Last news in Fakti

25 Февруари, 2021 14:33 3 999 16

Land Rover представи Defender с V8

  • land rover-
  • defender-
  • v8

Повече екстри за най-мощния модел

Land Rover представи Defender с V8 - 1
Снимки: Land Rover

Новият Land Rover Defender беше представен преди около година, но до момента той можеше да се поръча единствено с четири- и шестцилиндрови мотори, които въпреки че предоставят прилична мощност за модела, явно не са достатъчни за част от клиентите.

За това от британската компания обявиха, че SUV-то вече може да се поръча с бензинов V8. Двигателят е 5.0-литров със суперчарджър и предлага мощност от 518 конски сили и 625 нютон метра въртящ момент. Те се предават към 4-те колела, а скоростната кутия е автоматична с 8 скорости. Въпреки голямата маса, Defender може да се похвали с ускорение от място до 100 км/ч. за 5.2 секунди, а максималната му скорост е 240 км/ч.

По-големи стабилизиращи щанги и промени в задния диференциал имат за цел да се справят с по-голямата мощност и въртящ момент, а нов режим на шофиране втърдява окачването и прави по-чувствителен педала на газта. По-големи 22-инчови джанти и сини спирачни апарати пък отличават Defender V8 външно, а в задницата впечатлние правят четири накрайника на генерацията.


В интериора виждаме волан облечен в алкантара и по-голям дисплей на инфотеймънт системата. Той е с размер от 11.4 инча, спрямо предишния 10-инчов. Стандартно модела идва и с безжично зарядно за телефон. Както и при останалите модели и тук е възможно различно конфигуриране според желанията на клиента.

Осмака е наличен, както за двувратата, така и за четиривратата версия, а цените ще станат ясни в следващите месеци, преди модела официално да влезе в продажба.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти да видиш

    45 8 Отговор
    успяха да съсипят репутацията на Дефендъра като един от най-успешните офроудъри. Браво, давай газ, върти гуми и се кефи на мултимедия докато чакаш трактора да те извади от мократа полянка.
    Става съшо и за пичеловка.
  • 2 Икономист

    17 8 Отговор
    Пазарната реализация на този модел ще е сходна с тази на Фиат Мултипла.
  • 3 S Class

    13 7 Отговор
    абе друго си е тесла модел боклукХ който е V0

    Коментиран от #4

  • 4 Моля те

    27 6 Отговор

    До коментар #3 от "S Class":

    не плюй по марки и модели които в най добрия случай си гледал със завист докато минават покрай теб и смени "ника" си защото вероятно с него отъждествяваш някой грохнал W220 който си купил за 5-6000 взети от кредит заради чието погасяване гладуваш.

    Коментиран от #7, #9, #16

  • 5 тарикату

    6 3 Отговор
    няма шанс срещу голфу
  • 6 Случаен

    5 0 Отговор
    3 и 5 врати! Да не ви е купе или седан?
  • 7 Хайл

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Моля те":

    Онуй недоразумение дето му строшиха джама ли е хубаво и превъзхожда другите? По грозотия да,превъзхожда и за това ще си остане макет без мокет...нещо за норвегия да кажеш и за теслата която никога НЯМА да имаш...човека пише с един ник,не като тебе с каквото ти дойде
  • 8 Гост

    18 6 Отговор
    Това не е Дифендър. Това е паркетен Сув. Името Дифендър носеше съвсем друго значение. Трябваше да закрият този модел като име, а не да го сменят с тази безумица.
  • 9 S Class

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Моля те":

    точно така синко с лошо искам. сега махни нулата и сложи една двойка на нейно място

    Коментиран от #13

  • 10 Jacques Yves Moineau

    13 2 Отговор
    ''от място до 100 км/ч. за 5.2 секунди''. Ало, еколозите....защо не протестирате????
  • 11 Краси В Трошляк

    10 3 Отговор
    Това нещо е направено да седи за продан в магазина, ако го купиш сменяш местоположението му във сервиза по местоживене!
  • 12 Леле

    7 1 Отговор
    Всичко е супер в тоя автомобил освен сините спирачни апарати. Абе, защо ги боядисахте сини тия спирачни апарати?!! Е няма да го купя с тия сини спирачни апарати и това си е! Тъкмо бях вдигнал телефона да го поръчвам и...сини спирачни апарати...ужас!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Porsche

    6 0 Отговор
    Хареса ми. Вече и за риба се ходи по асвалт
  • 15 Бай Онзи

    0 3 Отговор
    Трябва по-бързо да ускорява с този мотор от 5.2 сек.На BMW Х5 с 3.0D под измамната абвиатура отзад М5.0Д е 381коня а прави същото ускорение тъй че този мотор с трябва да ги прави за не повече от 4.5.
  • 16 Бай Онзи

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Моля те":

    Че S класата е в пъти по добра и хубава от Теслата бе синко аз карам такава и не бих я заменил за тая електричка.Пък с мен не можеш да спориш на тази тема понеже имам автосервиз от 30г.и какви ли не марки са ми минали през ръцете.