Last news in Fakti

15 Януари, 2021 10:41 3 289 11

Как изглежда хиперкарът на Toyota

  • toyota-
  • тойота-
  • хиперкар

Създаден специално за състезания, този автомобил ще има и пътна версия

Как изглежда хиперкарът на Toyota - 1

Toyota представи хибридния хиперкар GR010, който ще стартира в новия сезон на Световното първенство за издръжливост (WEC), включително и на маратона 24-те часа на Льо Ман.

Как изглежда хиперкарът на Toyota

Според правилата, за да може хиперавтомобилът да участва в състезанията, Toyota ще трябва да пусне серийната си версия с тираж от поне 20 копия. Прототипът на цивилния хиперкар беше представен миналия септември. Тогава Toyota заяви, че той все още е в процес на разработка.

Как изглежда хиперкарът на Toyota

GR010 Hybrid разполага с 3.5-литров битурбо V6 двигател, който е с мощност от 680 к.с. и предава пиковият момент на задните колела. Съвместно с него работи и мотор генератор от Aisin и Denso, доставящ допълнителни 272 к.с. на предната ос.

Как изглежда хиперкарът на Toyota

За да се спазят разпоредбите, системната мощност на хибридния тракт е електронно ограничена до 680 к.с. Теглото на хиперавтомобила също трябва да отговаря на разпоредбите - 1 040 кг.

Как изглежда хиперкарът на Toyota

Като част от плана за намаляване на разходите в WEC, новият автомобил е с 162 кг по-тежък и с 32% по-мощен от своя предшественик TS050 Hybrid. Очаква се времената за обиколка на хиперкара в Льо Ман да бъдат с 10 секунди по-лоши.

Как изглежда хиперкарът на Toyota

Новият сезон на маратонското първенство ще се състои от шест състезания, той започва на 19 март в Себринг. „24 часа на Льо Ман“ ще се проведе на 12-13 юни.

Как изглежда хиперкарът на Toyota


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шофер

    2 31 Отговор
    Талига на талигите разчитаща на пластмасово купе мейд ин джърмани. Хората строят и правят коли а копирача иска ама не моце. Панамера, АМГ, М Пакет, ЕрЕс куатро са коли на макс а не некакви талиги.

    Коментиран от #5

  • 2 3ьц22ць

    2 12 Отговор
    Тия па от Тойота не са ли чували, че само Тесла е автомобил?
    Само Тесла, само тесла...само на теслата дръжката!

    Коментиран от #6

  • 3 Гоуст

    5 21 Отговор
    Изглежда както всичко аьиатдко откраднато в случая откраднато от Порше.По дифолт Тойота е ширпотреба производител в две думи тойота и хиперкар предизвиква само смях.

    Коментиран от #7, #11

  • 4 Коментара

    2 11 Отговор
    Това поредна година ли ще е в която ще гледат да финишират просто поради липса на други производители-отбори в класа или ще имат някаква конкуренция? Някой знае ли?
  • 5 Хайл

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "шофер":

    То имаше видео дето едно натокано ауди едвам устиска 25 минути на слаб огън,така че не ми хвали немските кочини
  • 6 Хайл

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "3ьц22ць":

    Тесларя хвана мъжката на теслата дръжката
  • 7 Пурко

    10 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гоуст":

    То защото Кайена и Панамерата не са ширпотреба!
  • 8 един от стадото

    11 0 Отговор
    24часа на Льо Ман. Най- либералното състезание на света. Няколко класа и всеки пуска в някой от тях, което има и се надява на победа или престижно място. Тойта била ширпотреба, пласмасова и не знам си каква. Ми хайде железните Мерцове, беенвета, Астъни, Бентлита да и влязът в класа и да я бият тази кочина . Кой ги спира. Няма друга марка на света, първа по бройки, от невзрачния Ярис до престижния Лексус и прототип на Льо Ман..

    Коментиран от #9

  • 9 🚗🚗🚗

    5 10 Отговор

    До коментар #8 от "един от стадото":

    Специално за Люман още мнООго хляб трябва да яде Тойота до като стигне до първите 5, според ДОМИНАТОРРИТЕ Порше-19 и Ауди-13 победи, Тойота до момента има само 3.

    Коментиран от #10

  • 10 Коментара

    0 7 Отговор

    До коментар #9 от "🚗🚗🚗":

    Трите победи на Тойота са от последните три сезона в които няма друг производител в класа. Общо взето тези титли са без особена стойност..от три коли все една ще финишира.
  • 11 Умен си ама

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "Гоуст":

    Всичко са откраднали Тойота колелата,стъклата,карбона,боята,лед светлините от кривите немци дето и бира не могат да правят Бастун.