3 Март, 2021 13:04 6 697 18

Ето кои са полуфиналистите за „Световна кола на годината“

  • световна кола на годината 2021-
  • toyota-
  • mercedes-
  • audi-
  • honda-
  • mazda

Вижте кои автомобили ще се борят за титлата в различните категории

Ето кои са полуфиналистите за „Световна кола на годината“ - 1

След като Toyota Yaris грабна титлата за „Кола на годината в Европа“ е време да видим кой от новите автомобили ще се сдобие със световната титла за тази година. Състезанието е разделено на няколко части, като днес ви представяме полуфиналистите, края на месеца ще видим топ три, а на 20 април ще разберем и кой ще грабне приза.

В челната десетка се нареждат Audi A3, BMW 2-Series Gran Coupe и BMW 4 Series, допълвани от Honda Е, Kia K5 и Kia Sorento, а Mazda MX-30, Mercedes GLA, Toyota Yaris и Volkswagen ID.4 запълват останалите места.

За приза „Световна градска кола“ се борят Honda Jazz/Fit, Hyundai i10 и Hyundai i20, заедно с Honda E и Toyota Yaris. Отново виждаме Yaris, който отбелязва най-много продажби от началото на годината и няма да е изненада ако първото място отиде при него.

Aston Martin DBX, BMW X6, Land Rover Defender, Mercedes S-Klasse и Polestar 2 са отличените автомобили в категорията за луксозни автомобили, като фаворит тук е новото поколение на лимузината S-Klasse.

При спортните автомобили виждаме две SUV-та в лицето на BMW X5/X6 M и Audi RSQ8, а списъкът се допълва от Toyota Yaris GR, BMW M2 CS и Porsche 911 Turbo.

Последна е категорията за дизайн и в нея са избрани да участват Honda Е, Land Rover Defender, Mazda MX-30, Polestar 2 and Porsche 911 Turbo.

Кои ще са победителите в различните класации и кой от автомобилите ще грабне „Световен автомобил на годината“ за 2021 ще разберем след малко повече от месец.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 елудост

    27 2 Отговор
    Няма как да не е елмобил.Нали такава е новата психоза.Експеримент след експеримент.

    Коментиран от #17

  • 2 БАЙ Х@Й ‼

    19 6 Отговор
    Най-добра градска кола 😀 Ама за Токио ли, за Перник и Мелник ли 🤔
  • 3 ネッツトヨタ東海

    15 15 Отговор
    Тойотата печели.
  • 4 ЕвроЗона

    17 12 Отговор
    Бенца кърти мивки...

    Коментиран от #6

  • 5 Пацо

    8 19 Отговор
    Мерцедес и тук там някое БМВ. Останалите са статисти грозници.
  • 6 един от стадото

    10 15 Отговор

    До коментар #4 от "ЕвроЗона":

    бенца си е Бенц. Със всичките му кусури. Всички ги имат. Като ще даваш една уазка с пари нека да е Бенц

    Коментиран от #7

  • 7 Факт!

    17 12 Отговор

    До коментар #6 от "един от стадото":

    бенз е китайски клзет
  • 8 Лада пИчели

    6 14 Отговор
    През февруари 2021 г. в Русия са продадени 28 272 леки и лекотоварни автомобила LADA, което е с 13,1% повече спрямо февруари 2020 г.

    Продажбите на пътнически модели от семейството LADA Granta възлизат на 9 790 автомобила, което е с 2,4% по-високо от резултатите от същия период на миналата година. Семейството LADA Vesta също показа увеличение на продажбите, както в сравнение с предходния месец, така и в сравнение с февруари 2020 г. - продадени са общо 8 745 автомобила. На трето място се нареждат кумулативните резултати от продажби на леки и лекотоварни автомобили LADA Largus с резултат от 6 428 превозни средства. Нека ви припомним, че през февруари бяха обявени цени и конфигурации за новата LADA Largus и сега има възможност да станете един от първите собственици, като оставите заявление на уебсайта lada.ru

    Семейството LADA XRAY продължава да показва значителен растеж. През февруари са продадени 2058 автомобила (+ 33,8% в сравнение с февруари миналата година).

    „Имаме удоволствието да отбележим стабилното търсене на автомобили от семейството на LADA Largus. Това е може би най-универсалният ни продукт както за семейството, така и за работата. След успешния старт на Niva Travel миналия месец, продажбите на новата LADA Largus ще стартират през март, която не само се е променила външно, но и е станала по-удобна вътре. Надяваме се, че тези актуализации ще бъдат оценени от потенциалните собственици на автомобили LADA, особено тези, които обичат да пътуват

    Коментиран от #10

  • 9 Тая Хонда

    10 8 Отговор
    е копие на Шкода 120Л
  • 10 Рено ентусиаст

    9 9 Отговор

    До коментар #8 от "Лада пИчели":

    Къде сравни па ти Лада-Рено с китайското недуразумение на Гиили Мнгалцедес?

    Коментиран от #11, #12

  • 11 франсе

    12 9 Отговор

    До коментар #10 от "Рено ентусиаст":

    ХАХАХА,голям смях.Къде се буташ с това Рено.Даже във Франция предпочитат Пежо пред това да се набутат с Рено.Едиствената им вървежна кола на Рено е Клио,всичко останало е талаш.

    Коментиран от #13

  • 12 Скот Килмър

    7 14 Отговор

    До коментар #10 от "Рено ентусиаст":

    Аз си карам моя Ярис хибрид-автоматик, с десен волан, произведен в Япония. Важно е че не е направен от африканци и жабари в бантустана който беше франция хе-хе-хе. А ти се сдухвай на твоя двайсетгодишен запъртък с емблема на рено!

    Коментиран от #15

  • 13 Баш Франсе

    4 9 Отговор

    До коментар #11 от "франсе":

    РЕНО е клада Даже във Франция предпочитат и го Благославят, а пиба-мата е Боклук на Боклуците.. Няма такъв отпадък друг, като скапаната, трошлива Балканската пижа-Ма
    РЕНО Е КЛАСА- Който Разбира На РЕНО се спира, пежо НЕ СТРУВА!
  • 14 Дедо Пене

    2 5 Отговор
    На СМЕШКОВЦИТЕ, КОИТО ПИШАТ ТУК: КИТАЙСКИЯ ПАЗАР Е НАЙ-ГОЛЯМ, А ТАМ ПОЛОВИНАТА ОТ ВНОСНИТЕ МАРКИ ПРОДАВАЩИ И РАБОТЕЩИ В КИТАЙ Е ФОЛКСВАГЕН ГРУПАТА, т. е. ПРОДАВА ПОВЕЧЕ КОЛИ ОТ ТЕЗИ В ЕВРОПА И САЩ. ВСИЧКО Е БИЗНЕС И ЖЪЛТУРКИТЕ НЕ ОБИЧАТ ЖЪЛТИ АВТОМОБИЛИ!!! ЯРИС Е КРАСИВ БОКЛУК ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Бмв

    1 7 Отговор
    Ехе ярис гр е нещо униклано , тойотата си е тойота .От ярис по добро няма.ЗА тези разни мерцедеси аудита и др таратайки дори не пишете,никой не го интересува.
  • 17 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "елудост":

    А за що сред електромобилите няма нито една Тесла? Къде са електрофилите да ми обясняват, че била най-най-най?
  • 18 сектант

    1 1 Отговор
    Аз си карам Дачийката и си пея