22 Февруари, 2021 15:40 3 214 13

Бъдещето на Bugatti става ясно до няколко месеца

  • bugatti-
  • volkswagen-
  • rimac-
  • porsche

Ще продаде ли Volkswagen луксозния бранд?

Бъдещето на Bugatti става ясно до няколко месеца - 1
Снимка: Bugatti

В края на миналата година се заговори за това, че от германската компания искат да продадат собствеността на една от най-скъпите автомобилни марки. Тогава за нов дом на бутиковата марка беше спрягана хърватската марка Rimac, но нищо официално не се потвърди и от двете компании.

Изпълнителният директор на Porsche и член на управителния съвет на VW AG Оливър Блум, заяви в интервю пред Automobilwoche, че бъдещето на Bugatti ще бъде решено съвсем скоро. В отговор на въпроса, какво означава съвсем скоро, той заяви че това най-вероятно ще се случи през първата половина на тази година.

Блум заяви, че Rimac може да е вариант за нов собственик на Bugatti, но все още не е уточнено какво точно ще се случва с френската марка. Възможно е собствеността да остане в ръцете на VW AG и марката да се доразвие, но не е изключен и вариант за продаването ѝ.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Krasi

    7 4 Отговор
    Рено да я взима
  • 2 Шекел

    7 3 Отговор
    Пак някой избушен катаец ще я купи и ще я преименува на лонг марч.
  • 3 Като се замисля

    5 7 Отговор
    Tesla има свободни едни 20 милиарда в банката които се чуди какво да прави. Наскоро даде милиард и половина за биткойни, като нищо ще даде още толкова за bugatti. Все по-очевидно е, че Илон Мъск се забавлява с процеса на навлизане на електромобилите.

    Да не мислите че случайно набута за вода точно в столицата на Берлин, докато всички немски производители, се чудят къде да построят новите си заводи за да си намалят разходите? Ако даде един милиард да купи марката bugatti, още на другия ден пазарната капитализация на Тесла ще скочи с поне 100 милиарда, което отвсякъде си е добра сделка.

    Коментиран от #4, #10

  • 4 Каскетчик

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Като се замисля":

    Нека се набутва.Цяла Африка Океания Латинска Америка и голяма част от Азия нямат и наченки на добре развита електропреносна мрежа.Добре че са Чайниците на които американците да пълнят гушите за да им копуват продукцията.Но краят е близо с разрастването на Китай неминуемо ще се стигне до сблъсък в региона и тогава бай бай ЮС економи.

    Коментиран от #5

  • 5 Е колко да се набута?

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Каскетчик":

    Не знам дали осъзнаваш, че това е само половин процент от богатството на Илон Мъск и 0,2% от пазарната капитализация на Tesla. С други думи -джобни пари . На практика ще купи само марката, защото ако произвежда ще произвежда електромобили и досегашните разработки не го интересуват въобще!

    Коментиран от #6

  • 6 Каскетчик

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Е колко да се набута?":

    Е за кво му е тая марка.Електрическо бугати няма никакъв смисъл.Бугати символизира бутикови суперкари с големи двг тва няма нищо общо с политиката и философията на Тесла.

    Коментиран от #7

  • 7 Ти не разбра ли

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Каскетчик":

    Че Илон Мъск умира да се забавлява напоследък. Това че ще спечели 100 милиарда докато се забавлява, наистина ли не е достатъчно добра причина според тебе, дори за нищо друго да не му послужи марката?

    Коментиран от #8

  • 8 Каскетчик

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ти не разбра ли":

    Нека спечели като спрат да търгуват с долари ще стане по-беден и от мене.

    Коментиран от #9

  • 9 А с какво ще търгуват в бъдеще, каскетчи

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Каскетчик":

    С рубли?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гост

    1 0 Отговор
    Аз ще я взема на 12 вноски.
  • 13 ДОКО

    0 0 Отговор
    ЩЕ БЪДЕ КУПЕН ОТ ГЕНЕРАЛА ОТ ПОЖАРНАТА БОКО ВЕЛИКИ..С ПОМОЩА НА КУХОТО ФУТБОЛИСТ ИЧКО СТОИЧКОВ..