Last news in Fakti

22 Февруари, 2021 11:09 5 507 15

Toyota Yaris GR показа защо е толкова харесвана на сняг (ВИДЕО)

  • toyota-
  • yaris-
  • gr

Макар да сме на мнение, че това не трябва да се прави по пътищата

Toyota Yaris GR показа защо е толкова харесвана на сняг (ВИДЕО) - 1
Снимка: YouTube

Още със самото си излизане, Toyota Yaris GR предизвика адски много реакции в автомобилната общественост. Повечето от тях бяха положителни, оценявайки качествата на малкия спортен автомобил, но се наблюдаваха и отрицателни, твърдящи че Yaris GR е просто прехвален.

Компактният състезателен автомобил, пригоден за пътя разполага с 1.6-литров бензинов мотор с 261 конски сили и 360 нютон метра пиков момент. Задвижването е на четирите колела, а скоростната кутия е механична с 6 предавки. Ускорението до 100км/ч. отнема 5.5 секунди от място, а максималната скорост е 230км/ч.

Макар да не сме фенове на такива изяви по пътища или паркинги, особено когато наоколо има и други хора, то във видеото под този текст може да видите защо Yaris GR е толкова харесвана. Макар, клипът да е по-къс и от 2 минути, той показва как се справя Toyota-та на планински път със завои, както и с градско шофиране. Вижда се, че системите на колата са изключени, но 4х4 задвижването и снега са достатъчни условия за зимна забава. Вижте видеото.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    8 37 Отговор
    Снежна въшка! Интересно ако я хакне някой не толкова "стабилен" джип, ама три пъти по-тежък, ой ще плаче! Забранете тези опасни за живота автомобилчета!!!

    Коментиран от #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Рено ентусиаст

    10 29 Отговор
    Прекалено скъпа кола за калинка.За по-малко пари купуваш Меган РС която е стократно по-кола във всяко едно отношение.
  • 4 геш

    1 7 Отговор
    това метро на бул европа ли е
  • 5 Шоп от СО

    28 2 Отговор
    Доколкото знам Yaris GR се произвежда в лимитирани бройки защото Тойота искат да се състезават в WRC и за задължени. Тоест тази кола е за манияци и колекционери. Няма смисъл да я сравнявате със серийни модели на други производители

    Коментиран от #6

  • 6 Хо хо хо

    4 14 Отговор

    До коментар #5 от "Шоп от СО":

    И най-важното сглобявя се от мароканци във Фрянция.
  • 7 С Q7-та

    7 22 Отговор
    Имат ли си представа тези хора какво се прави на сняг. Горе на Паничище на 1,5 М сняг чисти пътя. Всичко е ОК, но е доказано, че на сняг и дъжд Quattro е номер 1. Който не е карал, той не знае. В клипчето се вижда съвсем нормална зимна обстановка в 99% от нашите пътища. Всяка една кола с хубави нови гуми, и що годе читав водач ще го направи. Нищо екстремно няма. Виж, когато половината джип е в сняг е друго. Мишлен пилот Алпин 1 на Q-то и гледай какво поведение има.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Откриха

    9 8 Отговор
    топлата вода Тойота.Я звъннете на братята от Субару да ви обЯснят как са прай.

    Коментиран от #11, #14

  • 10 Край

    15 0 Отговор
    Малките коли са опасни за живота защото се правят големи. Ако всички бяха с малки - нямаше да са опасни.
    Хората от комплексите си влизат в една абсурдна надпревара водеща до това някой да си вози дирника в 3 тона джипка за да си начеше егото че мачка психически и физически другите.
    На тези комплекси се гради цялото немско автомобилостроене.
    При разрешени в цяла Европа 130 к./час се продават коли вдигащи 250-300 км. в час. Целта - ерзац секс за малкопишковците но от това умират хора. Милен Цветков лека му пръст на Човека също.
  • 11 Toyota Celica gt4 st205

    20 0 Отговор

    До коментар #9 от "Откриха":

    Toyota Celica пуска първия си модел 4х4(GT4) през 1986г. През 1988г.автомобила почва да се състезава в световния рали шампионат и през 1990г. Карлос Сайнц печели световната титла. Subaru чак през 1995г.И Toyota правят 4х4 отдавна😉

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 1234

    3 0 Отговор
    тоя милия ,показва колко неможе ли
  • 14 Бай Джап

    0 3 Отговор

    До коментар #9 от "Откриха":

    Звъннах на Субару, но ми казах, че имат огромен проблем с продажбите и оцеляването и не могат да ми отговорят на въпроса "кой е по по най" ;)))

    Коментиран от #15

  • 15 Като гост

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Джап":

    Кажи верно? Лично президента на Субару ли вдигна? На японски ли си говорихте?