18 Януари, 2021 11:35, обновена 18 Януари, 2021 16:55 25 702 0

В памет на Димитър Димитров (АвтоМитак)

В памет на Димитър Димитров (АвтоМитак)
Димитър Димитров (2000 г.)

На 45-годишна възраст, съвсем без време, си отиде една легенда в автомобилната журналистика. Димитър Димитров или познат на близки и колеги, като АвтоМитак. Той бе човек с уникални познания в автомобилната тематика, говорещ свободно френски, английски и руски език, Димитър Димитров винаги е бил на ТИ с автомобилите, още преди да започне да работи във вестник АВТОпазар.

А това се случва през далечната вече 1998 година. Основен автор на култовата рубрика в най-четения по онова време авто вестник "Автомобилът на старо - плюсове и минуси", той всяка седмица даваше професионални съвети на хората за това какъв автомобил да изберат. Дълги години е и главен редактор на вестника, който в ерата на цифровизацията бързо се преструктурира в най-големия автомобилен сайт у нас - mobile.bg.

С течение на времето, автомобилната рубрика на mobile.bg, свързана с всичко най-ново и най-интересно от света на колите се прехвърли и в сайта ФАКТИ, където Димитров продължи да пише до сетния си дъх. В негова памет публикуваме първата му статия във вестник АВТОпазар от месец ноември 1998 година, а ТУК можете да видите статии от последните години на неговото творчество. Почивай в мир АвтоМитак и нека силата бъде с теб и на оня, по-хубав свят!

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 123 гласа.

Още по темата

 • Сбогом, АвтоМитак!

  Сбогом, АвтоМитак!

  АвтоМитак, така го познавахме всички приятели и колеги. За автомобилната общественост у нас беше известен с различни псевдоними - Георги Касабов, Док ...
  17.01.2021
  61 333
  58