Last news in Fakti

14 Януари, 2021 09:39 6 826 8

Ето я новата "китайска" Kia Sportage

  • kia-
  • sportage-
  • ace-
  • китай
Ето я новата "китайска" Kia Sportage - 1

В Китай за първи път бе заснета новата Kia Sportage. Става дума за модел, който е създаден специално за китайския пазар. Дългоочакваното ново поколение на глобалния Sportage също ще се появи на бял свят през тази година, но очакванията са да е различен от китайската версия.

Кросоувърът за Китай дори е кръстен по малко по-различен начин - Kia Sportage Ace. Дължината му е 4 530 мм, широчината - 1 850 мм, височината - 1 670 мм, а междуосието - 2 640 мм. Дизайнът на Kia Sportage Ace обаче не може да се нарече сдържан.

Ето я новата "китайска" Kia Sportage

Огромната "паст" на радиаторната решетка веднага привлича вниманието. Отзад се усеща влиянието на по-старата Kia Sorento и на моделите на корейската марка, предназначени за САЩ. Но отново подчертаваме: глобалният модел ще изглежда различно.

В салона се вижда иновационна виртуална подредба на приборите и увеличен осеминчов сензорен екран. Списъкът с опции е допълнен от адаптивен круиз контрол, автоматични системи за забавяне, система за следене на лентата и слепите зони, както и много други.

Отначало новата Kia Sportage Ace ще се предлага само с двулитров бензинов двигател с мощност 160 конски сили и шестстепенна механична или автоматична скоростна кутия. По-късно ще бъде добавена и версия с 1.5-литров турбо двигател с 200 конски сили и седемстепенна роботизирана трансмисия с два съединителя.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скоро

    9 34 Отговор
    И Руска и двете държави имитират ,сами са неспособни на нищо

    Коментиран от #2

  • 2 Танас

    43 1 Отговор

    До коментар #1 от "Скоро":

    Май не си чел статията внимателно.
    Иде рече не за имитация, а за корейски автомобил Киа предназначен за китайския пазар.
    Ако не си обърнал внимание даже е с новото лого, което представиха преди време.

    Коментиран от #7

  • 3 Честито

    6 1 Отговор
    Секта...нещо я гледаш тази Киа и си правиш някакви сметки, а?! Кажи де-какво мислиш, става ли да дърпаш закъсали с нея...:)
  • 4 ГРОЗОТИЯ ДО ШИЯ....

    9 17 Отговор
    Е ТЕЗИ НЯМА КОЙ ДА ГИ БИЕ ПО ГРОЗНИ КЕНЕФИ....
  • 5 ДЕДО

    16 3 Отговор
    И аз искам такъв грозен автомобил
  • 6 Ще изчакам

    6 8 Отговор
    още малко! 1.5-200к.с. ми се вижда малко,виж 1.1-350к.с.,ще е по-добре...Купуваш газ 30км..тряс двигателя,и в сервиза.....
  • 7 Behemoth

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Танас":

    Чете ама без разбиране хахах 45%....

    Коментиран от #8

  • 8 Ти ромче

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "Behemoth":

    инвалид,ли си та по цял ден драскаш простотии???