Last news in Fakti

2 Март, 2021 16:40 5 377 11

Важно за шофьорите: Пешеходци на пътното платно (ВИДЕО)

  • шофьори-
  • пешеходци-
  • съвети

Автомобилният състезател Митко Илиев ни разяснява за какво трябва да внимаваме

Важно за шофьорите: Пешеходци на пътното платно (ВИДЕО) - 1

Днешната тема, на която ще обърнем внимание, са най-уязвимите участници на пътя – ПЕШЕХОДЦИТЕ. Филип от "Бричка" си говори с Димитър Илиев за всички рискове и проблеми свързани с тяхното придвижване.

Ще ви покажем и най-честите причини и ситуации, които водят до блъскане на пешеходци. Рубриката е част от общите усилия за повишаване на пътната безопасност и се реализира съвместно с Държавна агенция “Безопасност на движението по пътищата”. Нека бъдем по-внимателни и да останем живи на пътя. Приятно гледане.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Медуза

    5 0 Отговор
    Този - каскадьора, го играе Стик, като другия от Top Gear. Само дето се фърга върху колата, а не я шофира. Иначе добър клип. Сега се замислих...защо и ние не си направим един маскиран тарикат, който да пробва новите модели автомобили в BG?!
  • 2 Не знам

    2 6 Отговор
    Неразбирането на правилника за движение е масово , масово , най-масово е несъобразяване със знаци и маркировка , вместо да съблюдават правилника си измислят собствени правила , едно от най-интересните измислици е при четириръкавно кръстовище(според знака) си измислят два леви завоя само защото ръкава за направо е с кривка и продължения в лява посока и съответно пускат леви мигачи въпреки че според знака, че дори и маркировката оказват движение направо

    Коментиран от #9

  • 3 ПЕНКО

    1 20 Отговор
    ПЕШЕХОДЦИТЕ СА В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА : ГРАДОВЕ- СЕЛА И КУРОРТИ !!! ДА ШОФИРАШ В НАСЕЛЕНО МЯСТО С ПОВЕЧЕ ОТ 30 КМ/Ч Е РАВНО НА ЗАТВОР И ТО ЖЕСТОК !!! В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА СА ДЕЦАТА НА НАРОДА -БЪДЕЩЕТО / А ТИ СИ ПРОСТО АВТОМОБИЛ / !!! С НАД 20 КМ/Ч -СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ И МАЙКАТА НА КАЙМА !?!!!!

    Коментиран от #6, #11

  • 4 Враца Баце

    9 2 Отговор
    Медицината е безпомощна за твоето състояние. Бъркай в контакта и да се свършва!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гунчо

    21 1 Отговор

    До коментар #3 от "ПЕНКО":

    Шофьорите трябва много да внимават с пешеходците и на пътеките и не само, но пешеходците също трябва да внимават и то още повече. Шофьора изминава километри и отвсякъде може да изскочи човек, препятствие или някаква ситуация, в момент в който пътник примерно го разсейва, пешеходеца има да направи едно пресичане и да се прехвърли на безопасно на тротоара и нищо няма да му стане да изчака няколко секунди, да си даде предимството и на пътека да е, ако види че шофьора няма да успее да реагира. А не да си рови в телефона и да пресича, щото бил на пътека.
  • 7 111

    1 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Важно за шофьорите: Пешеходци на пътното платно (ВИДЕО).

    Показаха пешеходци на ПЛАТНОТО ЗА ДВИЖЕНИЕ, където е най-опасно за тях.
  • 8 ПЕРКО

    5 2 Отговор
    оф тез двамата си седят на кафе и си мислят'' какво да измисли че да има гледаемост и да има рейтинг че да ни платят от youtube'' и ето го резултата ,тъпотии,тъпотии,тъпотии,тъпотии,тъпотии.
  • 9 111

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Не знам":

    НЕ ЗНАМ, ти наистина не знаеш, че такова понятие като ПРАВИЛНИК за движението не съществува вече 22 години без три дни.
    На 5-и март 1999 г. в Държавен вестник е обнародван сега действащият Закон за движението по пътищата – Глава втора в него е ПРАВИЛА (ПРАВИЛА – разбра ли?) ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА.
  • 10 Доктор

    0 0 Отговор
    Пешеходеца ВИНАГИ Е ПРАВ!
    докато той е жив...
  • 11 Знайко

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "ПЕНКО":

    Прав си само наполовина. В самите квартали трябва да се шофира бавно както казваш с 30 км/ч. Но не и на големите булеварди като Цариградско, България, Околовръстното, Симеоновско шосе, Драган Цанков, Яворов, Сливница, Европа, Стамболийски ... В големите градове трябва да има по-високо скоростни пътища/булеварди/ със скорости 60; 70; 80 км/ч.