Last news in Fakti

2 Март, 2021 12:25 3 999 7

Hyundai показа нов кросоувър

  • hyundai-
  • bayon-
  • suv

Bayon e новото попълнение в гамата на корейците

Hyundai показа нов кросоувър - 1
Снимки: Hyundai

През изминалата седмица видяхме електрически Hyundai под новия бранд Ioniq, а днес от корейската компания представиха малък кросоувър, който ще бъде позициониран под модела Kona. За разлика от него, новият кросоувър ще предлага единствено бензинови двигатели и няма да се задвижва изцяло на ток.

Hyundai показа нов кросоувър

Bayon използва за база компактният i20, а размерите от 4.18 метра дължина, 1.77 метра ширина и 1.49 метра височина са подобни на тези на Kona. Междуосието е точно 2.58 метра, а багажникът предлага обем от 411 литра или 1205 литра при сгънати седалки.

Hyundai показа нов кросоувър

Дизайнът е с доста остри форми и линии, като предницата е заета от голяма решетка, а фаровете са разделени на две части. Горната част е отделена за дневните LED светлини, а долната помещава късите светлини.

Hyundai показа нов кросоувър

Задницата също е доста отличителна. Стоповете са с форма подобна на бумеранг, а между тях виждаме LED бар, който ги свързва. Багажникът както и покрива са боядисани в черен цвят, който най-вероятно ще бъде опционален при конфигуриране на автомобила.

Hyundai показа нов кросоувър

Влизайки в Bayon виждаме приликата с компактния i20. Интериорът е взаимстван от хечбека и споделя същата конфигурация с два екрана. Стандартно получавате 10.25-инчов пред водача и по-малък 8-инчов над централната конзола. Срещу доплащане може да получите и двата в размер от 10.25 инча.

Hyundai показа нов кросоувър

Под капака на кросоувъра можем да открием базов 1.2-литров атмосферен бензин с 84 конски сили и механична скоростна кутия с 5 предавки, а при желание може да се доплати за 1.0-литров турбо бензин със 100 конски сили и скоростна кутия с 6 предавки или автоматична с двоен съединител и 7 предавки.

Hyundai показа нов кросоувър

Мек хибрид, който добавя 48-волтов стартер-генератор към 1.0-литровия мотор ще бъде наличен със 120 конски сили и отново същите варианти за скоростна кутия. Предаването е само предно, а за сега не се предвижда модел с 4х4.

Hyundai показа нов кросоувър

Очакваме модела да пристигне в представителствата на марката през юни месец, а очакваните цени ще бъдат по-ниски от тези на Kona, но малко по-високи от тези на i20.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 емигрант

    15 5 Отговор
    Хюндай и Кия са N1 в Сащ.

    Коментиран от #3

  • 2 Хипогрил

    9 1 Отговор
    При тая конкуренция на Каптюр 2008 Т-Рок ц3 Еъркросс и тн не го виждам.
  • 3 Fzgsgsgshshhzhshyshs

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "емигрант":

    След тойота и хонда и форд
  • 4 сектант

    6 1 Отговор
    всичко точно ама защо така са го окепазили отзад - ужас
  • 5 bmw fan

    2 0 Отговор
    За 20к ми изглежда ок, ама сигурно ще струва 40 000!!
    Карал съм i20, нищо особено, задните седалки са само за деца или кучета

    Коментиран от #6

  • 6 Бай Онзи

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "bmw fan":

    Нормално за корейски дрегел те всички корейци са дребни за тях е проектиран.
  • 7 ДОКО

    0 0 Отговор
    А ПЪК ГЕНЕРАЛА БОКО ОТ ПОЖАРНАТА ПОКАЗА НОВО ТРАСЕ НА ПЪТ..И ПОСЛЕ ПОНЕЖЕ НЕ НАПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ПОКАЗА И ЕДНО ЧЕКМЕДЖЕ..