Last news in Fakti

7 Декември, 2012 13:13 17 993 48

Руснаци чакат по половин година за Lada

  • автоваз-
  • lada-
  • largus-
  • renault

Спомени от времената на зрелия социализъм, когато за лека кола се чакаше години наред, събудиха опашките за новото комби Lada Largus. Заради проблеми с доставките на части Волжският автомобилен завод не успява да смогне с поръчките, съобщава РБК-Daily. Графикът в списъците с чакащи купувачи се простира чак до лятото на 2013-а.

Largus е построен на платформата B0 на Renault и на практика представлява Dacia Logan. Лицензът налага организация на производството, което изисква доставки на компоненти от най-различни компании, някои от които чуждестранни, оправдават се от АвтоВАЗ.

От компанията обещават да решат проблемите с логистиката през януари. В момента купувачите все още очакват колите си, поръчани през август. Междувременно дилърите продължават да приемат поръчки за пет- и седемместните версии на модела, както и за версиите "баничарка".

Най-достъпният Largus струва 349 000 рубли (8 647 евро). Срещу тези пари купувачът получава петместно комби с 1.6-литров бензинов двигател с мощност 84 к.с. и петстепенна механична трансмисия. В серийното оборудване влизат еърбег, резервна гума с нормални размери, окабеляване за аудиосистема и регулировка на волана във вертикална посока.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мхм

    0 1 Отговор
    Ех горките руси никога няма да се оправят

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Heartbraker

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "мхм":

    :D a Bylgariq koga shte se opravi? :D
  • 3 W164

    2 1 Отговор
    КОЙ ЛУД ЩЕ ДАДЕ БЛИЗО 9000 ЕВРО ЗА ЛАДА ?

    Коментиран от #6

  • 4 руснака

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "мхм":

    ама ти си много зле, мойто момче! сигурно съдиш Русия по старите филми?)))

    Коментиран от #14

  • 5 optimista

    1 1 Отговор
    БОКЛУК
  • 6 Mupo

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "W164":

    Всички онези дето са дали по толкова за Дачия. Имаме такава служебна на 140 000 за 5 години, освен дреболии по предницата за под 100 лева нищо друго не е правено. Идеалната служебна кола.
  • 7 puh4o

    1 1 Отговор
    abe tova ne e li DA4IQ LOGAN s emblema na LADA?

    Коментиран от #16

  • 8 СССР

    3 1 Отговор
    трябва да си много испростял след перестройката за да дадеш пари за това френско л..но
  • 9 ''''''' VIP AMG''''''

    1 1 Отговор
    Tazi kola e za iziskani djentalmeni kato men i sadrujnika mi, na vas preporachvam rachna kolichka.

    Коментиран от #17, #19

  • 10 Гого

    2 1 Отговор
    Аз карам Да4ия такси и е на 360500 км 1.4 и няма проблеми .
  • 11 Гого

    0 0 Отговор
    "Гого" , защо пишеш от мое име ?
  • 12 Чепат х.й

    0 1 Отговор
    Харесвам Русия, руския народ, харесвам също и руската техника като цяло, но евтиният автомобил не е за хвалене. Разбираемо е, че бюджетен автомобил като Дачия Логан има евтини части и евтино обслужване - как няма да има евтин ремонт, като чистак новичък струваше около 15 хил. лв.!? Естествено е цялата предница да ти струва по-малко от 100 лв. за правене, като амортизаторите са ти по 10 лв. парчето, а тампоните и носачите по 5... Нищо лично, нали, просто всеки иска да кара нещо, да му върши работа и това ще може да си позволи. Алтернативата е уморена от каране качествена иначе машина на 500 хил. км и непрестанни ремонти, течове на масла, скъпи части и т.н. Не бих повярвал човек с доста пари да си вземе Лада или евтино Рено и в руската столица има страшно много хора, които са със скъпи автомобили! Всеки си решава сам...
  • 13 Сибир

    1 0 Отговор
    По половин година се чака и за Лада-Гранта , Рено Логан,Фоксваген - Поло седан,Хюндай Соларис .А по три месеца за Лада Приора и Калина Та просто там за поредна година заводите не могат да смогнат на тырсенето.Хората си имат политика за развитие на производството ,имат си и пазар.

    Коментиран от #15

  • 14 Григор Николов

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "руснака":

    Като го гледам новия филм, много ми прилича на стария.

    Коментиран от #20

  • 15 Лада

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Сибир":

    Точно така е , а ние тука се мислим за велики, пък ние сме по зле и от аборигени. Тук ако не са фирмените коли и държавните поръчки да са затворили всичките вностели на нови коли у нас, жалка картинка.
  • 16 Бързия

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "puh4o":

    Точно тя е
  • 17 До випаджийската лада

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "''''''' VIP AMG''''''":

    Как се държи ладата с новите зимни гуми на старо, златко? Правиш ли изпълнения по улиците:)
  • 18 777

    1 0 Отговор
    тва да не е количка дето ти се е паднала от снакс, че да пишеш тъпотии от сорта на части за 5лв. и 10лв. Ако може да обясниш що е то "амортизатори" и имат ли почва у нас? хахахахахахах
  • 19 @@@

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "''''''' VIP AMG''''''":

    Тая Кола не е и за тебе, тя е за нас, на тебе ти предлагам детско камионче тип Самосфал, да си го товариш с песък и да го буташ, и с устата да издаваш звуци на работещ двигател. Пцсссс вууууу вууууу вуууууууууу!
  • 20 руснака

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Григор Николов":

    май много филми гледаш, а не искаш ли да си отвориш очите и да си включиш мозъка? поне за малко?
  • 21 Чепат х.й

    0 1 Отговор
    777, врато, наречи Логана истински "автомобил" и ще те призная за Крал на мизерниците! Нямам ер малък на клавиатурата и амортисор не ми се получава без копиране, но това да е проблема. Частите на Логана струват ли евтино, а, при положение, че нов се продаваше за около 15 хилки, как мислиш? Да, естествено, че с ниска цена на поддръжка и ремонт караш, чупиш и хвърляш, после вземаш ново и пак чупиш и те не боли фара. Ми то затова го купуват и руснаците - свикнали са да минават с най-мизерното, примерно мен са ме питали - "тази пластмасова чаша от кафе що я хвърляш, друг също може да пие с нея." На което отговарям - "Защото е за еднократна употреба, затова!" Аз лично си карам БМВ 5та серия дизел от 2007 година и Логан бих ползвал само да закарам пясък до вилата, ко като не от снакс...

    Коментиран от #24

  • 22 илко илкомотор

    0 0 Отговор
    Логана истински "автомобил"
  • 23 лада -та

    1 0 Отговор
    Че кво и е на ладата.За всеки влак си има пътници.
  • 24 Лада

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Чепат х.й":

    Само дето за у нас кола за 15 бона се води лукс и значи си богаташ. кола еднодневка у нас е кенеф за 1000лв, такива са реалностите.
  • 25 Дудук

    0 0 Отговор
    Интерес начин на пияните рашки да се оневинят, че не могат да организират производството на един толкова прост и пробван автомобил. Просто казват, че се чака по половин година и русофилите се възбуждат, че тази ултимативна и невероятно кола е супер търсена и велика. А това е просто един Логан, който румънците произвеждаха и продаваха по целия свят без грижи толкова години. И всъщност за какви русофили говорим, когато руската автомобилна индустрия през цялото си съществуване не е имала нито една собствена разработка. В случая не е крадено или лицензирано, а просто Рено-Нисан вече почти нацяло са собственици на Лада.
  • 26 Дудук

    1 1 Отговор
    И ако ми скочите с доводи, че не трябва да се отнасяме иронично към Рашата, защото ние сме по зле от тях, ще ви споделя един само факт. 1 милиони работещи (естествено в газ,нефт и полезни изкопаеми) осигуряват над !!! 50% !!! от брутния продукт на Русия. Сетете се за каква безхаберност става въпрос във всички сфери, щом тази страна с тези ресурси, за съжаление, е на такъв хал.

    Айде още малко факти:
    Според официални данни на ООН, в света Русия е на първо място по добив на нефт и газ, първо място по запаси от злато и по износ на диаманти, също първо място по запаси от сребро, първо място по износ на стомана, също първо място по добив на дървен материал.

    В същото време е на 97-мо място по жизнен стандарт, на 2-ро място по равнище на бюрокрацията, 1-во място по самоубийства на старци, 1-во място по аборти, 1-во място по изоставени деца, 2-ро място по брой убийства на 1000 души от населението /след Колумбия/, 1-во място по употреба на хероин, 1-во място по употреба на спирт и спиртни напитки, 111-то място по продължителност на живота, 1-во място по психични заболявания, 1-во място по авиокатастрофи, 175-то място по равнище на физическа безопасност.

    Коментиран от #28, #29, #42, #44

  • 27 Ивайло Георгиев

    1 0 Отговор
    Уф, бях там във връзка с работата. Навсякъде обаче искат яки подкупи, подаръци, умилкват ти се, докато разберат това-онова за теб и после - баста! Пияници, наркомани, проститутки - от всичко по много на едно място. На всичко отгоре и кандидати за "скидка" - намаление, отстъпка. Грозна картинка! Автомобилът на АутоВаЗ се оказа, години по-късно, просто изкопиран законно от Дачия. М..ната му на дизайна, м..ната му на напредъка и собственото производство, но аз не видях никаква промяна в мисленето и по-сериозни технически характеристики. И аз съм карал Лада 2107, но гледам критично на нещата и не мога да приема липсата на електронни стъкла, дистанционно заключване, нормално функциониращ климатизатор, качествени и достатъчно на брой въздушни възглавници и подобни неща! Безспорно, не са чак толкова необходими и спешни, но определено си дразни. А иначе Русия какво да я описваме - на места много лъскава, капан за туристите, кражби навсякъде, убийства, измами за милиони, произвол - чиновнически и полицейски. Някой ти разбива колата, виждаш го, снимаш го, хващаш го и предаваш на полицията, той ти се хили. След час - пак на улицата, шефът му е личен приятел...Страна - фантазия!
  • 28 руснака

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Дудук":

    оффффф поредния тръгнал да коментира, без да е наясно. що не млъкнеш? не се излагай с тези "факти", които са "факти" само за теб
  • 29 руснака

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Дудук":

    малко факти и от мен - БВП за 2011 година в %:„
    Сельское и лесное хозяйство, рыболовство — 3,6 %
    Добыча полезных ископаемых — 9,1 %
    Обрабатывающая промышленность — 13,6 %
    Энергетика — 3,2 %
    Строительство — 5,5 %
    Торговля — 16,2 %
    Транспорт и связь — 7,5 %
    Образование и здравоохранение — 5,7 %
    Финансы и услуги — 14,0 %
    Госуправление и военная безопасность — 5,0 %
    Налоги на продукты — 15,1 %
    Мързи ме да търся и другите "факти" които си измислил, но се пак заври си ги и тях там, където слънцето не се вижда
  • 30 Адолф Хитлер

    0 1 Отговор
    Навремето имах руски касетофон. Не му помня името но беше голям боклук и го изхвърлих.После си купих телевизор който даже беше цветен.Неговото име го помня "Темп" И него го изхвърлих щото не изкара и една година.Бая зор видях докато го занеса до контейнера сигурно тежеше 100кила.После си купих руска прахосмукачка.И тя отиде при другите неща.Просто не изкара.Мога да продължавам до утре,но имам един въпрос. Е хайде кажете ми от такива безотговорни хора как да си купя кола?

    Коментиран от #31

  • 31 Бързия

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Адолф Хитлер":

    А прахусмукачката как се казваше? Не помните ли? Не не се бъзикам,просто имам тук в къщи един стар "Тайфун" просто няма убиване! Е иначе е доста шумен.....

    Коментиран от #32, #34

  • 32 сделано в ссср

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Бързия":

    хе хе точно така, Тайфуните бяха брутални машини, мисля че ги правеха в заводи за танкове, като малък бях наводнил апартамента и обирах с тайфуна водата от мокети и килими, удари ме тока 1-2 пъти, майка ми после изля водата от прахосмукачката избърса я и си продължи работата, 20 години работи, сега още работи но е на тавана от 20 тина години, такова нещо не съм виждал.
  • 33 гальо

    0 0 Отговор
    Дачия Логан.
  • 34 Адолф Хитлер

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Бързия":

    Да Тайфуна е здрав защото е от по стари времена.А името на прахосмукачката не помня,но помня как чаках една седмица денонощно пред магазина за да си купя телевизор "Берьозка". Някой чувал ли е такова име?И аз не бях чувал и добре ,че не ми стигна реда щото тези които си купиха ги ползваха по 5-6месеца и им се разхерметизираха кинескопите. И те тежаха по 100кг.
  • 35 Бързия

    0 0 Отговор
    Те Руснаците освен прахусмукачки и още много други неща могат да правят,като например: ракети,самолети,въртолети и т.н.
    Танковете им Т-34 (по време на войната) излязоха по здрави от немските(Тигър) и японските,а за "Катюшите" да не говорим)) Но едно е вярно телевизори и коли те така и не се научиха да правят!
  • 36 ДИМИТЪР ДИМИТРОВ

    0 0 Отговор
    я,руснаците са намерили "copy - paste" функцията на десния бутон!!!
  • 37 ДИМИТЪР ДИМИТРОВ

    0 0 Отговор
    а за "тайфун"-а /прахосмукачката де /,сте прави - като го включех и лампите примигваха...
  • 38 wulkan

    0 0 Отговор
    "Тайфунът" ми не изкара много време, но я купих през "демокрацията" - 1992 година. Изкара има няма две-три години. "Ракетата" още върви-на 40 години е. Пак прахосмукачка, ама купена през "социализЪма". Но я държа в мазето и си почиствам автомобила. У дома имам по-модерна. Проблемът на Ларгуса е моторът. 1,6 с мощност 84 к.с. си е ладовия мотор на възрастта на моята "Ракета". Може би има подобрения, НОооо на практика стария. Ще призная, че са се реформирали, когато сложат мотор като хората. Надявам се, че менъджмънта най-сетне ще взема думата в собствени ръце. Но пък погледнато от друга страна щом чакат по половин година няма да се получи скоро. Една древна поговорка казва, че учителят се появява, когато ученикът е готов за това. Руснаците не са готови! Още не искат да признаят, че са се провалили с автомобилите.

    Коментиран от #41

  • 39 Мартин 123

    0 0 Отговор
    Няма да коментирам с риск да не обидя руснаците
  • 40 аха

    0 0 Отговор
    За Тайфуна, още имаме и такава работеща, какви ли не извращения е преживяла. Но пък и китайската Нео съм я задръствал с гипс, и още работи... след като я изчистих...
    А това недоразумение дачия-лада не знам защо го показвате изобщо... другите модели са къде по-добре. Но такъв е живота... компаниите се сливат и се раждат такива изчадия, и не сравянвайте Автоваз с Дачия просто са несравними... в Толияти се произвеждат 3-4 пъти повече коли отколкото в Миовени. В Миовени колите се произвеждат както си е било преди 30г.... прогрес 0.
  • 41 бързия

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "wulkan":

    Лада ларгус се продава в Русия с два мотора:1.6 8v 90л.с. и 1.6 16v 105 л.с. справка Гугъл.Това дето го пише горе важи за Дачия!Вярно е че и цената отива към 450 000 х.р.
  • 42 Насо

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Дудук":

    За прахосмукачките Тайфун ,и ние у дома я имаме,не помня откога,може би 3 десетилетия вече,и си действа,много здрава е,и силна, някои по-големи неща,така ги дърпа,че едва ги отлепям от нея,минавам килима,като го вдига на 30 см над пода,а мога по този начин като хвана,и да го занеса където си поискам-:) Тази кола дано поне е с по-здрави ламарини и конструкция от Дачията,руснаците имат по-добра металургия,дано да не използват съшите материали и технология като на Логан-а. А иначе,дето някой спомена,че това е старият си двигател -мисля че онзи 1600 беше 75 к.с. а този изглежда ще да е друг ,на старите,храненето беше карбураторно ,тези незнам как са. А Дудук -това дето си писал,че руснаците са на 97-мо място по стандарт на живот ,къде го прочете,бе човек? Аз четох данни на 3 различни институции -МВФ,СБ (Светивната Банка) и на ЦРУ . За всички страни по света, има между трите някакви леки разминавания,относително е да се каже кое е вярното ,но това беше по Брутен Вътрешен продукт на глава от населението.И аз тогава друга страна гледах,не Русия,и не съм запомнил точно,но прочетох целия списък,и Русия беше около 30-то място (ако не и по-предно (данните са отпреди 3 години,а сега ако и да има някаква промяна,то тя ще да е дори по-благоприятна,а не по-влошена позиция). Там България,мисля че заемаше около 70-то място (горе-долу). (Писах само факти,без да излагам лична позиция)

    Коментиран от #43

  • 43 Лада

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Насо":

    Автоваз си имат в момента техни си двигатели които са по добри от влаганите в Дачия - 1.4 16V, 1.6 8V, 1.6 16V, те нямат нищо общо с Рено или Нисан. Но тоя Ларгус е друга бира, там руснаците купиха лиценза за праисторическите рено 1.6V и 1.6 16V. Ларгус е модифициран за руските условия и усилен, което ще рече че ще е по-добър от оригинала... то в оригинала кое ли е добро ама...
  • 44 ванко

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Дудук":

    Ми то на всякъде са първи. За това се иска постоянство. Не можели да правят коли. Ми гледай колко ,,лади" има по пътищата, а сега виж колко 40 годишни коли има от други марки.
  • 45 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    i az chakah godini dokato zema ladata tova e kola koqto si struva chakaneto
  • 46 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    lada e ruskiq mercedes
  • 47 йейй

    0 0 Отговор
    а!то тва е дачия бе
  • 48 wulkan

    0 0 Отговор
    Точно старият двигател е. На дефорсирният москвич беше 72к.с., а на ладата беше този 84, или 86 к.с., който по-късно се влагаше като по-добър в Алеко на Москвича. Къде бе, деца- 1,6 на Рено е 90к.с., 1,6 16V на Рено е 107к.с. и колкото и да са архаични са в пъти по-добри от тези на ладочкина.