Last news in Fakti

10 Февруари, 2021 17:52 3 404 4

Porsche Taycan счупи рекорда за скорост в затворено помещение (ВИДЕО)

  • porsche-
  • taycan-
  • turbo s

Електрическото Porsche подобри още един рекорд

Porsche Taycan счупи рекорда за скорост в затворено помещение (ВИДЕО) - 1
Снимка: Porsche

В последно време наблюдаваме всякакви рекорди, някои от които ни се струват доста странни, честно казано. Именно такъв е и последният дело на Porsche. Щутгартската марка се похвали с рекорд за максимална скорост в затворено помещение. Ако все пак решите да изпробвате своето Porsche в огромно хале, то да знаете че ще държите рекорда за максимална скорост.

Досегашният носител на странната титла бе Ford Fiesta, подготвен за рали-крос, който успя да развие максимална скорост от 140км/ч. Новият носител на приза за най-бърза кола в затворено помещение, Porsche Taycan Turbo S ,успя да развие 162км/ч в една от най-дългите сгради в света. Въпреки, че скоростта е далеч от максималните 250км/ч, които Taycan може да достигне, то за да бъде признат рекордът, опитът трябва да е само един. Бруталното ускорение, както и спиране са постигнати с гумите с които пристига колата от завода, а спирачките са карбоново-керамични, които всеки може да поръча.

Друго странно изискване, което имат от Гинес, за да признаят рекорда, е колата да не е серийна и да не бъде легална за шофиране по пътищата. От Porsche са решили този проблем като премахват фаровете с което колата автоматично става негодна за движение по "цивилната" пътна мрежа. Всичко друго по колата е напълно идентично с автомобил, който може да закупите от най-близкото представителство на марката, че дори и да изкарате през един от прозорците. Поставянето на рекорда, както и подготовката, може да видите в клипа по-долу.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тарикату

    7 6 Отговор
    Смешник, ще го скъсам с голфа на трета.
  • 2 Наакаха се да правят "рекорди"

    10 1 Отговор
    Кой от кой по-безсмислени, само и само да става някаква реклама. Особено тъпата реклама беше, когато дадоха на онзи инфлуенсър да излезе през витрината. То трябва да си повече от тъп, за да не се сетиш че това е евтина реклама.
  • 3 Ти да видиш!

    10 1 Отговор
    Голяма услуга правят на Тесла. Като излезе plaid, ще подкарат всички рекорди на Порше тайкан по списък и ще ги разбият до един само за седмица.

    Няма да забравя, как от Mercedes бяха обявили представянето на електрическия си камион една седмица след този на Tesla. Тесла нарочно отложи представянето на Tesla semi с цял месец, за да може да се пошуми колко огромен е 300 километровия пробег на 12 тонния Mercedes и как електрическите им камиони ще променят света и такъв шамар им заби с 800 км пробег на 40 тонен електрически камион, че шефа на daimler се изтърва, че това е невъзможно и противоречи на физичните закони, за което още му се подиграват.

    Същото ще стане и с рекордите на Порше тайкан. Неслучайно Илон Мъск не обяви и времето за обиколка на Нюрбургринг, за да се порадват на минутката слава.
  • 4 гост

    0 0 Отговор
    В Норвегия с моята Тесла съм развивал по голяма скорост в подземен паркинг, но не знаех че има такива рекорди.