГА НЕ ПИШКА !!! ЗАДРЪСТВАНИЯТА СА ПРОДУКТ НА " СТАНДАРТ " -С ПРИКАЛЕНО МНОГО АВТОМОБИЛИ /ЛИЧНИ/ ....ГДЬЕ РОСИЯ - ГДЬЕ САЩ -- АВТОМАМБО СИЛИ !?!?!?
  • 11 111

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Холандската компания TomTom публикува годишен рейтинг на задръстванията по пътищата.
    Славчееев, славчев,
    Tom Tom отдавна е НИДЕРЛАНДСКА компания!
    Събуди се, славчев!
  • 12 Ник

    0 0 Отговор
    София е 53-та с резултат 30%.