Last news in Fakti

26 Януари, 2021 09:53 4 932 14

BMW съкращава доста от моделите си

  • bmw-
  • модели-
  • съкращения

Скоро BMW ще има по-малко модели и вече няма да разполага с толкова разнообразна гама от двигатели

BMW съкращава доста от моделите си - 1

Това е принудителна мярка за оптимизиране на разходите и финансиране на развитието на електрически превозни средства, като е продиктувана и от трудните времена. Именно тези трудни времена изискват решителни действия и BMW ще преразгледа някои от плановете си да остане конкурентоспособна в бъдеще.

Според Ройтерс баварският автомобилен производител ще намали своя състав, като ще се откаже от някои типове каросерии и ще направи двигателната линия по-малко разнообразна. Без да навлиза в подробности, финансовият директор на BMW Никола Питър заяви, че компанията ще опрости и списъка с опции, които предлага на клиентите, като същевременно ще се фокусира върху най-популярните функции.

Начинът на сглобяване на автомобилите също трябва да стане по-опростен и по-ефективен, подчерта той. "Не говорим за далечното бъдеще, а за краткосрочни цели, които систематично обмисляме", допълва Питър пред Ройтерс. Любопитен бе и фактът, че въпреки дългогодишната конкуренция, BMW и Mercedes-Benz започнаха да рекламират взаимно кросоувърите си.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАДИО ЕЛТО

    5 2 Отговор
    кой как може
  • 2 Пурко

    15 6 Отговор
    Бравос! Време беше! Особенно с стотиците ненужни екстри и двигатели който само те объркват ако решиш да си конфигурираш нов автомобил!
  • 3 Пацо

    9 9 Отговор
    Ще пускат ван.... Може и камиони и автобуси да правят. Идиоти!
  • 4 Къде сте антиелектрици?

    12 18 Отговор
    Няма ли да плюете по електромобилите? Или когато става въпрос за BMW, електромобилите не са проблем?

    А само до преди няколко месеца, повечето вярвахте че електромобилите са мода, която ще отмине. По-ограничените още вярват. Моля който все още вярва да ми сложи минус! Плюсовете не ме интересуват.

    Коментиран от #6, #9

  • 5 Онзи

    10 1 Отговор
    Ще си останат както преди 3,5,7 и някакъв Х.
  • 6 Блажени са верующите

    5 9 Отговор

    До коментар #4 от "Къде сте антиелектрици?":

    Като гледам засега има седем заблудени овчици, които смятат, че могат аз електромобилите ще отмине и ще продължим да се тровим. Себе си и внуците ни! Само че процесът е необратим и не зависи от броя минуси, колкото и да ви се иска.

    Коментиран от #12

  • 7 Блажени са верующите

    5 2 Отговор
    Пак редактора. Горното да се чете:

    Като гледам засега има седем заблудени овчици, които смятат, че МОДАТА НА електромобилите ще отмине и ще продължим да се тровим. Себе си и внуците ни! Само че процесът е необратим и не зависи от броя минуси, колкото и да ви се иска.
  • 8 Джа

    6 3 Отговор
    Нормално е да ти спират. Още ли има глупаци да купуват тая трошлива марка
  • 9 проф Сафев

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Къде сте антиелектрици?":

    Ми мода са разбира се. Тойота защо не инвестира в такива модели, а разработва водородни коли?

    Коментиран от #10

  • 10 Не разбра ли? Водорода е бъдещето!

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "проф Сафев":

    И винаги ще остане бъдещето! Само че сега е настоящето и парите се изкарват от настоящите продажби.

    Toyota иска или не иска, ще произвежда електромобили или ще фалира, а водородните автомобили ще си ги остави за в бъдещето. защото към момента няма продажби на водородни автомобили. Те винаги ще са готови след има-няма 10 години и така от 30 години насам.
  • 11 М5 Е60 5.0i

    9 2 Отговор
    Аз вече съм си купил мечтания автомобил ! И докато съм здрав и способен да карам, не бих се разделил с него , ако ще от целия свят само аз да съм с двг !
  • 12 Тинтири-минтири

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Блажени са верующите":

    А ти къде си? В предисторията на процеса?

    Коментиран от #13

  • 13 Минтирит

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Тинтири-минтири":

    Кога според тебе ще отмине модата на електромобилите и ще се върнем на ДВГ?

    След две години? След четири? След 10? След 50? Представям си как BMW представят през 2050 година новия си турбодизел два цилиндъра 800 кубика с осем турбини 1500 коня.
  • 14 ГоЩо

    1 0 Отговор
    Всички знаем,че БМВ е 3-ка,5-ца,7-ца и разбира се 6-ца. Слагаме и едно Х5 за разкош и това е! Всичко друго е пълнене на пазарни ниши с грозни и смешни моделчета!