Last news in Fakti

23 Февруари, 2021 09:43 14 262 67

В Китай започнаха продажбите на УАЗ: Цените изненадаха (ВИДЕО)

  • уаз-
  • буханка-
  • продажби-
  • китай

Руският микробус бе заснет в един от китайските автосалони

В Китай започнаха продажбите на  УАЗ: Цените изненадаха (ВИДЕО) - 1

Продажбите на обновената многофункционална кола на УАЗ започнаха в Китай. Микробусът толкова впечатли един от посетителите в салона, че мъжът пусна видеоклип директно от шоурума. Цените на УАЗ-ката в Поднебесната държава обаче са още по-изненадващи. Руските коли струват почти два пъти повече от китайските им конкуренти.

Автомобилният завод в Уляновск многократно обявява плановете си за навлизане на китайския пазар. Но чак преди година губернаторът на региона Уляновск Сергей Морозов обяви първата пробна доставка от 600 всъдехода Hunter за Китай. УАЗ също сертифицира моделите Patriot, Pickup и семейството "Loaf" за Китай.

Любопитно е, че пресслужбата на УАЗ не съобщи за началото на експортните доставки за Китай, но уебсайтът UAZ-China представя и четирите модела, за които говори Сергей Морозов. Все още не са обявени цените за Patriot и Pickup, но Hunter и MPV (т.нар. "Буханка") вече са оценени в юани - SUV-то струва от 149 800 юана (19 000 евро), а микробусът - от 158 800 юана (20 200 евро). Пътническата версия, която е представена във видеото, вероятно ще бъде още по-скъпа.

Технически УАЗ-ките за китайския пазар едва ли се различават от руските версии, така че пекинският BJ212 може да се счита за основен съперник на Hunter - високопроходимото превозно средство струва от 84 800 (10 800 евро), тоест почти половината от цената на UAZ . Но е трудно да се намерят много преки конкуренти на „Буханката“ в Китай, което вероятно е причината продажбите да започнат с деветместния микробус.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Anonim

    12 44 Отговор
    Туч двигател Фиат 124

    Коментиран от #46

  • 2 РЕАЛИСТ

    68 89 Отговор
    Пълен боклук!Без пари да ми е дават ,не е искам.!

    Коментиран от #15, #63, #66

  • 3 Директора

    66 60 Отговор
    Пълен боклук за 20 000 хил. Евро. Само разгледайте това инженерно творение. Мъкааааа

    Коментиран от #8, #9

  • 4 Удоволствие

    44 40 Отговор
    Получаваш оргазъм, ако запали.
  • 5 ми ,

    42 12 Отговор
    За Сибир им трябват на китайците ...😁🤭😁
  • 6 чомски

    58 29 Отговор
    Никакво развитие от 60г. насам.
    Да направят един свестен съвременен дизайн първо, да сложат елементарни неща като abs, airbag и климатик и тогава да искат 20 хиляди евра.

    Коментиран от #10, #14, #33

  • 7 ха ха хаааа

    37 12 Отговор
    УАЗ бил микробус ...🤭🤭🤭
  • 8 За селските

    46 7 Отговор

    До коментар #3 от "Директора":

    ... безлюдни пътища на Западен Китай ще е перфектна!!!
  • 9 Сух

    65 17 Отговор

    До коментар #3 от "Директора":

    Питай ги в Родопи - те дали е такваз мъката, мушмул..
  • 10 Бай Пешо карбуратора

    80 24 Отговор

    До коментар #6 от "чомски":

    А ти още малко и серво на волана ще искаш. Младите сте толкова разглезени, абееси и тн. Качите ли се на истински автомобил ще катастрофирате. Нищо и няма на уазката. С такава през 86-та съм карал по планинско път в Балкана, ама сняг, виелица, а добичето не спира

    Коментиран от #12

  • 11 ХАКАМ ТИ ГО ДО КАРТОФИТЕ

    25 57 Отговор
    ТАКЪВ БОКЛУК НЕ Е ИМАЛО ОТ ВРЕМЕТО НА ХАН АСПАРУХ МЯЗА НА МУЛТИВАН.........,😁🤭🤭🤭🖕🖕🖕

    Коментиран от #30

  • 12 КЕРПИЧА

    37 58 Отговор

    До коментар #10 от "Бай Пешо карбуратора":

    ЧИЧКА СЕГА СМЕ 2021г. А СТИГА С СПОМЕНИ ОТ МИНАЛИЯ ВЕК

    Коментиран от #20, #23

  • 13 зачуден

    42 31 Отговор
    Ми то това си е старата УАЗ-ка ,прави се барем от 60 г. ,какво ги е "впечатлило" китайците не знам ,сигурно не са виждали нищо по примитивно ,допотопно ,бездарно сглобено и безнадеждно некачествено.

    Коментиран от #17

  • 14 Гост

    59 13 Отговор

    До коментар #6 от "чомски":

    Дизайнът си е съвсем ок и не трябва да го пипат. На мен лично много повече ми харесва от повечето "изпънати" съвременни автомобили. Имат опция за климатик и абс. Нямат въздушни възглавници. Това е работен кон. Имам 469 и го завирам тук и там където не бих заврял друга кола. Буханката също ме кефи и ще се замисля за една нова. Не ми пришивайте сега путин и комунистите.
  • 15 пилот на Ферари

    68 14 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛИСТ":

    Ами тоя "боклук" не е за да ходиш с него на дискотека. Това е за извън пътя и най вече за места с лошо време. На това чудо двигателя му е крайно опростен и се намира вътре в купето. Не се налага да излизаш навън в студа. Има ли бензин и ток - ще го подкараш.
    Плюс това върви през полето не по лошо от всеки друг джип.

    Коментиран от #19

  • 16 сделано

    24 43 Отговор
    Тази "новина" е още едно потвърждение ,че Русия не само се влачи сто години след цивилизованият свят ,ами е и с двеста години в страни.

    Коментиран от #18, #24

  • 17 Карл Бенц

    17 19 Отговор

    До коментар #13 от "зачуден":

    УАЗката е от по миналият (век).
  • 18 Бачо Киро

    38 12 Отговор

    До коментар #16 от "сделано":

    Което налага въпроса - след като те въпреки това са фактор, ние къде сме? В ерата на динозаврите?
  • 19 Гост

    36 6 Отговор

    До коментар #15 от "пилот на Ферари":

    Мит е, че уазките са прости коли. Това си е кола, като всяка друга кола. Просто са евтини и ги пипа сульо и пульо и след това боклук били. Еми то не може калпав механик да сътвори нещо хубаво. А тези коли се експлоатират зверски и си трябва поддръжка и подмяна на някои агрегати. Съвременните са още по-сложни. Тя и старата ск. кутия не беше проста, но корейската димос е още по-сложна. Двигателят е инжекция и немож го нагласи без необходимата техника. Диференциалът на старите се правеше много трудно и трябва да разглобиш целия заден мост. Сега са с капак и се отчита опростяване откъм настройка и подмяна на повредени детайли.
  • 20 Бачо Киро

    64 9 Отговор

    До коментар #12 от "КЕРПИЧА":

    Що, кат идеш на планинския път във виелицата, планината ще те пита коя година е ли? Научете се, че за всеки влак си има пътници. Кат идеш с бъканата с електроника кола и ти спрат половината системи кво прайм? Има причина за определени ситуации и места да се ползва опростена техника.

    Коментиран от #37, #52

  • 21 Факт!

    5 10 Отговор
    Новата Лада Веста компенсира.
  • 22 5982

    64 4 Отговор
    Това не е кола за хора, които живеят в градове и села, които са близо до градове. Това е за хора в отдалечените райони, за зимата, когато падне сняг и само трактори и това чудо могат да стигнат донякъде. На Семково веднъж ми се случи да ми докарват храна с такова при положение, че човекът, които я докара, имаше и SUV - по-нов и модерен. И аз го питах защо не взе SUV-ито щеше да ти е по-комфортно. Той каза, че и с SUV-ито е можело, но не е бил на 100% сигурен, че ще успее. Общо взето това не кола, с която да се возиш комфортно от окачването, да ти е удобно от меките седалки, да ти топло от климатика, а машина, с която да си сигурен, че на 100% ще си свършиш работата. Аз нямам нужда от такава машина, предполагам и 99% от хората, пишещи тук, също нямат нужда. Цената мисля, че е евтина за това което предлага. Кои са й конкрентите? Unimog-ът на Mercedes, който втора ръка е по-скъп от нея. Tоварният Jimny, който събира по-малко. Ако се сетите някой друг, пишете...
  • 23 469Б

    18 3 Отговор

    До коментар #12 от "КЕРПИЧА":

    2021-а, а Вие сте неграмотен.....

    Коментиран от #53

  • 24 пилот на Ферари

    49 8 Отговор

    До коментар #16 от "сделано":

    Чудя се защо ли като отвориш Мобиле - една долу горе запазена Уазка от 90 -те години , струва колкото една Х5 -тица от 2003 година с всичките му екстри ???
    Тия хора не разбират ли , че да си купят Х5-цата ???

    Коментиран от #26

  • 25 да питам

    19 15 Отговор
    Още ли дрънчи на изпуснат капак от тенджера , като затвориш вратата ?
  • 26 ми ,

    10 12 Отговор

    До коментар #24 от "пилот на Ферари":

    Кога станеш пилот на "Маруся" , тогава ще разбереш ...😉

    Коментиран от #28

  • 27 СУПЕР

    10 6 Отговор
    АУТО.КИТАЙЦИТЕ ЗНАЯТ.
  • 28 пилот на Ферари

    25 3 Отговор

    До коментар #26 от "ми ,":

    Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка. Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, всеки ще има по две!

    Коментиран от #36

  • 29 Орел

    47 9 Отговор
    Статията е напълно измислена. Китайците ги произвеждат от времето на Мао.
    А на "разбирачите" да кажа, че "смотаната" УАЗ-ка вози хора до самия връх Ком, където в едно предаване не посмяха да пробват "великия" Дифендър.
    Не съм фен на УАЗ, но е факт!
  • 30 Хана щеше да ти обели картофите

    10 4 Отговор

    До коментар #11 от "ХАКАМ ТИ ГО ДО КАРТОФИТЕ":

    Да ги нареже.на филийки и да тиги натъпче в УСТИЧКАТА...

    Коментиран от #54

  • 31 РЕАЛИСТ

    22 28 Отговор
    Абе смешници.Изобщо знаетели за какъв боклук става на въпрос.Поне 25 г съм имал от всички модели по 2.Моя опит казва .ПЪЛЕН БОКЛУК.Това е мое мнение!Щом ги харесвате си ги карайте!

    Коментиран от #32, #35

  • 32 Гост

    33 6 Отговор

    До коментар #31 от "РЕАЛИСТ":

    Купих си 469 от такъв като теб. Отне ми доста време и пари да го направя кола, заради анормални мурдарски изпълнения на пишман механици. Каквото съм пипнал не съм го повторил, но все още откривам тук и там "пипано" от пишман майстора.
  • 33 Еврогей

    37 5 Отговор

    До коментар #6 от "чомски":

    Прав си, колега! Каква кола е това, като поне един свестен епилатор няма в нея, да не говорим за уай фай- не можеш да си постнеш новия маникюр, нали?
  • 34 Гоуст

    33 7 Отговор
    Повечето пишещи май са излизали извън асфалтов път само през тубата.

    Буханката е супер проходима и непретенциозна. Да, не ти топли д-то и правиш мускули на волана, но минаваш през места, където почти нищо друго не успява.

    И за да не съм голословен, една случка от личния ми опит. 2006-та, БТК, релейна група. Тъкмо ни бяха докарали чисто нов Форд Рейнджър - не лоша машина, комфортна, доста проходима като за сток. В един дъжд трябваше да ходим до ретранслатора над Стрелча - буквало 200 метра от главния път, но голям наклон, трева и коловози. Рейджърът издрапа 20 метра и започна да се плъзга назад. Тръгнахме по дългия път, от обратната страна - 3-4 километра, камъни и кал, едвам стигнахме. Оказва се захранването, обаждаме се на НЕК да идват да си го оправят. 10 минути по-късно Буханката с ръмжене издрапа там, където Рейндъжра нямаше никакъв шанс.

    И други директни съпоставки имам, с Патрол-и, с Гранд Черокита.... не казвам, че е хипер-мега-най, но си е сериозна машина.

    Коментиран от #38

  • 35 Само питам

    24 4 Отговор

    До коментар #31 от "РЕАЛИСТ":

    След като не ги харесваш - защо си купувал от всичките по две ? Защо не си купи някой Мерджан или Порше Кайен ?
  • 36 ми ,

    2 5 Отговор

    До коментар #28 от "пилот на Ферари":

    Загряваш ...
  • 37 Борислав

    33 5 Отговор

    До коментар #20 от "Бачо Киро":

    Великолепно мнение! То е все едно да копаш градината с маркови дрехи и обувки и ръкавици от незнам си каква кожа. 2021 било...ей такива джиендърчета като този в казармата ги правехме мъже

    Коментиран от #55

  • 38 Советски Союз

    22 10 Отговор

    До коментар #34 от "Гоуст":

    Разбира се, те щото китайците са глупави и затова купуват доказана машина от 60-те. Това няма счупване

    Коментиран от #56

  • 39 Преминаващ оттук

    37 6 Отговор
    Тези дали отрицателни коментари за УАЗ. Това са хора които никога не са ходили в казармата и не са се докосвали до тази високо проходима техника. Две години съм служил в гранични войски и съм видял възможностите и на УАЗ и на руските джипове и на така наречените джогани и виетнамки по заставите. Никога не са ни оставяли. Там където няма път те перфектно вършеха работа.

    Коментиран от #43, #44

  • 40 Един

    24 6 Отговор
    През 2014 в края на октомври беше паднал смяг около половин метър в района на Габровско. Бях на Боженци и си тръгвах. До прелеза преди Донево закъсах с още 6 коли. Имаше три джипа. И познайте кой ни изтегли. Дойдоха едни момчета от съседното горско (часно) е една Лада нива и ни изтеглиха всички коли.
  • 41 пенсионер

    9 2 Отговор
    "спомен от бъдещето"
  • 42 ИВАН

    14 4 Отговор
    С каква любов го докосваше и галеше човека в началото на видеото, явно има защо - кола за мъже със сърце
  • 43 АНОНИМЕН

    20 2 Отговор

    До коментар #39 от "Преминаващ оттук":

    Неотдавна бях по границата там дето ми мина службата! От заставите и всичко около тях дето го имаше камък върху камък не е останал! Керемиди, греди, тухли.... нищо! Не знам по турската граница как е, но по гръцката дето съм бил всичко е леш!
  • 44 АНОНИМЕН

    8 0 Отговор

    До коментар #39 от "Преминаващ оттук":

    И да! Имаш едно /+/ за точния коментар!
  • 45 Преминаващ оттук

    13 1 Отговор
    до коментара на 43 и 44
    Приятелю и аз бях на гръцката граница. На една оперативна застава от която сега нищо не е останало.
  • 46 Случаен

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Anonim":

    Къде го тоя фиат?
  • 47 Случаен

    8 1 Отговор
    В заглавието на видеото пише 1600000 рубли, което е 34-35 хил лв, какви 20хил евро?

    Коментиран от #49

  • 48 Диански

    11 4 Отговор
    Като проходимост надали има равен.
  • 49 да питам

    13 9 Отговор

    До коментар #47 от "Случаен":

    Е , малко ли са 35 хил.лв. за тоа пустиняк ?

    Коментиран от #50

  • 50 Случаен

    8 4 Отговор

    До коментар #49 от "да питам":

    Ми не са малко, ама не са и чак толкова много.
  • 51 инж Илич

    5 2 Отговор
    В този край на света всички са обратно мислене
  • 52 КЕРПЕДЕНА

    8 10 Отговор

    До коментар #20 от "Бачо Киро":

    ЧЕ ДИРЯ БАБА ТИ В ПЛАНИНАТА С ТОЯ ТУЧ ТЕКЕЗЕСАРСКИ ТО ПАРНО ИМА НА ПРОЛЕТ БРЕ КИРЕ ЧЕ ТИ РЕЗНАТ КРАКАТА ОТ ЗАМРЪЗ ОСТАВИ ТВА В МИНАЛОТО ГА ЛЕБА БЕ 0.26 СТ.
  • 53 КЕРПЕДЕНА

    3 7 Отговор

    До коментар #23 от "469Б":

    КАК РАЗБРА БЕ ОТЛИЧНИК АБЕР НЕМАШ ОТ ТАКИВА МАШИНИ
  • 54 ЕИ СМОТАНЯК

    4 3 Отговор

    До коментар #30 от "Хана щеше да ти обели картофите":

    КАРТОФИ НЕ ЯМ АЛЕРГИЯ ЧЕ ГИ ОСТАВИМ ЗА БУЛКАТА ТИ
  • 55 КЕРПЕДЕНА

    4 9 Отговор

    До коментар #37 от "Борислав":

    В КАЗАРМАТА КАЗВАШ ТРУДНО ЛИ ТИ БЕШЕ ОЩЕ СИ ГИПС РЕДНИК
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Мао

    4 9 Отговор
    От това НЕЩО бракята китайци могат да бълват хиляди на ден,не е нужно да ги внасят!С един чук и лист ламарина!
  • 58 Като гост

    8 9 Отговор
    Русия е още във феодалния строй. Жалка история. Това става само за скрап.
  • 59 2423

    3 2 Отговор
    Този варел е показателен за цялото състояние и развитие на руснаците.Пропаднали,изостанали и бедни...
  • 60 гуньо простия

    0 3 Отговор
    Там където няма път ги знам нивите, УАЗ-ките, виетнамките. Нека някой с опит каже там, където има път как са.? По пътя са ми интересни.
  • 61 Васил

    2 1 Отговор
    Сигурно се чудят от къде се взел този боклук в Китай
  • 62 гАзис

    1 1 Отговор
    Те ги продават за музейни експонати. Да има на какво да се смеят жълтурите
  • 63 селтак

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛИСТ":

    Боклук неземен! Карах такава на застава,като войник,главата ми побеле от тоа котор!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Нищо бе

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛИСТ":

    дай ми една за без пари.Така ще я къткам че и след 15 години ще изглежда все едно вчера е купена от магазина.Ти само ми я дай без пари
  • 67 непознат

    0 0 Отговор
    Модел от 1945-20 000 евро?????????.Много моля ,мерете си температурата.