Last news in Fakti

22 Февруари, 2021 10:08 2 085 5

SSC Tuatara ще се пробва и на Нюрбургринг

  • tuatara-
  • nurbugring-
  • ssc

Това е следващата цел след рекорда за скорост

SSC Tuatara ще се пробва и на Нюрбургринг  - 1
Снимка: SSC

Ако не сте запознати със SSC Tuatara, това е автомобила, който през миналата година постави спорен рекорд за максимална скорост на сериен автомобил, а по-рано тази година повтори упражнението, за да бъде зачетена средна максимална скорост от 455км/ч. Ако се питате защо средна максимална скорост, то това е защото за зачитане на рекорда трябва да бъдат направени два опита в двете посоки.

В интервю пред Muscle Cars and Trucks, създателят и шофьор на рекордната Tuatara, Джерод Шелби заяви, че има голяма вероятност колата да се пробва и на световноизвестната писта Нюрбургринг. За момента рекорда за най-бърз сериен автомобил там се държи от Mercedes-Benz AMG GT Black Series, който успя да даде време от 6:43.616, заедно с пилота Маро Енгел.

От SSC споменават, че ако ще се пробват да поставят рекорд на германската писта, то това няма да стане много скоро, тъй като колата трябва да претърпи доста промени, за да бъде подготвена за писта. Именно Шелби твърди, че за да може Tuatara да се пробва на пистата, то за това трябват правилни настройки и редица тестове, а също така и правилен пилот. Дали от американската компания ще успеят да бият рекорда на Mercedes, предстои да разберем.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 перничанин

    11 7 Отговор
    Нещо не разбирам, тази SSC Tuatara е толкова серийна кола, колкото моя Аурис е совалка. Защо тогава не се борят за абсолютния рекорд на пистата .Най-вероятно, защото освен конски сили са необходими и други неща, за които краварите изобщо не са чували. 5мин и 19сек. с тия коне това им е летвата, а не 6,43, имат два пъти повече к.с.
  • 2 Шекел

    6 3 Отговор
    Само че вече най пързо е новото Порш Ге Те 3.

    Коментиран от #4

  • 3 Морето

    5 1 Отговор
    Доста наблюдатели ще има на пистата от конкурентните марки. Може и да бие рекорда на Порше, няма да се учудя.
  • 4 Plameni

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Шекел":

    С грешка си! Porsche е с най-бързо време при автомобили с атмосферен двигател и прототипи . Тук става въпрос за сериен автомобил
  • 5 Да се пробват

    2 7 Отговор
    Поне да се порадват на минутката слава, преди да е излязъл Тесла роудстър да ги разбие всичките и да спрат дори да се пробват да подобряват рекорда. При това ще е доста по сериен автомобил, който ще е произведен в хиляди бройки и ще може да се ползва за ежедневен автомобил за ходене до супера или на работа.